Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Iggy Pop, The Chemical Brothers și George Ezra cântă la Electric Castle 2023

Electric Castle anunță primii artiști pentru cea de-a noua ediție, cu The Chemical Brothers, Iggy Pop și George Ezra ca primi headliners. Alături de ei sunt Sigur Ros, Tash Sultana, Peggy Gou, REZZ, Pendulum și multe alte nume prin care EC își confirmă reputația de festival ce abordează cu mult curaj zone și trenduri muzicale foarte diverse.

Publicat

pe

Iggy Pop și George Ezra
Iggy Pop și George Ezra │ FOTO: capturi YouTube

The Chemical Brothers era numele care lipsea din portofoliul EC pentru a întregi seria marilor artiști din stilul big beat prezenți în festival, de-a lungul timpului. Sunt puține trupe ce reușesc să se păstreze foarte populare deși muzica lor e la limita avangardei, dar cei de la The Chemical Brothers fac aces lucru, fără niciun efort, de peste 20 de ani. După 6 premii Grammy și hit-uri precum "Galvanize", "Go" sau "Believe", britanicii rămân aceiași oameni obișnuiți, ce creează muzică neobișnuită pentru milioane de fani din întreaga lume.

Bucurie pură în ritmuri folk pop, George Ezra ajunge prima oră în România într-un moment special al carierei sale. După două albume cu succes imediat, chiar de la piesa de debut "Budapest", Ezra atinge examenul maturității cu proaspăt lansatul "Gold Rush Kid". 2023 va fi anul în care Ezra se va retrage din lumina reflectoarelor, ceea ce face concertul de pe scena principală de la EC de neratat.

Inclus în Rock and Roll Hall of Fame alături de trupa sa de debut, The Stooges, deținător al unui Grammy pentru întreaga carieră, Iggy Pop se pregătește să lanseze un nou album, iar "Frenzy", primul single deja pe piață, ne garantează că la Electric Castle vom vedea un artist în cea mai bună formă a sa din ultimul deceniu.

Trei reveniri la Electric Castle

Trupa islandeză Sigur Ros și Nothing But Thieves confirmă că la castel se ascultă mult rock, din toate genurile, alternativ sau post-rock, toate la superlativ. O trupă legendară în drum and bass, australienii de la Pendulum vor fi, după o pauză de 10 ani, din nou la Bonțida, de data aceasta în formula live band, atât de așteptată.

Alți artiști confirmați pentru Electric Castle 2023

De salvat în playlist - Tash Sultana. Toți cei care nu au descoperit-o încă vor fi încântați de stilul proaspăt, rock cu influențe reggae și R&B, ce i-a adus artistei australiene notorietatea internațională. Nevoită să-și anuleze în ultimul moment prezența în festival, în această vară, Peggy Gou își menține promisiunea de a fi alături de fanii Electric Castle, confirmând pentru ediția ce va avea loc între 19 și 23 iulie 2023. Romy, Noga Erez și duo-ul britanic Nova Twins completează lista artistelor dintr-un festival ce încurajează permanent diversitatea creativă.

Cel mai important label DnB din Europa sărbătorește 25 de ani și la Electric Castle. Seara dedicată Hospital Records îi reunește pe Netsky, Metrik, Flava D și Anais, într-o explorare a tot ce înseamnă acest curent, de la jungle la liquid.

Bilete și cazare Electric Castle 2023

Doar până în 20 decembrie, abonamentele Electric Castle mai pot fi achiziționate la un preț special de 129 Euro + taxe. Până la aceeași dată, publicul poate să aleagă și varianta de a achiziționa abonamentele în rate lunare.

Organizatorii anunță noi opțiuni de cazare în Glamping - o zonă din EC Village dedicată exclusiv structurilor speciale. Variantele includ cazări pentru 2 sau până la 7 persoane în căsuțe, igloo-uri sau corturi gata amenajate, toate în număr limitat. Variantele de cazare în propriul cort sau rulotă sunt încă disponibile, la fel și noul car camping.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri miercuri, 19 iulie 2023

Electric Castle 2023

Loc
Castelul Banffy
Comentează

Tehnologie

Începe iMapp Bucharest 2024 - program și activități

iMapp Bucharest revine în Piața Constituției cu o ediție specială, ce va celebra, printre altele, 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Te invităm să afli mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Proiecție iMapp Bucharest
Proiecție iMapp Bucharest │ FOTO: iMapp Bucharest imapp.ro

Pe 21 și 22 septembrie va avea loc iMapp Bucharest - concursul internațional de 3D video mapping, alături de DJ sets și concerte live, artiști stradali și activități pentru toată familia, zone de street food și lounge. Accesul va fi gratuit.

