Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Nickelback a lansat piesa "Those Days", o baladă cu influenţe country

Nickelback a lansat un nou single de pe viitorul său album, "Get Rollin". Piesa se numeşte "Those Days", are un vibe country şi soseşte ca un al doilea single de pe noul LP. El va debuta prin casa de discuri BMG pe 18 noiembrie. Analizăm evoluţia Nickelback în articol.

Publicat

pe

Coperta album Nickelback Get Rollin
Coperta album Nickelback Get Rollin │ FOTO: Nickelback

"Those Days" începe cu nostalgie şi versuri despre serialele la care ne uitam în copilărie, la apelurile false pe care le făceam ca poante când eram mici. Chitara acustică ne introduce într-o lume a anilor '80 şi '90 a ceea ce americanii definesc ca "first base" în relaţia dintre un puşti şi o puştoaică. Acum toate acestea sunt amintiri revenite seara după job, cu o bere în faţă. Chad Croeger şi colegii oferă şi un throwback pentru filmul "Top Gun", dar şi pentru trupă Guns 'N Roses şi piesa lui Prince "Purple Rain".

Seria "Star Wars" primeşte propriul tribut, sub forma acelor cuvinte care curg pe ecran de jos în sus. Totul se încheie cu senzaţia aceea tinerească pe care am avut-o cu toţii şi anume că "toate filmele sunt create pentru noi". Primul single de pe viitorul LP a fost "San Quentin", lansat în luna septembrie. Videoclipul oficial a fost filmat pe 30 august la Simon Fraser University Convocation Mall din British Columbia. Sute de fanii Nickelback au fost prezentări la filmare, inclusiv unul care a călătorit tocmai din Edmonton.

Au trecut 5 ani de la albumul "Feed the Machine" din 2017, iar succesorul său trebuia să vină mai rapid, doar că pandemia a afectat programul de înregistraţi al trupei. După 25 de ani de carieră Nickelback a simţit nevoia să o ia mai uşor şi să nu mai înregistreze "la program". În plus a fost luat în calcul un turneu de revenire pe scenă după pandemie, cu concerte în Europa, Australia, Canada, SUA. Întrebat dacă "San Quentin:" e reprezentativ pentru direcţia muzicală a albumului, Chad Kroeger a spus că "toate discurile noastre sunt peste tot pe hartă".

Nici unul dintre ele nu sună 100% la fel şi nu are compoziţii compune. Chad a spus şi că inspiraţia pentru "San Quentin" a venit după ce a cunoscut un paznic de închisoare la o petrecere. Anecdotele povestite atunci aveau să devină această melodie. "Get Rollin'" va fi lansat pe toate platformele digitale în noiembrie, dar şi în versiune fizică, sub formă de CD.

Ediţia Deluxe va include 4 bonus track-uri: versiuni acustice de "High Time", Just One More" şi "Does Heaven Even Know You're Missing"", dar şi "Horizon". Ediţii exclusive şi speciale de album vor fi lansate pe vinil în 2023.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Nickelback a lansat piesa "High Time", cu un vibe country puternic

Nickelback are o săptămână de foc: tocmai a lansat o piesă nouă, a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame-ul canadian şi a ţinut primul concert în 3 ani. Grupul ne oferă single-ul "High Time", alături de un videoclip cu versuri pe care îl găsiţi mai jos.

Publicat

pe

Lyric Video Nickelback High Time
Lyric Video Nickelback High Time │ FOTO: Nickelback

"High Time" pare genul de piesă pe care ar dansa Ashton Kutcher square dancing în serialul cu cowboy "The Ranch". Sau ceva ce am auzi într-un moment mai relaxat al serialului cu Kevin Costner "Yellowstone". E greu de zic ce are pondere mai mare în acest track Nickelback: rock-ul clasic cau muzica country. Videoclipul cu versuri prezintă imagini idilice ale unei vacanţă de vară sau chiar un Springbreak, pe bază de dubiţă Volkswagen care străbate preeriile americane.

Acesta este al treilea single de pe noul album al canadienilor, care le duce discografia la 10 titluri. Este şi primul lor release în 5 ani, iar "Get Rollin" se lansează pe 18 noiembrie prin casa de discuri BMW. Primele două single-uri de pe album au fost "San Quentin", lansat în septembrie şi "Those Days", lansat în octombrie. Videoclipul oficial pentru "San Quentin" a fost filmat pe 30 august la Simon Frasier University Convocation Mall din British Columbia.

Sute de fani Nickelback au participt la filmare, inclusiv unul care venise tocmai din Edmonton. Întrebat de ce au trecut 5 ani între ultimele 2 albume, solistul Chad Kroeger a declarat pentru un post de radio că discul trebuia să iasă mult mai devreme, dar pandemia l-a întârziat. De această dată a fost un material discografic fără deadline-uri şi fără stres din partea casei de discuri, iar muzicienii şi-au putut asuma riscuri.

Ediţia Deluxe a lui "Get rollin" va include 4 track-uri bonus, variante acustice ale pieselor "High Time", "Just One More", "Does Heaven Even Know You're Missing?" şi "Horizon". Ediţii speciale exclusive ale LP-ului vor sosi şi sub formă de vinil în 2023. Nickelback a ţinut primul sau concert în 3 ani pe 15 noiembrie la Toronto şi pregăteşte încă două gig-uri intime pe 18 şi 20 noiembrie.

Nickelback încă sărbătoreşte cei 25 de ani de carieră împliniţi în 2020, deoarece din cauza pandemiei nu a putut pleca în turneu.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending