Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Dan McCafferty, solistul Nazareth, s-a stins din viață la 76 de ani

Dan McCafferty, solistul trupei hard rock Nazareth, a murit pe 8 noiembrie 2022 la vârsta de 76 de ani. 

Publicat

pe

Dan McCafferty (Nazareth) la Bucuresti pe 27 ianuarie 2012
Dan McCafferty (Nazareth) la Bucuresti pe 27 ianuarie 2012 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic

Dan McCafferty a fost membru fondator al trupei scoțiene Nazareth, înființate în Dunfermline în 1968. Trupa a fost prolifică în ”70 și la începutul anilor ”80. Vocalistul a participat la toate albumele formației până în 2014 (23 de discuri de studio) și a concertat alături de colegii săi timp de 45 de ani.

Cu McCafferty vocal, Nazareth a cântat de mai multe ori la București, pe 22 ianuarie 1993, pe 26 aprilie 2009 și în cele din urmă pe 27 ianuarie 2012, ocazie cu care ne-a acordat și un interviu telefonic.

În august 2013, solistul s-a retras din turnee din cauza problemelor de sănătate. El suferea de o boală cronică la plămâni.

Vestea morții lui McCafferty a fost transmisă de colegul său de trupă, basistul Pete Agnew (singurul membru fondator Nazareth în viață), care a declarat în postarea oficială pe Instagram:

Mi-am pierdut cel mai bun prieten, iar lumea a pierdut unul dintre cei mai mari cântăreți care au trăit vreodată”.

Formația Nazareth a lansat hituri ca „Hair Of The Dog”, „Dream On” și balada cover „Love Hurts”. Pe lângă activitatea din trupă, Dan McCafferty a lansat și trei albume solo. Artistul a fost căsătorit și a avut doi copii.

Comentează

Trending