Ajuns la cea de-a noua ediție, iMapp Bucharest - Winners League este atât un eveniment de referință pentru specialiștii din domeniul audiovizual la nivel internațional și un fenomen al artelor vizuale, cât și o celebrare a creativității, tehnologiei și a inovației, devenind un brand al Capitalei.

Tema din acest an a evenimentului este Legacy - onorează bogăția culturilor globale, folclorul și tradițiile unice ale fiecăreia, dar și valorile și emoțiile universale. PIXEL, MC-ul virtual al iMapp Bucharest, generat de AI, le va vorbi spectatorilor direct de pe suprafața de proiecție și va prezenta echipele participante, asigurând o experiență interactivă și dinamică.

La finalul serii, un juriu format din experți ai artelor vizuale internaționale va desemna Marele Câștigător al ediției 2024, acordând Premiul Juriului. Publicul își poate susține, de asemenea, echipa preferată și se poate implica activ, exprimându-și preferința pentru o anumită lucrare artistică printr-un SMS cu tarif normal la un număr disponibil în seara evenimentului.

Program concerte iMapp Bucharest 2024

Sâmbătă, 21 septembrie

  • 16:00 - 18:30 - CS84
  • 18:30 - 20:00 - Adrian Șaguna B2B Deny
  • 20:00 - 21:30 - Mahmut Orhan
  • 21:30 - Video Mapping Contest

Duminică, 22 septembrie

  • 14:00 - 16:30 - Paul Damixie
  • 16:30 - 19:00 - Silvyo
  • 19:15 - 20:15 - Floare de Maidan
  • 20:30 - 22:00 - Subcarpați

Activități pentru toate gusturile la iMapp Bucharest 2024

Pe parcursul celor două zile, partenerul Bucharest Street Food Festival - special edition by iMapp va fi prezent în Piața Constituției cu cele mai renumite preparate, din peste 10 bucătării internaționale, invitând participanții să le descopere și să le savureze.

Atmosfera va fi animată de artiști stradali, spectaculoși prin costumele tematice, care vor transforma fiecare colț într-o mini-petrecere.

Concertele vor reuni ritmuri variate. DJ îndrăgiți vor mixa hituri care aduc oamenii împreună, în timp ce se bucură, prin dans, de moment. Mai mult decât atât, trupe cunoscute și apreciate de public vor urca pe scenă pentru a oferi concerte live și vor crea o atmosferă electrizantă, plină de bucurie și entuziasm.

Citește în continuare

Muzică nouă

Pendulum readuce DNB-ul la viaţă cu piesa nouă "Napalm"

Pendulum a fost într-o perioadă însăşi definiţia muzicii drum 'n bass şi dacă Pendulum nu mergea bine, atunci DNB-ul nu mergea bine. Grupul a dispărut de pe radare cam un deceniu, dar a revenit în pandemie cu câteva single-uri noi. Iar azi ne cadoriseşte cu "Napalm".

Publicat

pe

Coperta single Pendulum Napalm
Coperta single Pendulum Napalm │ FOTO: Pendulum

Ultimele piese lansate de Pendulum au venit în 2023 şi erau "Colorfast", alături de colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo". "Napalm" e prima piesă nouă din 2024 şi este o colaborare intre grupul australian şi Joey Valence, dar şi Brae. E un track simplu, cu elemente de jungle, sample-uri ascuţite şi voce de rap britanic agresiv.

Scheletul de tobe şi bas e acelaşi pe care îl ştiam de acum 15 ani, când Pendulum era peste tot la radiouri. Pendulum a lansat un EP numit "Elemental" în 2021 şi un altul numit "Anima" în 2023.

Iată ce a spus liderul trupei, Rob Swire într-un interviu cu NME:

Casa de discuri ne-a spus, practic, «Faceți mai mult drum’n’bass». „După cum știți, am o relație ciudată cu asta! Am decis să intrăm în studio și să facem ceva cât mai intens posibil, în loc să facem ceva care să se potrivească în seturile de DnB. Am vrut să o facem în felul nostru.

