Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Festivalul Rock la Mureș revine în 2023 cu o nouă ediție

Festivalul Rock la Mureș revine în forță la Periam Port în perioada 7-8 iulie 2023. Evenimentul promite două zile de distracție și muzică de calitate. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Rock la Mureș
Rock la Mureș │ FOTO: captură YouTube / Rock la Mureș

Vestea noii ediții a fost primită cu entuziasm de către amatorii de festivaluri. Anterioara ediție Rock la Mureș a avut loc în vara anului 2019, unde au venit în premieră în țara noastră trupele americane  The Ministry și The Casualties.

"Pentru ediția din acest an pregătim o serie de surprize pe care le vom face publice în viitorul apropiat. Ca și în ceilalți ani, și-n 2023 vom acoperi o paletă stilistică cât se poate de largă. Grație peisajului deosebit, vă asigurăm că vom păstra atmosfera de familie cu care v-am obișnuit în trecut. Vă așteptăm!", au transmis organizatorii festivalului.

Festivalul este primul eveniment de acest gen "open-air" din ţara noastră și a luat naştere în vara anului 2002, la iniţiativa a doi pasionaţi de muzică. După ce au organizat câteva concerte rock în zona Periam-ului, cei doi s-au hotărât să pună bazele unui festival "ca afară" şi au reuşit să adune în frumosul spațiu din Periam - Port, la malul Mureşului o serie de formaţii autohtone şi străine.

La prima ediție a evenimentului au cântat alături de trupe româneşti şi Brain Damage (Serbia), Metalspurhunde (Elveţia), Baracka the snobs (Ungaria), Les Cheffeurres (Elveţia) şi a fost prezent şi DJ-ul german Martin Sprissler. Un an mai târziu la fața locului melomanii au avut parte de un memorabil concert al trupei germane Das Ich, iar în anii următori pe scenele de la Periam - Port au evoluat formaţii ca Zdob şi Zdub, Paraziţii, Şuie Paparude, Pacha Man, Project Pitchfork, Divlje Jagode, Tracelords, Lord Bishop, The Exploited, Ektomorf, Dog Eat Dog, La Familia, Coma, Anti - Flag, Iris sau N.O.H.A.

După ediţia din vara anului 2008, festivalul a intrat într-o pauză, iar în 2017 evenimentul a pornit din nou la drum, cu austriecii de la Death Before Digital, timişorenii de la Grave For Sale, sârbii de la D.O.D – Drink or Die, legendarii punkişti timișoreni Haos, Implant pentru Refuz, R.O.A., brazilianca Fernanda Martins, arădenii de la B-ton, ucrainienii de la Jinjer, germanii de la Jamaram, germanii de la Hamatom, Atari Teenage Riot sau Sigue Sigue Sputnik. Celebra trupă de punk The Exploited a fost prezentă și la ediția din anul 2018 a festivalului Rock la Mureș, unde au mai cântat Omega Diatribe, Șuie Paparude, Bucovina, Drink Or Die, E-AN-NA, Apocalips și alții.

TEASER Rock la Mureș 2023

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 7 iulie 2023

Rock la Mureș 2023

Loc
Periam Port
PUBLICITATE
Comentează

Trending