Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Godsmack lansează piesa "You and I" şi anunţă ultimul său album, "Lighting Up the Sky"

La puţină vreme după ce am văzut trupa în România, Godsmack ne propune un nou single, "You and I". Odată cu el aflăm că va sosi şi un nou album, "Lighting Up the Sky", care va fi ultimul pentru Sully Erna and co. Detalii aflaţi în următoarele rânduri.

Publicat

pe

Coperta album Godsmack Lighting Up the Sky
Coperta album Godsmack Lighting Up the Sky │ FOTO: Godsmack

La începutul toamnei lui 2022 Godsmack a lansat piesa "Surrender", prima sa melodie după 4 ani. Tot atunci se contura şi perspectiva unui album nou. Acum apare şi al doilea single, "You and I", iar Godsmack a anunţat ultimul său album, "Lighting Up the Sky". Solistul Sully Erna a confimat într-un interviu recent că acest material discografic va fi ultimul pentru formaţia americană, dar am învăţat să "never say never", când vine vorba despre revenirea unei trupe după retragere.

În ce priveşte noua piesă, ea este tipică Godsmack, la graniţa dintre country-rock dur şi metal alternativ. Are o lungime de peste 5 minute, deci nu este prietenoasă cu radio-ul şi are pe la mijloc nişte riff-uri care plac mult şi pe alocuri alunecă spre rock progresiv. Există şi un solo foarte "western" şi o percuţie lăsată ceva mai în surdină, completând ritmul alături de bas. Solo-urile au ceva de Slash parcă.

Noul disc a fost coprodus de către solistul Sully şi Andrew Murdock, care a mai lucrat cu Alice Cooper şi Avenged Sevenfold. Ni se promite "o călătorie specială, cu suişuri şi coborâşuri, o poveste la care vă veţi conecta". E o poveste veche de când lumea, băiatul întâlneşte fata, iar Sully şi ai lui explorează teme precum ostacole în relaţii, polarizarea oamenilor din cauza politicii, trădări, reveniri.

Lighting Up the Sky are următorul tracklist:

01. You And I
02. Red White & Blue
03. Surrender
04. What About Me
05. Truth
06. Hell's Not Dead
07. Soul On Fire
08. Let's Go
09. Best of Times
10. Growing Old
11. Lighting Up The Sky

Într-un interviu recent cu postul de radio 93X din Minnesota, Erna a indicat faptul că acest LP e probabil ultimul din cariera trupei. Asta nu înseamnă că grupul se va opri din cântat sau că trupa se va desfiinţa. Va continua concertele o bună perioadă de timp. Are 25 de ani de carieră la activ şi decizia de a scoate acest album a venit din cererea fanilor cu privire la material nou.

Formaţia a cântat la Bucureşti pe 29 octombrie, la Arenele Romane, cu o reprezentaţie de o oră şi 20 de minute, înţesată de hituri că "I Stand Alone" sau "Voodoo". Impresii despre concert aflaţi aici.

Comentează

Trending