Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Peter Gabriel lansează piesa "Panopticom" de pe noul album din 2023

Peter Gabriel ne face un cadou la început de an, lansând piesa "Panopticom", ca single extras de pe noul său album. Legendarul component Genesis a ajuns la 72 de ani, dar rămâne la fel de creativ şi inspirat în a mânui sintetizatoarele şi mixajele.

Publicat

pe

Piesa este eterică şi futuristă, ancorată în sample-uri şi clape ce provoacă nelinişte, neliniştea astronautului în vid. E şi un vibe uşor de Bowie pe care îl simţim aici, un "Major Tom" invizibil pluteşte deasupra acestui track. "Panopticom" este prima sa piesă din 2016 încoace şi a fost realizată printr-o colaborare cu Brian Eno, unul dintre marile nume ale muzicii ambientale, cunoscut şi ca membru Roxy Music.

Pe lângă Brian Eno şi Peter Gabriel, la acest single au mai lucrat şi basistul Tony Levin, toboşarul Manu Katche şi chitaristul David Rhodes. Viitorul album al lui Gabriel se numeşte "i/o" şi va sosi "cândva" în 2023. Melodia a fost înregistrată la Real World Studios şi la The Beehive în Londra.

Peter Gabriel îşi descrie astfel mesajul:

Prima melodie este bazată pe o idee la care am lucrat, pentru a iniţiat crearea unui glob infinit extensibil şi accesibil: Panopticom. Începem să luăm legătura cu un grup de persoane cu aceeaşi mentalitate, care ar putea să transforme proiectul în realitate, încât lumea să se poată percepe mă bine şi să înţeleagă mai bine ce se întâmplă.

Conform comunicatului de presă, "Panopticom" a fost lansat de Lună plină şi viitoarele piese de pe albumul de studio cu numărul 10 vor sosi tot de Lună plină. În 2022 Gabriel a anunţat primul său turneu britanic şi european în aproape un deceniu, unul care are loc în 2023 şi debutează în Polonia pe 18 mai. Are opriri la Verona, Paris, Milano, Berlin, Amsterdam şi multe alte oraşe, până în iunie.

Peter Gabriel este activ în muzică din 1967 şi este un puternic activist, incluzând mesaje anti război şi pro drepturile omului în creaţiile sale. A protestat contra războiului din Siria, experimentelor pe maimuţe, a înăbuşirii revoltelor din Hong Kong şi a lucrat îndeaproape cu Nelson Mandela la proiecte umanitare.

Comentează

Trending