Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Delia și Adrian Despot ne potolesc pofta de rock cu "Tot ce vrei" - VIDEO

Delia și Adrian Despot lansează o bucată muzicală plină de energie și adrenalină, asezonată pe ici și colo cu versuri amuzante și personaje efervescente. Te invităm să urmărești videoclipul.

Publicat

pe

Delia x Adrian Despot - Tot ce vrei
Delia x Adrian Despot - Tot ce vrei │ FOTO: captură YouTube / Delia

Rock-ul vine în porție dublă în urechile ascultătorilor. Delia și Adi Despot și-au unit forțele pentru "Tot ce vrei", o partitură muzicală pentru cel mai nou spot publicitar al brandului Tazz. Melodia a fost compusă de cei doi artiști și produsă de Alex Cotoi.

"O ard clasic, omletă și friptură. E tot ce știu să fac în bucătărie. Și când zic că o ard, ma refer la tigaie. De fiecare dată. Îmi place când se gătește în casă, dar, dacă e ceva mai complicat, la un moment dat începe să îmi lipsească fix persoana în cauză. Rolul femeii din viața mea nu e în bucătărie, ci lângă mine. Așa să ne ajute!", a comentat Despot pe Instagram.

"Tot ce vrei" este lansată împreună cu un videoclip regizat de Hypno și produs de Luca's Art Film. Delia și Adi Depot cântă la o nuntă, dar proaspeții însurăței aleg să nu rămână prea mult timp alături de invitați.

Legat de piesă, Delia a scris:

"Eu nu gătesc, dar mama face o mâncare delicioasă. Eu vin cu good vibes cât ea pregătește felurile mele de mâncare preferate și petrecem momente frumoase împreună. Când am scris piesa, m-am gândit la ea și la cei ca ea care pot lua o pauză binemeritată din când în când. Enjoy!"

VIDEO: Delia x Adrian Despot - Tot ce vrei

Adrian Despot nu este la prima reclamă pentru Tazz. Cântărețul a apărut într-un spot publicitar alături de Mihai Bobonete, Mihai Rait și chef Sorin Bontea. Anterior, Despot era protagonistul unei alte reclame și cânta piesa "Peste tot", alături de Killa Fonic, Adi de Vâlcea și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Concerte & turnee

Află cine sunt invitații speciali ai concertului Vama de la Arenele Romane

Vama revine și anul acesta la Arenele Romane cu un concert spectaculos, devenit deja tradiție atât pentru trupă, cât și pentru fani. Tudor Chirilă și colegii săi au dezvăluit cine sunt invitații surpriză care vor urca pe scenă alături de ei. Te invităm să afli despre cine e vorba.

Publicat

pe

VAMA în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Pe 27 iulie, Vama va urca pe scena Arenelor Romane cu un show complex. Pe participați îi vor așteaptă hit-uri îndrăgite, piese pline de energie, dar și momente emoționante. Mai mult, trupa a invitat o serie de colegi de breaslă pentru niște reprezentații muzicale memorabile.

Cine sunt invitații speciali ai concertului Vama de la Arenele Romane?

Delia

Primul invitat anunțat a fost Delia Matache, care promite să aducă o energie debordantă la Arenele Romane. Artista a fost surprinsă la repetiții cântând la flaut, în timp ce Chirilă exersa la clarinet.

Una din cele mai emblematice artiste din România, Delia se află constant pe cele mai înalte poziții din topurile muzicale datorită hit-urilor pe care le lansează. Universul ei artistic este într-o continuă dezvoltare, iar acest lucru este cel mai vizibil în show-urile ei sold-out de la Sala Palatului: "Deliria", "Psihedelia", "Acadelia", show-urile în aer liber de la Verde Stop Arena: "Cum era" și "Rockadelia", "Flex" sau evenimentul excusivist "Delia's Winter Wonderland" de la Teatrul Național din București.

Smiley

Coleg în industrie și camarad la Vocea României cu Tudor Chirilă, Smiley a acceptat invitația de a împărtăși cu Vama cele mai frumoase momente muzicale.

"Dacă tot a fost Campionatul European de Fotbal, l-am provocat pe Smiley la un joc. Reguli simple: Pierzi, cânți la Arenele Romane. Câștigi, tot cânți la Arene! Așa că, Smiley, așteptăm revanșa pe 27.07", a transmis trupa Vama.

Artiștii din deschidere

Concertul Vama de la Arenele Romane va fi deschis de două artiste fresh, care promit multe din punct de vedere muzical.

IOVA

IOVA este artista alături de care trupa a lansat recent piesa "Ești sigură că vrei".Solistă și compozitoare, tânăra a încântat lumea cu talentul ei. Pasiunea pentru muzică a început la vârsta de 11 ani, când a început să ia lecții de chitară și pian. Doi ani mai târziu, și-a format propria trupă rock. IOVA s-a afirmat ca artist solo după ce a fost membru LaLa Band.

