Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

System of a Down ar putea anunţa un album nou în 2023

Serj Tankian, solistul System of a Down a acordat recent un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre viitorul trupei System of a Down. După cum probabil ştiţi, aceasta nu a mai lansat vreun album nou din 2005 încoace şi ne-a oferit doar 2 piese în 2019.

Publicat

pe

Videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz
Videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz │ FOTO: SOAD

Serj Tankian, foarte prolificul solist System of a Down a stat de vorbă cu Kyle Meredith, iar din interviu am aflat că vom vedea ceva special în 2023. Am aflat doar că SOAD va "face un anunţ special în 2023". Trupa intra în "hiatus" în 2011 şi a avut mici perioade în care pleca în turneu, dar uneori apărea pe site-urile de specialitate din cauza unor conflicte în grup. De obicei aveau de-a face cu disensiuni între chitaristul Daron Malakian şi solistul Serj cu privire la meritele pieselor scrise până acum.

Sau dispute cu toboşarul John Dolmayan cu privire la faptul că e fan Trump. Ultimele piese lansate de System of a Down veneau în noiembrie 2020 şi e vorba despre track-urile "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Ambele au o încărcătură socială şi politică, cu aluzii la conflictul dintre Azerbaidjan şi Armenia pentru teritoriile Artsakh. Veniturile generate de melodii au mers de altfel spre familiile celor răniţi în confruntare.

În 2018 chitaristul Daron Malakian l-a acuzat public pe Tankian că nu vrea să înregistreze un album nou. Tankian a citat "probleme creative şi financiare cu Malakian". Chitaristul a fost la rândul său activ în cariera solo în toţi aceşti ani, cu trupa Scars on Broadway. Basistul Shavo Odadjian a avut multiple colaborări, dar mai degrabă în spectrul hip-hop, decât în metal alternativ.

Ultimele discuri scoase de System of a Down sunt "Mezmerize" şi "Hypnotize", părţi ale unui album dublu ce apăreau în 2005. Fanii sunt nerăbdători, dar grupul a depăşit deja hiatusul celor de la TOOL şi Guns 'N Roses când vine vorba de albume aşteptate. Din păcate Serj a dat de înţeles în acelaşi interviu nou că nu o să îl vedem în turneu prea curând, având probleme serioase cu spatele. Între timp el pregăteşte un nou EP Solo, "Perplex Cities", care apare în câteva zile.

Interviul cu Serj Tankian:

Comentează

Trending