Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Pantera cântă la Romexpo, în cadrul Metalhead Meeting 2023

În 2023, Metalhead Meeting sărbătorește 10 ani de la prima ediție printr-un eveniment special ce va avea loc la Romexpo, în aer liber. Capul de afiș este Pantera, considerată una dintre cele mai mari trupe de metal din toate timpurile. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Pantera la Metalhead Meeting 2023
Pantera la Metalhead Meeting 2023

Cu ocazia aniversării a 10 ani, Metalhead Meeting propune o ediție spectaculoasă, ce nu trebuie ratată de niciun fan de gen. Evenimentul revine la formatul de 3 zile și va avea loc între 26 și 28 mai la Romexpo. Pantera, headlinerul festivalului, va urca pe scenă sâmbătă, 27 mai. 

După aproape 20 de ani de la destrămare, trupa și-a surprins fanii cu o reuniune din care fac parte membrii rămaşi în viaţă, solistul Philip Anselmo şi basistul Rex Brown. În 2004, chitaristul Dimebag Darrell a fost împuşcat la Alrosa Villa în Ohio. În 2018, fratele lui Darrell, toboşarul Vinnie Paul a murit la vârsta de 54 de ani din cauza unei probleme cardiace.

Istoria trupei Pantera

Pantera este sinonim cu legenda, o trupa cult pentru ascultătorii de rock și metal de orice vârstă, un nume care poate fi pus oricând alături de marile trupe ale genului precum Metallica, Iron Maiden sau AC/DC.

Cvartelul compus din Phillip Anslemo, chitaristul Dimebag Darrell, fratele său, toboșarul Vinnie Paul și basistul Rex Brown au ajuns rapid la un succes global în anii 90 cu mai multe albume recompensate cu discuri de platină și aur, turnee sold out, reprezentații live și patru nominalizări la premiile Grammy. Inclusiv astăzi piesele lor sunt considerate niște capodopere ale muzicii metal și niște adevărate pietre de temelie pentru muzica heavy metal de pe albume precum "Cowboys From Hell", "Vulgar Display Of Power", dar și albumul care a ajuns pe locul 1 in Billboard, "Far Beyond Driven". Cei patru texani au continuat să inspire foarte multe trupe în timp ce au adunat milioane de fani devotați în jurul lumii.

După patru albume în stilul clasic al anilor '80, Pantera a revoluționat scena metal cu "Cowboys from Hell", material lansat în 1990. Considerat printre primele materiale de Groove Metal, "Cowboys from Hell" a fost discul care a transformat Pantera într-o formație de top.

Au urmat "Vulgar Display of Power", considerat de fani, dar și critici unul dintre cele mai bune albume metal din istorie, apoi "Far Beyond Driven", material care a ajuns pe prima poziție în Billboard 200 și care a atins cel mai rapid borna de 1.000.000 de vânzari din catalogul Pantera.

Următorul, "The Great Southern Trendkill", album pe care Dimebag își demonstrează măestria de chitarist. "Reinventing the Steel" este ultimul disc unde aceste patru genii ai muzicii, Dimebag, Rex, Vinnie și Phil pot fi auzite împreună. Piesa "Revolution Is My Name" avea să fie nominalizată și la premiile Grammy pentru Best Metal Performance.

Bilete Metalhead Meeting 2023

Fanii care au cumpărat bilete în trecut la Metalhead Meeting vor primi un cod unic cu care au acces la bilete pe 23 noiembrie de la ora 10:00. Acest cod poate fi folosit o singură dată.

Se pun în vânzare doar 10.500 de abonamente, la prețuri ce variază între 339 și 699 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 26 mai 2023

Pantera - Metalhead Meeting 2023

Loc
Romexpo

Trending