Drumul ei în industria muzicală a început după ce a trimis un demo la HaHaHa Production în toamna lui 2015, ca mai apoi să își lanseze primul single - "Be like water" în 2018. De-a lungul carierei, IOVA s-a ridicat mereu la un nou nivel. A acceptat provocarea label-ului ei de a crea 26 de piese ceea ce a dus la apariția conceptului "Bi-Polar: Why tf am I like this?!", o poveste împărțită în 4 acte (PEOPLE, SEARCHING, HER și SELF), fiecare reprezentând o parte din călătoria artistei.

Alexandra Căpitănescu

Alexandra Căpitănescu, câștigătoarea Vocea României 2023 și cea care a adus din nou victoria în echipa lui Tudor Chirilă, va aduce rock-ul la Arenele Romane. Maestrul și ucenicul vor cânta pe aceeași scenă și vor retrăi momente pline de emoție așa cum au făcut-o în timpul emisiunii.

Alexandra Căpitănescu este un artist unic, cu autenticitate, originalitate, trăire și o voce cameleonică. Are potențialul de a susține un concert live cu intensitate de la început până la sfârșit. Are ușurința de a-și construi momente muzicale memorabile și să facă un show exploziv. Recent, Alexandra a lansat "Căpitanu", primul EP din carieră.

Prețuri bilete concert Vama la Arenele Romane

  • Biletele de acces sunt disponibile online, la prețul de 149 lei (+comision) - Acces General. Copiii cu vârsta între 7-14 ani beneficiază de reducere - 49 lei (+comision).
Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

X Factor revine - Delia, Ștefan Bănică, Puya și Marius Moga sunt în juriu

Emisiunea X Factor revine anul acesta pe micile ecrane. Noul sezon aduce și o schimbare în componența juriului, astfel că Delia, Puya, Marius Moga şi Ştefan Bănică vor trăi muzica în căutarea factorului X, în curând, la Antena 1.

Publicat

pe

Juriu X Factor 2024
Juriu X Factor 2024 │ FOTO: Antena 1

Voci extraordinare şi poveşti deosebite de viaţă se vor regăsi în viitorul sezon X Factor, singurul format în care pot participa atât solişti, cât şi grupuri la început de carieră. Cei care cred în ei, în talentul lor şi consideră că au factorul X sunt așteptați să se înscrie la casting și să înceapă aventura vieții lor în cel mai nou sezon al emisiunii.

"Sunt bucuroasă să vă anunţ că un nou X Factor stă să înceapă. Abia aştept să pornim în căutarea concurenţilor, să le ascultăm poveştile şi să ne bucurăm împreună de un spectacol cum doar muzica ne poate da. Pentru că muzica e totul, muzica e pasiune, dragoste şi inspiraţie pentru ceilalţi! Şi da, X Factor îţi poate schimba viaţa!", a declarat Delia, cel mai vechi jurat X Factor.

La rândul lui, Ştefan Bănică a dezvăluit:

"Mă bucur că se reia X Factor. Este al optulea sezon în care sunt jurat la această emisiune, iar rolul meu este același: să descopăr concurenți cât mai buni și să-i pun în valoare. X Factor este, pentru mine, o emisiune în care cred că vedeta este concurentul, și nu juratul. Avem o formulă nouă în juriu, cu Marius Moga și Puya, alături de mine și Delia. Sper să ne înțelegem și fiecare să vină cu experiența lui din muzică, acumulată de-a lungul anilor, s-o împărtășească concurenților și să fie un concurs cât mai spectaculos!"

Marius Moga și Puya se declară încântați de oportunitatea de a descoperi noi talente.

"Mă simt onorat de invitaţia primită, aceea de a mă alătura juriului X Factor şi sper să le fiu cu ceva de ajutor oamenilor care şi-au pus toate speranţele în concursul ăsta. Mă aflu pentru prima oară în postura de jurat într-un talent show şi, aşa cum şi mie mi-au fost de mare folos sfaturile primite la începutul carierei mele, îmi doresc ca, la rândul meu, să ajut si eu alţi tineri să îşi urmeze visul, odată cu lansarea noului X Factor!", a spus Puya.

Marius Moga a adăugat:

"De când mă știu, mi-a plăcut să descopăr oameni talentați și să îi ajut să își ducă visul mai departe. Odată cu noul X Factor, vreau să continui aceasta misiune și să întâlnesc oameni care strălucesc și sunt gata să muncească pentru visul lor. Cred că avem puterea de a schimba vieți și de a aduce în fața publicului voci noi si extraordinare. Îmi doresc să fiu un mentor care inspiră. Vreau să le ofer viitorilor artişti sfaturi bazate pe experienta mea și să-i ajut să-şi găsească încrederea de care au nevoie pentru a-și depăși limitele. În industria muzicală, talentul este la fel de important ca şi munca, perseverența și ambitia de a reuși!".

