Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Roger Waters a lansat o nouă versiune a piesei "Comfortably Numb"

Roger Waters a lansat pe 18 noiembrie o nouă versiune a uneia dintre cele mai populare piese de la Pink Floyd, "Comfortably Numb". De această dată este o variantă mai întunecată şi sumbră, mai lentă, mai degrabă decât balada originală, care avea o tentă de romantism.

Publicat

pe

Videoclip Roger Waters Mother editie carantina 2020
Videoclip Roger Waters Mother editie carantina 2020 │ FOTO: Roger Waters

"Comfortably Numb" este o piesă a trupei Pink Floyd şi un single de pe albumul cu numărul 11 din discografia sa, "The Wall", lansat în 1979. Melodia debuta ca single în anul 1980, însoţită de "Hey You" ca B-Side. Compoziţia îi aparţine lui Roger Waters, alături de chitaristul Pink Floyd, David Gilmour. Versurile totuşi au ieşit din peniţa lui Waters.

Melodia avea deja 3 versiuni: una de 6 minute şi 21 de secunde de pe album, una de 3 minute şi 59 de secunde, versiunea single şi una de 6 minute şi 53 de secunde, ediţia "Echoes". Greu de zis ce apreciem cel mai mult la ea, dar cele două solo-uri de chitară şi versurile sunt cu siguranţă iubite. Ca să fie totul şi mai simbolic a fost ultima piesă cântată pe scenă de trupa Pink Floyd în 2005, în formula cu Waters, Gilmour, Richard Wright şi Nick Mason.

Acum o versiune nouă, o ediţie 2022 a sosit, cu un videoclip la fel de întunecat ca sunetul melodiei. Această ediţie a fost înregistrată de Roger Waters în diferite studiouri din Statele Unite pe parcursul recentului său turneu în America de Nord. "This is Not a Drill" l-a dus pe Waters în marile oraşe din SUA, cu o oprire la CNN pentru un interviu cu probleme şi una la podcastul lui Joe Rogan, unde a clarificat totul.

Versiunea reworked include contribuţii de la Joey Waronker, de la Atoms for Peace şi Ultraista, Nigel Godrich, producător pentru Radiohead, dar şi muzicienii care îl însoţesc pe Waters în turneu: Jonathan Wilson, Gus Seyffert, Dave Kilminster, Jon Carin, Shanay Johnson şi Amanda Belair.

Basistul şi creierul Pink Floyd a dezvăluit că a compus un demo cu nouă varianta de "Comfortably Numb" pe durata lockdown-ului din pandemie şi acum ne oferă versiunea sa de studio. Scopul acestei piese este de a servi ca intro pentru fiecare spectacol din turneul "This is Not a Drill". Totul a fost dat cu o octavă mai jos, în A minor, pentru a fi mai întunecat şi aranjat fără solo-uri, în afară de secţiunea de acorduri din outro.

Turneul de adio al lui Waters va continua şi în 2023, cu opriri în Europa şi UK.

Comentează

Trending