Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Roger Waters lansează un nou EP, "The Lockdown Sessions"

Roger Waters, basistul şi compozitorul de la Pink Floyd a lansat un nou EP, "The Lockdown Sessions". Include înregistrări noi ale pieselor create pe parcursul carierei sale, care au fost realizate pe durata lockdown-ului în 2020 şi 2021.

Publicat

pe

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic

Pentru că e la modă să tot vedem remake-uri şi remaster-uri de filme, jocuri şi albume muzicale, Roger Waters s-a aliniat trendului şi a simţit nevoia să dea un nou suflu unora dintre hiturile sale. EP-ul "The Lockdown Sessions" include 6 piese, inclusiv ediţia 2022 a lui "Comfortably Numb", care a debutat în noiembrie 2022. E ceva mai întunecată, include un cor surpriză şi un videoclip sumbru.

Iată ce a spus Waters despre colecţia de piese:

Turneul nostru "Us and Them Tour" a durat 3 ani. La fiecare reprezentaţie a avut un bis după ce show-ul se încheia cu "Comfortably Numb", iar bisul era mereu "Mother". Nu îmi amintesc de ce m-am decis să cânt şi alte piese. În fine, la un moment dat după finalul turneului am început să mă gândesc "ar putea fi un album interesant, cu toate aceste bis-uri". "The Encores" suna ca un nume potrivit.

Apoi eram în Anglia şi făceam tributul Ginger Baker la Hammersmith Odeon cu Eric Clapton şi în următoarea zi de sâmbăta în marş de protest de la ambasada Australiei la Piaţa Parlamentului, pentru a ţine un discurs de susţinere pentru Julian Assange. Apoi pe 13 martie 2020 a venit lockdown-ul, astfel a picat proiectul de Encores.

Tracklist/Playlist Spotify "The Lockdown Sessions":

Versiunea regândită de "Comfortably Numb" include contribuţii de la Joey Waronker, cunoscut de la Atoms of Peace, Ultraista, Nigel Goodrich, producător Radiohead şi artiştii care îl însoţesc pe Waters în turne. E vorba despre Jonathan Wilson, Gus Seyffert, Dave Kilminster, Jon Carin, Shanay Johnson şi Amanda Belair. Fostul basist şi co-vocalist Pink Floyd îşi va continua turneul de adio în 2023, cu multe opriri în Europa.

Muzicianul a polarizat multă lume prin declaraţiile sale cu privire la Ucraina, Palestina şi Taiwan.

În vârstă de 79 de ani, Roger Waters este activ muzical din 1964 şi este cofondator al trupei Pink Floyd. Iniţial era basist, dar după plecarea lui Syd Barrett a devenit principalul versificator, dar şi co-vocalist şi imaginea trupei. A plecat din grup în 1983 din cauza unor diferende creative.

Comentează

Trending