Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Green Day a lansat o piesă nemaiauzită, "Black Eyeliner", demo de acum 20 de ani

2023 pare să fie un an aniversar pentru multe trupe, inclusiv pentru Green Day, care ne pregăteşte o ediţie aniversară de 20 de ani a albumului "Nimrod". Promovarea sa tocmai a început prin intermediul unui single numit "Black Eyeliner".

Publicat

pe

Coperta album Green Day Nimrod XX
Coperta album Green Day Nimrod XX │ FOTO: Green Day

Este o piesă nemaiauzită până acum de către fani şi un demo de acum 20 de ani. Green Day a lansat "Nimrod XX", o ediţie deluxe relansată a celui de-al cincilea album din carieră, "Nimrod". Ultimul dintre cele 14 track-uri bonus de pe disc, "Black Eyeliner" avea să fie reconvertit în două piese, "Church on Sunday" de pe albumul "Warning" din 2000 şi "Kill Your Friends", care ajungea tocmai pe albumul din 2018 "Love is For Losers".

Acela nici nu era un album Green Day, ci unul al trupei secundare a lui Billie Joe Armstrong, The Longshot. Atât "Black Eyeliner" şi "Church on Sunday" au acelaşi pre-chorus, cu aceleaşi versuri. Piesa are clasicul reverb şi ecou dat la maxim, iar vocea lui Billie sună la fel de bine că acum 20 de ani. O să spun ce am spus des despre piesele Green Day: sună a melodie de bal de liceu american, de "prom" şi a rebeliune adolescentină.

Ca un crescendo fără finalitate totuşi, deoarece nu erupe în vreun pop-punk tipic pentru trupă, ci pare a interludiu între două piese. Tot pe "Nimrod XX" fanii pot auzi şi demo-uri ce nu s-au mai lansat pentru piesele "You Irritate Me" şi "Tre Polka", dar şi raritaţi precum "Desensitized" şi coveruri după piese de la The Ramones, precum "Chain Saw" sau coverul după piesa "Alison" de la Elvis Costello.

I se adaugă un disc bonus cu 20 de piese înregistrate live în perioada Nimrod. Acel LP venea după "Insomniac" din 1995 şi a debutat pe 14 octombrie 1997. Green Day nu se opreşte aici şi a confirmat că lucrează la un nou album, al 14-lea din discografie şi succesorul lui "Father of All Motherf*ckers" din 2020. O parte din înregistrări s-a făcut la RAK Studios în Londra.

Am avut şi un preview în social media pentru o piesă nouă.

Comentează

Trending