Vreau să merg mult mai departe cu asta. Știu că drum ‘n’ bass are din nou un moment de popularitate și toată lumea din echipa noastră ne spune: «Trebuie să intrați și voi în asta și să începeți să faceți DnB care să se potrivească în seturile lui Headache», dar este ultimul lucru pe care vreau să-l fac. Mă simt cel mai confortabil când suntem între lumi. De îndată ce devine prea metal sau prea DnB, încep să mă simt ciudat în legătură cu asta. Zona de mijloc este perfectă pentru noi. Vreau să facem lucrurile mult mai intense, dacă putem.

Pendulum a închis Rockstadt Extreme Fest 2024, cu o reprezentaţie în ultima zi a festivalului, pe 4 august. Grupul fondat în 2002 de Rob Swire a interpretat inclusiv "Halo", colaborarea cu Bullet for My Valentine, pe care a ieşit un mosh pit pe cinste. Nu se putea fără "Voodoo People" de la Prodigy, dar şi "Come Alive" şi "Propane Nightmares".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Summer Well 2024: program pe zile și reguli de acces

Cea de-a 13-a ediție a festivalului Summer Well se apropie cu rapiditate astfel că organizatorii au comunicat programul pe scene și ore, regulile de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

Poze YungBlud la Summer Well 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cea de-a 13-a ediție Summer Well Festival va avea loc în perioada 9-11 august 2024 la Domeniul Știrbey din Buftea, un spațiu emblematic pentru festival, care găzduiește evenimentul încă de la debut. Printre headlineri se numără Royal Blood, Keane, Nothing But Thieves și Two Doors Cinema Club.

Program Summer Well Festival 2024

Vineri, 9 august

Mainstage

  • 18:15 - Zimmer 90
  • 19:45 - Joesef
  • 21:15 - Mojave Grey
  • 23:00 - Nothing But Thieves

Sunset Stage

  • 20:30 - Francis On My Mind
  • 22:15 - Kadjavsi
  • 00:15 - SPP Summer Extravaganza

Hollow Idols

  • 20:30 - K Not K (live)
  • 2:15 - Hollow Idols

Electro Punk Club

  • 23:45 - Corina Sucarov (DJ Set)

Afterparty

  • 00:30 - Dwells

Sâmbătă, 10 august

Mainstage

  • 16:45 - Ari Abdul
  • 18:15 - Grandson
  • 20:00 - Teezo Touchdown
  • 21:45 - Son Mieux
  • 23:30 - Royal Blood

Sunset Stage

  • 19:15 - +SHE+
  • 21:00 - Lux Machina
  • 22:30 - Tommy Cash

Hollow Idols

  • 21:00 - Andrei Irimia (Live)
  • 22:45 - Hollow Idols

Electro Punk Club

  • 20:30 - D.E.N.I.S. (Live)
  • 21:15 - Shengeng (DJ Set)

Afterparty

  • 00:45 - Victoria

Duminică, 11 august

Mainstage

  • 18:15 - Stone
  • 19:45 - Joker Out
  • 21:30 - Two Door Cinema Club
  • 23:15 - Keane

Sunset Stage

  • 19:00 - Paulina
  • 20:45 - Rareș
  • 22:15 - Lucky Love

Hollow Idols

  • 22:00 - Hollow Idols

Electro Punk Club

  • 21:30 - PLant
  • 22:15 - On The Block (DJ Set)

After Party

  • 00:30 - The Brothers Macklovitch

Reguli de acces Summer Well 2024

Porțile festivalului se deschid astfel:

  • Vineri: 16:00-05:00
  • Sâmbătă: 12:00-05:00
  • Duminică: 12:00-05:00

Transport Summer Well 2024

Domeniul Știrbey este o zonă destul de accesibilă, unde se poate ajunge prin următoarele modalități: autobuz, tren, bicicletă, mașină.

Autobuz

Organizatorii vor oferi în curând mai multe despre autobuze (stații, orar, preț).

Tren

O altă modalitate de transport spre festival este trenul. Plecând din Gara de Nord, poți opta pentru un bilet pe ruta București - Buftea. Mai departe, de la gara din Buftea vei putea merge aprox 30 de minute pe jos.

Nu există trenuri de întoarcere din Buftea către București după terminarea concertelor.

Pentru bilete și programul călătoriilor, vizitează site-ul mersultrenurilor.

Bicicletă

Organizatorii încurajează mersul cu bicicleta și vor asigura o parcare dedicată acestora la intrarea în festival.

Mașina personală

Nu există parcare dedicată pentru public și este recomandat să lăsați mașinile acasă pentru a evita aglomerația.

