Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat o ediţie 2022 a piesei "November Rain"

Guns N' Roses continuă să creeze hype înainte de ceea ce pare a fi pregătirea unui nou material discografic şi ne oferă deocamdată o reeditare a unuia dintre marile sale hituri, "November Rain". Pe 3 noiembrie trupa a lansat pe canalul oficial YouTube ediţia 2022 a piesei "November Rain". Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Guns N' Roses November Rain 2022
Coperta single Guns N' Roses November Rain 2022 │ FOTO: Guns N' Roses

"November Rain" este un single de pe al treilea album de studio Guns N' Roses, "Use Your Illusion I", din 1994. Versurile au fost scrise de către Axl Rose, iar melodia avea să devină o baladă evergreen care a însoţit milioane de miri la dansul lor de nuntă. Piesa are multiple versiuni, de la cea radio edit, de 4:43 minute, la cea de pe album, de 8:57 minute. Slash a declarat în autobiografia sa că există chiar şi o versiune de 18 minute a lui "November Rain", înregistrată în 1986.

A luat naştere printr-o colaborare cu chitaristul Manny Charlton de la Nazareth. Single-ul a fost subiect de dispută în cadrul grupului, care s-a opus la crearea unei balade simfonice, preferând piesele rock pure. Solo-ul lui Slash a fost (ca şi multe altele) dezvoltat ca o improvizaţie, el fiind împotriva piesei. Ei bine iată-ne în 2022, cu o ediţie şi mai simfonică şi orchestrală, mai încărcată de patos şi emoţie. Melodia include o orchestră de 50 de instrumente.

Versiunea cea nouă serveşte ca single promoţional pentru noul box set "Use Your Illusion I+II", care va debuta pe 11 noiembrie. Veţi găsi în această mega colecţie nu mai puţin de 63 de melodii nemaiauzite până acum. Steven Wilson, un nume mare din zona rock-ului progresiv este cel care a remixat acest track, adăugând orchestraţia. Ce e diferit acum? În loc de sample-uri cu orchestraţie avem o orchestră reală, proaspătă.

Wilson are urechea formată, remixând track-uri Black Sabbath, Yes, Marillion, Rush, Jethro Tull, Roxy Music, Kiss şi King Crimson. Videoclipul piesei originale are aproape 2 miliarde de vizualizări şi spne povestea unui rock star neînţeles şi a iubitei sale care se sinucide. Pe atunci iubita reală a lui Axl juca acest rol în clip (Stephanie Seymour).

În plină pandemie, prin 2020 Guns a lansat o serie de single-uri noi, de la "Absurd" la "Hard Skool", iar Axl şi Slash au tot oferit indicii despre un nou album.

Trending