Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Roger Waters a fost la podcastul lui Joe Rogan, a vorbit despre politică, Syd Barrett

Ultimul an nu a fost deloc blând cu imaginea lui Roger Waters, compozitor şi basist Pink Floyd. Pe de o parte a făcut declaraţii controversate cu privire la Israel şi Palestina, apoi s-a poziţionat pro-Rusia în conflictul cu Ucraina. A primit şansa de a îşi exprima vederile şi viziunea în podcastul lui Joe Rogan publicat pe Spotify pe 6 octombrie 2022. Îl disecam mai jos.

Publicat

pe

Roger Waters podcast Joe Rogan 2022
Roger Waters podcast Joe Rogan 2022 │ FOTO: Spotify

Roger Waters a împlinit 79 de ani în septembrie 2022 şi vine din postura de proaspăt căsătorit. În ultima vreme s-a viralizat un interviu CNN cu artistul, în care se declară pro Palestina, anti Israel, pro Rusia şi în care afirmă că "Taiwan e China". La Joe Rogan a petrecut 2 ore şi 48 de minute vorbind despre politică, muzică, conspiraţii şi... buna creştere acordată de mama sa. Waters s-a declarat supărat de articolul pe care revista Rolling Stone l-a scris despre el recent, după un interviu ratat.

Am aflat şi motivul pentru care muzicianul e pro-Palestina, afirmând că îl deranjează segregarea şi apartheid-ul pe care îl suferă palestinienii în Israel. A vorbit despre toalete şi drumuri separate pentru cei de altă religie şi a citat "conspiraţii zioniste". Am aflat şi că pe lângă faptul că a trimis o scrisoare soţiei preşedintelui Ucrainei, a trimis una şi spre Vladimir Putin, solicitându-i să încheie războiul. Aparent acesta i-ar fi răspuns, e drept indirect într-un discurs recent.

S-a vorbit la podcast şi despre muzică şi am aflat despre decăderea lui Syd Barrett, cofondator şi solist Pink Floyd. El a fost alături de grup doar primul album şi a înregistrat pentru al doilea. Problemele sale cu sănătatea mentală l-au făcut să părăsească grupul, sau mai bine zis să fie dat afară. A experimentat prea mult cu LSD-ul şi conform lui Roger Waters era dezamăgit de direcţia Pink Floyd când s-a văzut invitat la emisiunea "Top of the Pops". Aparent a rămas citatul lui Syd "John Lennon nu ar fi venit niciodată la emisiune".

Barrett şi-a păzit intimitatea cu străşnicie până la moartea sa din 2006, la vârsta de 60 de ani.

Roger Waters ne-a dat tuturor şi un sfat în podcast, unul oferit de către mama sa: "când ai o nelămurire sau eşti împotriva a ceva, citeşte, citeşte, citeşte". Artistul a explicat şi că după fiecare concert, pe la ora 2 noaptea vizionează concertul din seara respectivă şi face schimbări pentru fiecare show dintr-un turneu, pentru a oferi o experienţă unică publicului.

Întregul podcast se poate savura pe Spotify.

Comentează

Trending