Informații despre bilete și brățări

Asigură-te că ai biletul la îndemână. Biletul poate fi prezentat în format electronic sau fizic. Important este ca fiecare participant să aibă asupra lui biletul (de ex. nu pe telefonul însoțitorilor).

Vizitatorul va primi personal o brățară la sosirea la festival, la intrare, în schimbul biletului. Înainte de începerea festivalului, îți poți schimba biletul cu o brățară la Orange Shop Victoriei, Orange Shop Băneasa Shopping City, Orange Shop Orhideea. Poți să-ți ridici brățara personal DOAR de la magazinele Orange unde brățara îți va fi pusă pe mână. De asemenea, îți poți comanda brățara din aplicația Tazz (până la 2 brățări/comandă). Biletul poate fi preschimbat înainte de festival doar de către posesorii de abonament.

Top-up online

  • Brățările pentru festival vor avea pe spate un cod PIN. Cu acesta poți realiza top-up-ul online, pe site-ul festivalului și adaugă suma de bani dorită pe brățară. Brățara poate fi încărcată și la punctele de încărcare de pe site-ul festivalului, în numerar sau prin card.
  • Banii pot fi retrași online înapoi în contul bancar din care s-a realizat tranzacția începând cu 16 august până la data de 20 august. Suma minimă care poate fi retrasă înapoi online este de 20 lei. Nu există o sumă minimă pentru rambursare la punctele de încărcare din interiorul festivalului.
  • Dacă doriți o rambursare online, asigurați-vă că vă înregistrați și solicitați rambursarea până pe 20 august. Rambursarea online nu este disponibilă dacă nu v-ați înregistrat brățara pe site-ul festivalului.
  • Rambursările efectuate în conturile bancare românești (IBAN-uri care încep cu RO) sunt gratuite. Rambursările efectuate în conturi străine se percep: 15 Euro/tranzacție pentru acoperirea taxelor bancare.
  • Soldul unei brățări deteriorate (anulată) poate fi transferat doar dacă participantul și-a înregistrat brățara pe site-ul festivalului. Brățara poate fi anulată la punctul de informații. Dacă participantul solicită acest lucru, soldul de brățară anulat va fi transferat pe noua brățară în termen de 30 de minute de la anulare.

Obiecte PERMISE:

  • Pături pentru copii
  • Cărucioare pentru copii
  • Rucsacuri (medii, dimensiune A4)
  • Camere (Non-Pro Digital și Film)
  • Lipstick și balsam de buze
  • Țigări și Brichete
  • Pantofi de dans
  • Dopuri pentru urechi
  • Picături pentru ochi
  • Borsete și genți de șold
  • GoPro-uri
  • Gumă
  • Dezinfectant pentru mâini și șervețele pentru bebeluși
  • Pălării
  • Telefoane mobile și încărcătoare
  • Poșete și Genți de mână
  • Pături și prosoape mici
  • Loțiune de protecție solară, deodorant, loțiune pentru țânțari (numai fără aerosoli)
  • Ochelari de soare

Obiecte INTERZISE:

  • Produse cu aerosoli/Cutii cu aerosoli (deodorant, spray pentru țânțari, protecție solară)
  • Claxoane cu aer
  • Dispozitive profesionale de înregistrare audio și video
  • Biciclete, patine, trotinete sau skateboard-uri
  • Scaune sau frigidere
  • Lanțuri sau portofele cu lanț
  • Camere cu obiectiv detașabil
  • Drone sau avioane cu telecomandă, mașini sau jucării
  • Droguri sau accesorii pentru droguri
  • Artificii, explozivi sau rachete de incendiu
  • Steaguri
  • Flyere, mostre, cadouri sau articole promoționale
  • Pistoale, Muniții sau laser
  • Hoverboard-uri sau Segway-uri
  • Instrumente
  • Zmee sau lampioane
  • Cuțite, arme sau obiecte Ascuțite
  • Pointere laser
  • Sticle
  • Mâncare sau băutură din afară
  • Spray cu piper sau buzdugan
  • Animale de companie sau alte animale
  • Selfie Sticks, Trepiede
  • Sharpies, Markere
  • Animale împăiate
  • Corturi sau saci de dormit
  • Pistoale de jucărie, pistoale cu apă sau pistoale cu praștie
  • Umbrele
  • Camere video
  • Parfumuri
Citește în continuare

Trending