Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Rick and Morty rămâne fără voce, după ce Justin Roiland a fost acuzat de abuz

Unul dintre cele mai apreciate seriale de animaţie din lume, "Rick and Morty" a rămas fără co-creatorul şi omul din spatele vocilor personajelor centrale, Justin Roiland. Acesta a fost acuzat de violență domestică, în urma unui incident din 2020.

Publicat

pe

Rick and Morty final sezon 4 videoclip
Rick and Morty final sezon 4 videoclip │ FOTO: Adult Swim

Cei de la Hulu şi Adult Swim au declarat că nu vor mai lucra cu Roiland, care e implicat şi în alte proiecte, precum "Solar Opposites" şi "Koala Man". Justin Roiland era co-creator şi unul dintre voice over-urile principale pentru "Solar Opposites", dar şi producător executiv şi actor vocal pentru "Koala Man", care a avut premieră la început de an. Ambele seriale vor continua, dar cu alte voci.

Adult Swim, deţinut de Cartoon Network a fost prima care a tăiat legătura cu Roiland după apariţia acuzelor. Trebuie spus că Justin este atât vocea lui Rick, cât şi a lui Morty din “Rick and Morty”, deci va fi greu de înlocuit. În 2023 se împlinesc 10 ani de existenţă a serialului. Adult Swim a promis totuşi că producția va continua, dar cu alţi actori vocali.

Justin Roiland a pledat nevinovat la acuzele aduse în 2020 cu privire la violența domestică şi reţinere a unei persoane cu ameninţări, plus violenţă, fraudă şi înşelăciune. Între timp şi-a dat demisia şi de la Squanch Games, companie de jocuri video pe care a fondat-o în 2016. Urmează acum o audiere a actorului pe 27 aprilie 2023. Problema e că dacă facem un mic research online, găsim multiple acuzaţii de abuz la adresa creatorului "Rick and Morty".

Sunt citate în presa din SUA multiple fane cu vârsta sub 18 ani care afirmă că au primit mesaje de la Roiland, trimise când acesta era sub influenţa alcoolului. Au început să fie partajate capturi de ecran şi discuţii între fete de 15-16 ani şi actorul voice over. Toate prin social media şi unele însoţite de postări publice în care se laudă aspectul unor adolescente sau pubere.

Sezonul 6 din "Rick and Morty" a debutat pe 4 septembrie 2022 şi a inclus 10 episoade. Un al şaptelea sezon a fost deja confirmat, iar Cartoon Network a mai comandat un total de 70 de episoade noi.

Comentează

Trending