Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

FiRMA ne introduce în spiritul sărbătorilor cu "Deschide ușa, creștine" - AUDIO

Mai sunt doar câteva săptămâni până la perioada magică a sărbătorilor de iarnă, iar trupa FiRMA deja a dat startul cu o reinterpretare a colindului "Deschide ușa, creștine". Melodia este disponibilă în articol.

Publicat

pe

FiRMA
FiRMA │ FOTO: captură YouTube / Trupa Firma

Colindele joacă un rol important în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Sunt coloana sonoră perfectă, pe fundalul căreia petrecem timp cu cei dragi și ne conectăm cu cele mai autentice părți din noi. Colindele românești reușesc și mai mult. Ele trezesc în fiecare an o tradiție latentă, care uneori riscă să fie uitată.

FiRMA a apelat la nucleul colindelor românești și a ales să reinterpreteze una dintre cele mai populare partituri. "Deschide ușa, creștine" se bucură de o variantă mai energică, marcată de influențe rock'n'roll. Totuși, păstrează esența intimă și caldă a atmosferei de Crăciun. Cover-ul a fost produs de Daniel 'Rocca' Stoicea, asistenți de producție fiind Sorin Erhan și Dani Radu.

FiRMA și-a reconfirmat în toate contextele poziția printre cele mai importante și fascinante trupe de alternative din România, prin acordurile originale, lirica subtilă și printr-o poveste vizuală inovatoare, la baza căreia stă viziunea grafică și regizorală a solistului Daniel 'Rocca' Stoicea. Trupa a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală, de la începuturile lor ieşite din tipare din anii 2000, până la fervoarea maturităţii actuale.

În vara acestui an, FiRMA a lansat "Deşteptarea Primăverii", un album de muzică şi versuri originale, compus special de Rocca pentru piesa de teatru cu acelaşi nume, pusă în scenă la Teatrul Mic de regizorul Vlad Cristache şi nominalizată la premiile UNITER. Anterior, trupa a organizat două concerte speciale, intitulate "Origini", în care le-au avut ca invitate pe Ana Blandiana și Maia Morgenstern.

AUDIO: FiRMA - Deschide ușa, creștine

Comentează

Trending