Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Trupa Akcent a revenit într-o formulă nouă; Cine face parte din ea?

Adrian Sînă a dezvăluit pe pagina de Facebook a trupei Akcent o schimbare de componenţă a acestei trupe, pe care o vom vedea în vigoare chiar la marele concert de pe 30 noiembrie, de la Cluj. Cum a decurs evoluţia trupei în ultimii ani aflaţi în rândurile de mai jos.

Publicat

pe

Componenta noua Akcent 2022
Componenta noua Akcent 2022 │ FOTO: Adrian Sina www.facebook.com

Adrian Sînă a anunţat relansarea apreciatei trupe din Cluj, cântând alături de două artiste talentate. Miruna Pânzariu şi Irina Ionescu sunt noile soliste Akcent. Prima a participat la X-Factor în 2016, pe când avea doar 14 ani. Irina Ionescu a participat la rândul său la show-ul de talente în 2014, iar acum este solistă la Teatrul de Revista "Constantin Tănase".

Artistele colaborează deja cu Adrian Sînă în cadrul proiectului Adrian Sînă & The Wedding Crashers, cu care participă la evenimente, nunţi, petreceri. Trupa Akcent a fost formată în 1998 de către Adrian Sînă, alături de artista Ramona Barta. Ulterior devenea un boy band, prin includerea lui Marius Nedelcu, Mihai Gruia şi Sorin Brotnei. În 2008 Marius Nedelcu părăsea trupa, iar în 2013 s-a produs separarea finală dintre Adrian Sînă şi foştii colegi, în urma unui proces.

Trupa a participat în 2006 la Selecţia Naţională pentru Eurovision, alături de Nico, cu piesa "Jockero", care deşi nu a câştigat a fost un hit la posturile de radio de la noi, dar şi în afară. În ultimii ani Akcent a apărut în cadrul a diferite colaborări şi evenimente sub forma lui Adrian Sînă plus colaboratori diferiţi. Următorul mare concert Akcent este la Retro Party, care are loc la Cluj, pe 30 noiembrie.

Atunci urcă pe scenă Zdob şi Zdub, Hara, Arsenium, DJ Antenna şi Boney M Xperience. Akcent va cânta hituri ca "Dragoste de închiriat", care are şi o versiune în engleză "Kylie", care a ajuns pe prima poziţie în topurile din Europa. Formaţia a colaborat de-a lungul anilor cu artişti ca Lora, Ruxandra Bar, Lidia Buble, Reea, Olivia Addams. Primul album Akcent a fost "Senzaţia" lansat în 1999, în formula Adrian Sînă + Ramona Barta. Primul mare hit a fost totuşi single-ul "Ţi-am promis", care a urcat în toate clasamentele la final de an 2001. Marius Moga a contribuit din postura de compozitor al hiturilor "Ţi-am promis", "Prima iubire", "În culori" şi "Cel mai dulce cadou".

Comentează

Trending