Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Urmărește trailerul filmului "Oppenheimer", cu Cillian Murphy în rolul principal

"Oppenheimer", filmul regizat de Christopher Nolan, a primit un trailer oficial disponibil în articol. Pelicula despre "părintele bombei atomice" apare în cinematografe în vara anului viitor.

Publicat

pe

Trailer "Oppenheimer"
Trailer "Oppenheimer" │ FOTO: captură YouTube / Universal Pictures

Noul blockbuster al lui Nolan îl are ca protagonist pe J. Robert Oppenheimer (interpretat de Cillian Murphy) în timp ce dezvoltă una dintre cele mai teribile arme ale umanității. Emily Blunt joacă rolul soției sale - Kitty Oppenheimer, distribuția filmului lăudându-se și cu alte  nume grele precum Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Dane DeHann, Josh Harnett, Emma Dumont sau Jack Quaid.

Cunoscut pentru că folosește doar efecte practice, Christopher Nolan a recreat o explozie nucleară pentru "Oppenheimer". Regizorul și Andrew Jackson, supervizorul pentru efecte vizuale, s-au confruntat cu numeroase dificultăți, de la reprezentarea dinamicii cuantice și fizicii cuantice până la testul Trinity în sine.

"Cred că recrearea testului Trinity, [prima detonare a armei nucleare, în New Mexico] fără utilizarea graficii pe computer, a fost o provocare imensă", a declarat Nolan pentru publicația Total Film.

Dincolo de crearea bombei nucleare, pelicula se va concentra și pe viața lui Oppenheimer, pe omul care a fost, mai mult decât fizicianul și directorul laboratorului Los Alamos. Toate evenimentele transpuse în film vor fi văzute prin ochii și emoțiile protagonistului.

"Oppenheimer" apare în cinematografe pe 21 iulie 2023 și se bazează pe cartea câștigătoare a premiului Pulitzer în 2005 - "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" de Kai Bird și Martin J. Sherwin.

TRAILER "Oppenheimer":

Trending