Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Solistul Faithless a murit; Maxi Jazz avea 65 de ani

Ajunul Crăciunului din 2022 ne găseşte cu veşti triste: a murit Maxi Jazz, DJ şi solist al trupei Faithless. Artistul avea 65 de ani şi conform celor apropiaţi a încetat din viaţa pe 23 decembrie 2022 în somn.

Publicat

pe

Maxi Jazz in videoclipul Faithless Insomnia
Maxi Jazz in videoclipul Faithless Insomnia │ FOTO: Faithless

Pe numele său real Maxwell Fraser, artistul s-a născut pe 14 iunie 1957 la Londra. A fost activ muzical între 1983 şi 2022, fiind piesa de bază a trupei Faithless, care a activat între 1992 şi 2011, cu o pauză până în 2015. Formaţia lua naştere în 1995, cu membrii de baza fiind Rollo, Sister Bliss şi Maxi Jazz. Primul album lansat a fost "Reverence" în 1996, iar ultimul a fost "All Blessed" în 2020.

Grupul a vadut milioane de discuri fizice, iar catalogul său ajungea pe reţelele de streaming în 2018, înregistrând 400.000 de stream-uri pe zi. Faithless a fost headliner la multiple festivaluri din Europa şi din toată lumea, inclusiv faimosul festival britanic Glastonbury. Faţă de alte trupe şi artişti din zona muzicii electtronice, trance şi house, versurile lor chiar aveau greutate. Au fost citate inclusiv în Senatul American şi Parlamentul britanic.

Maxi Jazz a fost muzician, DJ, rapper şi compozitor. A avut emisiunii la radio-uri pirat din UK în anii 1980 şi a colaborat în anii '90 cu Jamiroquai. Din 2015 a creat o nouă grupă, numită Maxi Jazz & The E-Type Boys. În acel grup artistul era solist principal şi cânta la chitară. Maxi era foarte pasionat de automobile şi avea o colecţie impresioannta, care a apărut în emisiuni de specialitate. Avea chiar şi o echipă de curse, Maxi Jazz Racing, fondată în anul 2000.

În 2001 a avut un accident grav de maşină, iar în 2005 a participa la cursa Ginetta, în vreme de în 2006 şi 2007 s-a înscris la Porsche Carrera Cup GB. Era şi mare microbist şi fân Crystal Palace, devenind chiar director asociat al clubului în 2012. Pe lângă trupele sale, a lansat şi materiale solo, inclusiv o colaborare cu Tiesto, care a cucerit topurile în 2006, "dance4life".

Concerte & turnee

Calum Scott, Editors, Faithless urcă pe scena CODRU Festival 2024

Calum Scott, Editors și Faithless sunt cei mai noi artiști care completează lineup-ul CODRU Festival, eveniment ce va avea loc între 30 august și 1 septembrie la Timișoara. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023
Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

CODRU, festivalul care plantează, aduce la Timișoara și anul acesta trei zile de muzică, artă și sustenabilitate. Ediția de anul acesta vine cu o altă surpriză pentru fani - CODRU Festival se mută din Pădurea Bistra în inima Timișoarei, în Parcul Central din oraș. Aflat la cea de-a patra ediție, CODRU a fost inclus de două ori în top 10 festivaluri din Europa la categoria Best Medium Festival în cadrul European Festival Awards. Peste 100.000 de persoane sunt așteptate la Timișoara între 30 august și 1 septembrie.

Concept nou la CODRU Festival 2024

Festivalul CODRU revine în 2024 cu surprize pentru fanii festivalului. Despre vorba de un nou concept de festival, care aduce farmecul naturii în centrul orașului. Conceptul creativ de anul acesta promite să aducă "Inima CODRULUI în inima orașului". Ediția de anul acesta, care va avea loc la kilometrul 0 al Timișoarei, în Parcul Central, pregătește multe activități pentru întreaga familie.

Ce artiști internaționali vin la CODRU Festival?

Ca în fiecare an, CODRU promite să fie o experiență multiculturală vibrantă. Programul va cuprinde două scene principale, concerte live, DJ set-uri, instalații artistice (land art), performance-uri și zone special amenajate pentru copii. Organizatorii au pregătit anul acesta o selecție a unora dintre cei mai îndrăgiți artiști de renume internațional din diferite genuri muzicale. Calum Scott revine în România, alături de Editors, Faithless, Patrice și Wilkinson.

Ce artiști români vin la CODRU Festival?

Încă de la început, festivalul CODRU și-a dorit să promoveze artiștii autohtoni. Pe lângă trupe deja consacrate, CODRU a lăsat scena deschisă și pentru artiștii locali. Lineup-ul internațional este completat de o serie de artiști îndrăgiți de la noi precum Vița de Vie, Vama, Erika Isac, Ian, Nane, Nouă Unșpe, Oscar, Puya, Rava care vor electriza atmosfera în cele trei zile de festival.

Bilete CODRU Festival 2024

  • Abonamentele pentru CODRU Festival 2024 sunt disponibile online, la prețul de 281,75 lei, în perioada earlybird. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending