Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Chris Hemsworth ia o pauză de la actorie, a dezvoltat un risc foarte mare de Alzheimer

Actorul Chris Hemsworth a dezvăluit într-un interviu recent cu cei de la Vanity Fair faptul că a decis să ia o pauză de la actorie. Motivul are de-a face cu riscul său foarte ridicat de a dezvolta boala Alzheimer.

Publicat

pe

Chris Hemsworth Limitless
Chris Hemsworth Limitless │ FOTO: National Geographic

Actorul care îl interpretează pe Thor în seria cu acelaşi nume, dar şi în "Avengers" are 39 de ani şi a aflat în cadrul filmărilor seriei documentare "Limitless" că are gene care îl predispun la boală. "Limitless" este o creaţie a lui Darren Aronofski, omul din spatele lui "Requiem for a Dream", "The Fountain" şi "Black Swan". Seria documentară produsă de National Geographic şi difuzată pe Disney+ implică o serie de experimente, discuţii cu experţi şi teste legate de extinderea longevităţii umane.

Făcând o serie de analize de sănătate în cadrul emisiunii, Chris Hemsworth a descoperit că poarta două copii ale genei APOE4, responsabilă cu riscul crescut de a dezvolta Alzheimer. Oamenii de ştiinţă cu care a vorbit i-au spus că are şanse de 8, până la 10 ori mai mari de a dezvolta boala faţă de o persoană ce nu prezintă acele gene. A fost inclusiv un episod despre moarte, în care actorul a fost nevoit să accepte prorpia mortalitate.

Asta l-a pus pe gânduri, mai ales că bunicul său suferă de Alzheimer şi ştie exact ce implică asta. Afecţiunea este una progresivă, neurodegenerativă, care afectează sistemul nervos central şi mai ales funcţiile cognitive, în frunte cu memoria şi orientarea. Odată terminat serialul şi interviurile promoţionale, Chris va lua o pauză şi va petrece timp alături de familia sa.

Actorul australian este căsătorit cu Elsa Pataky şi au împreună 3 copii. Într-un alt interviu recent fratele Hemsworth cel mai popular a declarat că dacă se va face un al cincilea film Thor, el vrea ca pelicula să fie complet diferită, poate chiar mai serioasă. Mai ales că va îmbrăţişa rolul de tată, având grijă de fiica lui Gorr acum, aşa cum am văzut la final de "Thor: Love and Thunder".

Chris a mai apărut în "Star Trek" în 2009, în "Snow White and the Huntsman" în 2012, "Red Dawn" în 2012 şi "Men în Black: International" în 2019. A fost apreciat şi în filmul biografic "Rush" din 2013.

Comentează

Trending