Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Celine Dion a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică rară - VIDEO

Celine Dion s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate, conducând la amânări și anulari de concerte. Artista a dezvăluit că suferă de o boală neurologică rară, ce afectează o persoană la un milion. Află ce a declarat cântăreața despre acest diagnostic.

Publicat

pe

Celine Dion dezvăluind boala de care suferă
Celine Dion dezvăluind boala de care suferă │ FOTO: Celine Dion

Celine Dion a fost diagnosticată cu boala Moersch - Woltman sau sindromul omului înțepenit, o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă.  Cântăreața (în vârstă de 54 de ani) s-a confruntat cu spasme musculare persistente, care au împiedicat-o să mai concerteze. În cele din urmă, medicii au putut găsi un diagnostic. Acum, artista se află sub îngrijiri medicale și terapii fizice.

Într-un clip publicat pe rețele de socializare, Celine Dion a transmis un mesaj tuturor fanilor ei, dezvăluind boala de care suferă, efectele ei, dar și faptul că nu va putea să-și reia concertele europene din vara lui 2023.

"M-am confruntat cu probleme de sănătate de multă vreme și mi-e foarte greu să trec peste aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică foarte rară, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni. Deși de abia învățăm despre această boală rară, acum am înțeles ce anume îmi cauza toate spasmele pe care le-am avut. Din păcate, spasmele îmi afectează toate aspectele vieții de zi cu zi. Câteodată, îmi cauzează dificultăți când merg, nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită. Îmi e greu să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită ca în februarie să-mi reîncep turneul din Europa", este o parte din mesajul transmis de artistă.

Celine Dion a adăugat că este susținută de copiii săi și de o echipă extraordinară de medici. Merge la terapie pentru a-și recăpăta puterea fizică și pentru a ține sub control simptomele bolii. Artista a declarat că în perioada următoare se va concentra pe sănătate și recuperare.

Din cauza stării de sănătate, Celine s-a văzut nevoită să anuleze câteva concerte din Europa, ce făceau parte din turneul "Courage World Tour". Printre acestea, se numără și spectacolul de la București, programat pe 11 iulie la Arena Națională.

PUBLICITATE
Comentează

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending