Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Lana Del Rey lansează piesa "Do You Know There’s A Tunnel Under The Ocean Blvd" şi anunţă un nou album

Lana Del Rey ne face un soi de cadou de Moş Nicolae târziu, odată cu lansarea piesei "Do You Know There’s A Tunnel Under The Ocean Blvd". A anunţat şi un nou album, care poartă acelaşi nume ca şi single-ul proaspăt lansat.

Publicat

pe

Coperta album Lana Del Rey Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Blvd
Coperta album Lana Del Rey Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Blvd │ FOTO: Lana Del Rey

Această lansare de piesă vine la o săptămână distanţă după ce artista americană ne-a oferit teasere pentru al nouălea său album de studio. Într-un interviu cu cei de la HOLA TV, muziciana a declarat că nu vrea să anunţe când îl va lansa, ci doar că va face un anunţ pe 7 decembrie. Asta se întâmplă la început de luna decembrie. Acum avem artwork-ul pentru disc, un single, dar şi data de lansare: 10 martie 2023.

"Do You Know There’s A Tunnel Under The Ocean Blvd" a fost compus de către Lana Del Rey, Mike Hermosa şi produs de Lana, Jack Antonoff, Drew Erickson şi Zach Dawes. La începutul toamnei aflăm că un hoţ i-a furat Lanei laptopul pe care avea noul album, o carte de 200 de pagini şi o sumedenie de poze personale, întârziindu-i proiectele cu luni, dacă nu ani. Magia cloud-ului pare a fi rezolvat problema.

Anul 2022 ne-a mai adus şi o colaborare dintre Lana del Rey şi Taylor Swift, prezentă pe albumul acesteia din urmă. Anul începuse cu lansarea single-ului "Watercolor Eyes", inclus de Lana pe coloana sonoră a serialului HBO "Euphoria". Revenind la nouă piesă, ea sună cinematic, a generic de final de film. Personal titlul acestei piese m-a dus cu gândul la lucrările făcute de Elon Musk sub Los Angeles, pentru a duce maşinile mai rapid spre aeroportul din LA.

Întrebarea e dacă e vorba aici despre Ocean Boulevard din Santa Monica, din Florida sau din LA. Astfel de zone au mai inspirat şi alţi artişti, iar cel de-al doilea album din cariera lui Eric Clapton se numeşte de altfel "461 Ocean Boulevard". În acel caz era o adresă din Golden Beach, Florida, unde a locuit Clapton.

Ultimul album al artizanei baroque pop-ului a fost "Blue Banisters", care a debutat în toamna lui 2021. Tot în 2021 a venit şi albumul "Chemtrails over the Country Club".

Comentează

Albume noi

Lana Del Rey anunţă un album de muzică country, "Lasso"

Lana Del Rey continuă să fie un artist versatil şi a anunţat un album de muzică country, intitulat "Lasso". Acesta va sosi în a doua parte a anului 2024 şi aflaţi detalii despre el în rândurile ce urmează.

Publicat

pe

Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters
Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey

Ce e drept Lana Del Rey ne-a oferit indicii în această direcţie, pentru că a lansat cu câteva săptămâni în urmă coverul după piesa "Take Me Home Country Roads". Artista americană a dezvăluit planurrile cu privire la albumul "Lasso", în cadrul unui eveniment asociat Premiilor Grammy, ţinut în Los Angeles. Acolo a confirmat abordarea sa country pe noul LP şi faptul că va colabora cu acelaşi Jack Antonoff, liderul trupei Bleachers.

De altfel tot cu Antonoff a lucrat şi la ultimele albume, iar acum l-a cooptat şi pe producătorul de muzică country Luke Laird. Lana a spus că a remarcat o aplecare spre country în ultimii ani a multor artişti americani. Şi o creştere a segmentului în cadrul industriei muzicale. "De aceea m-a urmat Jack la Muscle Shoals, Nashsville, Mississippi în ultimii 4 ani" a mai spus muziciana.

"Lasso" se va lansa cândva în septembrie 2024, fiind al zecelea album de studio al prolificei Del Rey. Vine după "Did You Know That There's a Tunnel Under Oceam Blvd" lansat în 2023. Acel disc i-a adus Lanei 5 nominalizări la Premiile Gramy, dar nu a câştigat vreun premiu la această ediţie. Ca "răzbunare", ea a postat un selfie în oglindă, în care ţinea o armă de foc în mână, stârnind curiozitatea şi în unele cazuri dezamăgirea fanilor.

Gurile rele spun că e doar un artificiu de PR pentru a îşi promova setul de la Coachella din 2024. Del Rey a revenit pe Instagram recent, după ce îşi dezactivase toate conturile social media în 2021. Aparent a luat această decizie deoarece "joburile sale au nevoie de intimitate şi transparenţă". În vârstă de 38 de ani, Lana Del Rey este activă în muzică din anul 2005 şi a abordat genuri ca alt-pop, baroque pop, rock şi dream pop.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lana Del Rey ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads" - AUDIO

Lana Del Rey e genul de artistă care ne surprinde mereu cu câte ceva nou, iar de această dată ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads". Cumva e destul de sobru şi melancolic încât să încapă într-un playlist de Crăciun, sau măcar de Thanksgiving.

Publicat

pe

Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads
Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads │ FOTO: Lana Del Rey

Coverul după "Take Me Home, Country Roads" a debutat pe 1 decembrie 2023 şi e visător, dar nu cântat din vârful buzelor, cum face Lana uneori. E cântat "mai din piept", cu mai multă tărie, în special la refren. Inspiră o reprezentaţie romantică, dar curajoasă la pauza unui meci de fotbal american, doar că în loc de imnul SUA se aude... imnul colonizatorul care a cucerit SUA în prima fază.

Lana Del Rey a făcut de altfel o aluzie la o piesă de John Denver pe primul track de pe noul său album, "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd". Ei bine acum e momentul pentru un cover după legendara piesă din 1971. Era al patrulea album al lui Denver pe atunci, "Poems, Prayers & Promises". Corul de voci dinspre finalul piesei semnate Lana Del Rey va da fiori ascultătorului şi sună ca finalul unui vis.

Lana a fost mereu o fană şi o definiţie a fenomenului Americana, de la midwest-ul lui "Chemtrails Over the Country Club" în 2021 până la referinţe la Alabama pe cel mai nou LP al său. Elizabeth Grant (numele real al artistei) nu uita de unde a pornit şi ne oferă drept copertă pentru noul single o fotografie din colecţia personală. În ea apare Lana, sora sa, Caroline "Chuck" Grant, dar şi nepoata Lanei, Phoenix. Toate se odihnesc cu capul una pe alta, în vreme ce stau pe o barcă cu motor marca Phoenix.

Creatoarea de hituri a presărat multe aluzii la familie şi revenire acasă pe noul său disc, al nouălea din cariera sa. În noiembrie făcea echipă cu artista irlandeză Holly Macve, pentru a lansa "Suburban House", iar în mai ne-a oferit piesa "Say Yes to Heaven", un B-Side care trebuia să ajungă pe "Ultraviolence" în 2014, doar că nu s-a mai putut.

Şi nu se opreşte aici. La final de noiembrie Del Rey a cântat live un cover după "Unchained Melody", o altă piesă clasică americană. Asta în vreme ce apărea într-o transmisiune specială de Crăciun de la NBC, "Christmas at Graceland", oferind un tribut lui Elvis Presley.

Citește în continuare

Trending