Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Disturbed a lansat albumul "Divisive": 10 piese pline de energie, mesaj social

Disturbed tocmai a lansat albumul "Divisive" şi odată cu el a sosit single-ul "Bad Man", inspirat de invazia Ucrainei de către Rusia. Clipul este generat de AI şi se poate viziona în articol, unde aflaţi detalii despre cele 10 piese de pe LP.

Publicat

pe

Coperta single Disturbed Divisive
Coperta single Disturbed Divisive │ FOTO: Disturbed

Au trecut 4 ani de la ultimul album Disturbed, "Evolution", din 2018 şi multe lucruri s-au întâmplat de atunci. Am avut pandemie, avem război, iar diviziunea din SUA s-a accentuat. Solistul David Draiman a folosit de altfel această diviziune ca inspiraţie pentru noul album, "Divisive". Acesta este al optulea material din discografia formaţiei şi a debutat pe 18 noiembrie prin casa de discuri Reprise.

Acest disc a fost înregistrat la începutul anului, alături de producătorul Drew Fulk, care a lucrat cu Lil Peep, Motionless In White şi Highly Suspect. Înregistrările s-au făcut în Nashville, Tennesse şi a fost promovat prin 3 single-uri: "Hey You", "Unstoppable" şi "Divisive".

"Bad Man" a sosit azi şi are un videoclip regizat de către Tristan Holmes, creat folosind AI-ul Midjoruney şi incluzând 10.000 de cadre legate de războiul din Ucraina. Iată trackist-ul noului album Disturbed:

01. Hey You
02. Bad Man
03. Divisive
04. Unstoppable
05. Love To Hate
06. Feeding The Fire
07. Don't Tell Me (feat. Ann Wilson)
08. Take Back Your Life
09. Part Of Me
10. Won't Back Down

Din această listă de piese se remarcă "Don't Tell Me", colaborare cu Ann Wilson, cunoscută precum solistă a trupei rock Heart. După ce am ascultat toate cele 10 piese de pe album, mi s-a părut că "Bad Man" e cea mai bună, atât la nivel vocal, cât şi de chitară. Draiman se joacă mult cu vocea, dar recurge la locuri comune, folosind tehnici vocale des etalate pe parcursul carierei, cum face şi Jonathan Davis la Korn, cu acele mantre "lătrate".

Disturbed se apropie de 30 de ani de carieră, bine, de fapt 25 de ani, deoarece a fost în hiatus între 2011 şi 2015. A vândut peste 17 milioane de album în toată lumea şi mega hitul sau universal este "Down With the Sickness". Şi perioada "Ten Thousand Fists" a adus un salt de popularitat eal trupei, mai ales că a avut piese promovate la Ozzfest şi în jocuri NFS.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Disturbed a lansat piesa "Divisive", care dă numele noului album

Disturbed pregăteşte în continuare lansarea noului său album "Divisive", care vine pe 18 noiembrie 2022 şi ne oferă un nou single pentru a ne potoli setea de muzică nouă. E vorba chiar despre single-ul titular, "Divisive", care se ascultă în articol, alături de un videoclip cu versuri.

Publicat

pe

Coperta single Disturbed Divisive
Coperta single Disturbed Divisive │ FOTO: Disturbed

Disturbed îşi va lansa al optulea album din carieră pe 18 noiembrie, iar prin "Divisive" ne aduce al treilea single de pe LP. Până acum am ascultat single-urile "Hey You", cu un videoclip memorabil, dar şi "Unstoppable", care sună ca pe vremea lui "10.000 Fists In the Air". Cât despre piesa cea nouă, ea începe cu un riff brutal, potenţat de vocea specială a lui David Draiman. Artistul descrie mesajul piesei ca unul legat de cultura "outrage", adică persoanele care îşi petrec viaţa online, se victimizează şi îi atacă pe alţii în social media.

Acest track oferă o viziune întunecată a viitorului prin versurile "hatred will never go away". E clar vorba despre diviziunea mai mare ca oricând apărută în societatea americană şi propagată prin mijloacele de socializare online. Solo-ul de la mijlocul piesei e delicios, are ceva de hard rock clasic şi îmi aminteşte de Slash de la Guns.

Cei 4 artişti din Disturbed au creat cele 10 piese noi alături de producătorul Drew Fulk, care are în CV colaborări cu Motionless In White, Lil Peep şi Highly Suspect. Muzicienii descriu acest material drept "dinamic, periculos, îndrăzneţ". Include şi un duet cu Ann Wilson de la Heart, pe piesa "Don't Tell Me". "Bad Man" şi Divisive" ar fi cele mai dure piese de pe disc şi printre cele mai heavy din discografia grupului.

Disturbed are la activ 5 debuturi consecutive de album pe locul întâi în Billboard 200, titlu pe care îl împart cu Metallica.

"Hey You" e deja hit, urcând pe locul întâi la posturile radio de rock din State. A strâns deja peste 10 milioane de stream-uri. Disturbed are 25 de ani de carieră şi o oprire memorabilă la Bucureşti în 2019, la Arenele Romane. Atunci a fost un moment emoţionant de awareness, când au fost chemate pe scene persoane care să îşi spună povestea cu privire la lupta lor legată de sănătatea mentală sau pierderea unei persoane dragi din cauza adicţiei sau depresiei.

Citește în continuare

Trending