Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Solistul Red Hot Chili Peppers a fost la podcastul lui Joe Rogan, vorbind despre surfing, albumele noi

Anthony Kiedis a fost invitat la podcastul lui Joe Rogan de pe Spotify, "Joe Rogan Experience", în episodul de pe 19 octombrie. Cei doi au vorbit pe parcursul a peste 2 ore despre dieta carnivoră, jiu jitsu, surfing şi balene.

Publicat

pe

Anthony Kiedis RHCP podcast Joe Rogan
Anthony Kiedis RHCP podcast Joe Rogan │ FOTO: Joe Rogan

Anthony Kiedis tocmai a avut cel mai ocupat an din cariera, lansând alături de Red Hot Chili Peppers două albume şi începând un turneu cu zeci de opriri. Este acel influx creativ descoperit de multe trupe după pandemie. Muzicianul se pregăteşte de un prag important în viaţa sa: va împlini 60 de ani pe 1 noiembrie 2022, dar este în mare formă, punând asta pe seama surfing-ului şi a artelor marţiale.

A vorbit şi despre faptul că fiul său adolescent este talentat la surf, doar că nu e aşa de pasionat ca şi tatăl său. Am mai aflat că vocalul călătoreşte doar cu motocicleta peste tot şi este foarte pasionat de vehiculele pe 2 roţi. Fiindcă e vorba despre Joe Rogan, s-a discutat inevitabil despre nutriţie, sport şi... animale ucigaşe. Diferenţele dintre orca şi balena au fost atent analizate şi cred că s-a vorbit vreo 20 de minute despre crocodil şi consumul de carne de aligator.

Am aflat că Anthony Kiedis a încercat o bună perioadă de timp dieta vegană, dar şi-a dat seama că nu e pentru el. Folosind o analiză specială de sânge şi ADN, via 23 and me a descoperit că judecând după strămoşii săi artistului îi prinde cel mai bine o dietă pe bază de vânat, de mistreţ, de ren, căprioară.

S-a vorbit şi despre muzică, despre cele două albume noi RHCP, "Unlimited Love", lansat în primăvară şi "Return of the Dream Canteen", care tocmai a debutat în octombrie. A fost abordată şi revenirea chitaristului John Frusciante în trupă după un deceniu şi despre inputul sau creativ, dar şi despre începuturile apropiate de funk ale trupei.

Deoarece Rick Rubin a fost la podcastul lui Rogan recent am aflat şi cum a fost să lucreze din nou cu omul care a creat capodopere alături de Metallica, Slayer, System of a Down. Am rămas cu o impresie după acest podcast: Kiedis are ceva din Prince şi are un stil de a vorbi foarte "urban", cu un swag californian de rapper.

Podcast cu Kiedis la Rogan:

Comentează

Concerte & turnee

Vine Red Hot Chili Peppers la Electric Castle 2024?

Red Hot Chili Peppers ar putea fi unul dintre headlinerii Electric Castle 2024. Cea de-a zecea ediție a festivalului a oferit câteva indicii care ne-au dus cu gândul la trupa americană. O fi o intuiție corectă, o teorie a conspirației sau o dorință prea mare de a revedea formația în România după 11 ani, dar te invităm totuși să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Pentru 2024, Electric Castle pregătește o ediție aniversară ce va sărbători cei 10 ani de existență. Prin urmare, este de așteptat ca lineup-ul să fie gândit în așa fel încât să rămână pentru multă vreme în memoria festivalierilor.

Organizatorii au început deja să se ocupe de construirea celei mai noi ediții a festivalului. Mai mult, aceștia au oferit niște indicii ce prefigurează anunțul primului val de artiști. Primul detaliu în acest sens a fost schimbarea siglei. Dacă înainte Electric Castle era reprezentat de combinația de negru și galben, acum festivalul și-a schimbat logo-ul în roșu și alb. Aceleași culori se regăsesc și în simbolul trupei Red Hot Chili Peppers.

Logo-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers a fost desenat de solistul Anthony Kiedis în 1984. Managementul casei de discuri a cerut grupului să se gândească la un logo, iar Kiedis a schițat asteriscul cu opt brațe. La acea vreme, artistul nu i-a acordat vreo semnificație specială. În timp, însă, a devenit una dintre cele mai cunoscute sigle ale unei trupe din istoria muzicală.

Un alt semn care a condus la ideea că RHCP ar putea urca pe scena EC 2024 a fost o fotografie publicată pe platformele de socializare ale festivalului. Se vede Calea Victoriei din București unde este afișată o reclamă pentru ediția de anul viitor a festivalului, ce încorporează emblema formației RHCP. Asteriscul cu opt brațe este vizibil în partea dreaptă.

Reclamă Electric Castle 2024

Reclamă Electric Castle 2024 │ FOTO: Electric Castle www.facebook.com

Primii artiști din lineup-ul EC 2024 vor fi anunțați în viitorul apropiat. Până atunci, nu ne rămâne de făcut decât să ne hrănim iluzia, să "manifestăm" revenirea trupei în România sau să îi ascultăm discografia. Iar ultima parte nu are nevoie de vreun motiv special.

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2024. Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 532,55 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending