Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Serialul "Wednesday" este acum disponibil pe Netflix; Spinoff "Familia Addams" filmat în România

S-a discutat mult în ultimul an despre serialul "Wednesday", spinoff din "Familia Addams" regizat de Tim Burton şi filmat în România. Iată că în sfârşit putem savura cele 8 episoade ale primului sezon, deoarece producţia tocmai a sosit pe Netflix.

Publicat

pe

Teaser "Wednesday"
Teaser "Wednesday" │ FOTO: captură YouTube / Netflix

Sunt câteva aspecte care legată acest serial de România: în primul rând a fost filmat la Braşov şi în împrejurimi şi apoi în serial apare magicianul Victor Dorobanţu. Mâna sa este celebrul Thing, mânuţa detaşată care are rol de sidekick pentru Wednesday. Din distribuţie fac parte Jenna Ortega, în rolul lui Wednesday, fiica lui Morticia, jucată de Catherine Zeta Jones şi a lui Gomez, jucat de Luis Guzman.

Fred Armisen, legendarul actor din SNL este unchiul Fester, iar Christina Ricci, care a fost Wednesday în Familia Addams cu mulţi ani în urmă este ghidul fetelor din campus. Nu uităm de Gwendoline Christie, impunătoarea actriţa din "Game of Thrones", cu o statură de 1.90 şi care o joacă pe directoarea Larissa Weems.

Am văzut primele 3 episoade şi avem de-a face cu un soi de versiune diferită a serialului "Sabrina Teenage Witch". Jenna Ortega este excelentă în rolul lui Wednesday, doar că duce clişeul de "goth girl supărată" prea departe uneori. Atmosfera e ce trebuie, dar e un uşor de vibe de "Twilight", "Percy Jackson" şi cumva "Dawson's Creek". Povestea sună aşa: Wednesday, fiica familiei Addams este exmatriculată şi trimisă la o şcoală specială pentru freaks, inadaptaţi şi creaturi trăznite.

Şcoala din serialul de pe Netflix se numeşte Nevermore, după poemul lui Edgar Allan Poe, iar acolo Wednesday dezleagă mistere, leagă prieteni şi are conflicte cu vârcolaci, vampiri, sirene. Există şi umor, momente întunecate, ceva acţiune şi mult mister. Observ şi că Tim Burton a dat estetica pe la un 6 din 10, faţă de aerul gothic pe care îl imprimă de obicei producţiilor sale.

Serialul "Wednesday" are 4 dintre cele 8 episoade regizate de Tim Burton, care este şi producător executiv. De muzica s-a ocupat Danny Elfman, iar pe Rotten Tomatoes producţia are un rating de 71%. Pe Metacritic are 66 din 100 şi pe IMDB 8.4 din 10.

Comentează

Trending