Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tarja Turunen concertează în București și Cluj; află programul și regulile de acces

Pe 18 și 19 octombrie, celebra solistă Tarja Turunen va susține două concerte în România. Primul are loc la Arenele Romane din București, cel de-al doilea la Form Space din Cluj-Napoca. Te invităm să afli programul evenimentelor și regulile de acces.

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti

Tarja Turunen va cânta pe 18 octombrie 2022 la Arenele Romane din Bucuresti. Concertul va avea loc indoor, în cort încălzit. În deschidere vor urca pe scenă Abalas și Serpentine. Pe 19 octombrie, Tarja cântă și la Cluj-Napoca, la Form Space. 

Tarja Turunen este una dintre vocile scenei metal care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se numără printre cele mai cunoscute soprane ale lumii, statut pe care l-a câștigat atât după activitatea cu Nightwish, cât și datorită carierei sale solo.

După aproape un deceniu alături de Nightiwsh, carismatica artista a pornit un proiect solo care s-a bucurat de un succes la nivel internațional. A urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, iar în cei 15 ani de cariera solo a lansat cinci albume de studio, cel mai recent, "In the Raw" fiind oferit fanilor în 2019.

În cadrul materialelor lansate a colaborat cu artiști importanți ai scenei metal precum Bjorn Strid de la Soilwork, Cristina Scabbia de la Lacuna Coil, Tommy Karevik de la Kamelot, Alissa White-Gluz de la Arch Enemy, Joe Satriani sau Mike Terrana.

PROGRAM

  • OPEN DOORS - 19:00
  • Abakas - 19:30-20:00
  • Serpentine - 20:30-21:00
  • Tarja - 21:30-...

Reguli de acces:

ATENȚIE: FUMATUL în cortul încălzit al Arenelor Romane ESTE INTERZIS! Se fumează doar în locurile special amenajate!

  • Porțile Arenelor Romane se deschid la ora 19:00, iar concertele încep la ora 19:30. După deschiderea porților, puteți sosi la orice ora doriți pentru a vă vedea trupele favorite.
  • Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane.
  • La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi controlați în bagaje de agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

- sticle, conserve;

- mâncare sau băuturi de orice fel;

- artificii, obiecte periculoase;

- arme, bâte, cuțite, spray-uri, lanțuri lungi, selfie stick, glow stick, obiecte ascuțite, artificii

- substanțe interzise cf. legii 143 / 2000

- obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);

- aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);

- aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;

- animale de companie;

- persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete și brățări

  • Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.
  • Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar daca doresc să intre din nou, trebuie să-și cumpere alte bilete.
  • Posesorii de bilete la categoria Golden Circle, vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la categoria Acces General nu vor primi brățara la acces.
  • Categoria 'Golden Circle' - fără loc, în fața scenei. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zona Acces General.
  • Categoria 'Acces General' - fără loc, în spatele categoriei Golden Circle. Nu vor primi brățara și nu vor avea acces la categoria Golden Circle.

Bilete concert Tarja Turunen

Biletele pentru concertul de la Cluj s-au epuizat. Pentru evenimentul de la București, doritorii mai pot achiziționa bilete la prețurile de 179 și 209 lei.

Comentează

Muzică nouă

Tarja Turunen anunţă albumul "Dark Christmas"; Când se lansează?

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a anunţat un nou album de Crăciun, "Dark Christmas". El va sosi devreme faţă de sezonul sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 10 noiembrie. Avem detalii despre LP mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman
Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman │ FOTO: Tarja Turunen

Tarja Turunen a mai lansat un album de Crăciun şi în trecut, mai precis în 2017, pe numele său "From Spirits And Ghosts (Score for a Dark Christmas)". Conceptul este inedit, iar solista foloseşte sunetul unei orchestre generoase şi jucăuşenia unui cor de copii pentru a crea un sunet unic. Vocea legendarei artiste se va auzi din nou fie pe colinde clasice reinterpretate, fie pe creaţii complet noi, odată cu lansarea lui "Dark Christmas" pe 10 noiembrie.

Pe listă se află "Last Christmas" de la WHAM!, dar şi "All I Want for Christmas Is You" de la Mariah Carey. Nu uităm de "Wonderful Christmastime" de la Paul McCartney, plus clasicele "Jingle Bells", "Frosty The Snowman" şi "Rudolph the Red-Nosed Reindeer". O piesă complet nouă şi originală este "Dark Christmas", creaţie semnată Tarja Turunen.

Ni se promite o "explorare a laturii mai misterioase a sezonului festiv". Influenţele sunt unele înspăimântătoare, ca de Halloween, întunecate, gothice pe alocuri. Muziciană finlandeză a lucrat din nou cu Jim Dooley şi Tim Palmer. Şi mai mult decât atât: ne aşteaptă nu mai puţin de 12 videoclipuri muzicale la pachet cu aceste piese, câte unul pentru fiecare track.

Va exista şi un film de lung metraj cu acustică imersivă Dolby Atmos, disponibil pe toate platformele majore de streaming. Pentru început Tarja ne oferă single-ul "Frosty The Snowman", alături de videoclipul aferent. Tarja a creat în locul clasicului colind pe care îl învăţăm la ora de engleză în liceu sau generală o interpretare care te va bântui.

Iată tracklist-ul lui "Dark Christmas":

01. The First Noel
02. Frosty the Snowman
03. Holy Night
04. Dark Christmas
05. Jingle Bell Rock
06. White Christmas
07. All I Want For Christmas Is You
08. Wonderful Christmastime
09. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Tarja Turunen aduce aceste piese şi în România pe 4 decembrie la Bucureşti şi pe 5 decembrie la Cluj-Napoca, cu două concerte dedicate.

Citește în continuare

Trending