Motivul pentru care Loredana Groza nu se întoarce la masa juriului

Fanii emisiunii știu că Loredana era unul dintre membrii juriului X Factor, artista chiar câștigând cel mai recent sezon alături de Nick Casciaro. Însă, din cauza programului încărcat, Loredana s-a văzut nevoită să refuze invitația de a reveni în emisiune. Aceasta a transmis următoarele:

"Mă bucur că reîncepe X Factor după o pauză de mai bine de 2 ani! Chiar dacă ultimul sezon X Factor l-am câștigat cu echipa mea, cu părere de rău vă anunț că a trebuit să declin invitația Antenei 1 de a fi jurat în noul sezon din motive obiective, având deja alte angajamente simultan cu filmările show-ului: un film de lungmetraj, un nou album și nu în ultimul rând concertul meu aniversar Loredana "Forever" de la Sala Palatului! Succes tuturor!!"

Citește în continuare

rock

Adrian Despot (Vița de Vie): "Mă antrenez, repet, studiez și mă dedic artei mele de 35 de ani" - INTERVIU

Vița de Vie a mai adăugat în discografia sa un nou album, "Lacrimă și fier", a cărui tematică reprezintă parcursul ultimilor ani. Cele șapte piese poartă ascultătorul într-o călătorie cu suișuri și coborâșurile, accesând o gamă variată de stări și emoții. Despre acest material, dar și despre alte subiecte din lumea muzicii am stat de vorbă cu Adrian Despot, în cadrul unui interviu disponibil în articol.

Publicat

pe

Trupa Vița de Vie
Trupa Vița de Vie │ FOTO: Universal Music Romania

"Lacrimă și fier" a fost lansat oficial pe 10 aprilie, având un tracklist format din șapte piese: "Lacrimă si fier", "Între valuri", "Fluturi", "Nimeni, nimic", "On And On", "Becule" (cover Timpuri Noi) și "Șambala (live)". Materialul cuprinde și o colaborare surprinzătoare cu NANE pentru melodia "On And On", și este disponibil pe toate platformele de streaming muzical.

Vița de Vie este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite formații de rock alternativ din România. Caracterizată de un amestec unic de profesionalism, sinceritate, emoție și energie, Vița de Vie este una dintre cele mai premiate trupe românești, fiind răsplătită de-a lungul carierei cu numeroase premii din partea industriei de specialitate.

Mereu în căutare de noi modalități de expresie, Vița de Vie și-a dezvoltat de-a lungul existenței mai multe personalități muzicale. ELECTRIC - formula de bază și epicentrul energiei recunoscute a trupei, ACUSTIC - o incursiune muzical eclectică către emoție, pe ritmuri care ajung uneori până la swing și bossa nova, făcută exclusiv prin intermediul instrumentelor naturale, ACU2TIC - varianta minimală, folk, susținută sincer în doar doua voci și două chitare, și SIMFONIC - cheia de boltă a trupei și colaborarea cu o orchestră simfonică.

Citește interviul acordat de Adrian Despot

InfoMusic: "Lacrimă și fier" este noul album semnat Vița de Vie, un material ce reprezintă parcursul ultimilor ani. Cum poate să inspire artistic pandemia și izolarea?

Adrian Despot: În cazul meu, nu a funcționat deloc. Primii doi ani, 2020 și 2021, abia dacă am atins chitara. Deși am nevoie de izolare atunci când compun, am realizat că ea trebuie să fie auto impusă că să fie fertilă. Abia pe final de 2022 am scos "Fluturi", prima piesă născută din acest întreg context.

InfoMusic: Cred că toți oamenii au perceput acea perioadă că fiind una greu de navigat, în care s-au pierdut multe, la propriu și la figurat. În același timp, cred și că "răul" este interconectat cu "binele", iar noi suntem fix în mijlocul acestui paradox existențial. Te-a învățat ceva izolarea? A reușit să aibă și o parte pozitivă?

Adrian Despot: La fel ca în filozofie, de la cunoașterea conceptului până la aplicarea lui, este o cale foarte lungă. Sigur, în orice rău e un bine, însă am trăit doi ani într-o stare de alertă permanentă, nu am avut răgaz să văd partea bună. Am instinct de supraviețuitor, însă nu e controlabil, în momentul în care preia conducerea, eu doar îl urmez teleghidat. Ca experiență generală, pandemia mi-a lăsat un gust amar, presărat cu pierderi și panică. Nu am ieșit din ea zen, cu zâmbetul pe buze.

InfoMusic: În perioada în care ai lucrat la album, te-ai confruntat cu blocaje creative și cum le-ai gestionat, în cazul în care au apărut?

Adrian Despot: Am început să lucrăm la album abia odată cu "Nimeni, nimic", în 2023. Fade in-ul în "normalitate" a fost lent, dar așa am funcționat tot timpul. Ne ia mult până ne încălzim, dar apoi funcționăm cu motoarele turate la maxim. "Între valuri" a apărut ca al treilea single de pe album, în toamna lui 2023, iar pe 10 aprilie 2024 albumul a apărut pe piață.

InfoMusic: "Lacrimă și fier" cuprinde și o colaborare surprinzătoare cu NANE, pentru piesa "On And On". Cum a fost să lucrați împreună și cu ce amintiri ai rămas din acea experiență?

Adrian Despot: Ca de obicei, negativul piesei era gata, linia melodică era schițată, iar eu eram în faza versurilor, fără să am idee despre subiect sau feat. Nu doar că au venit pe tavă dintr-o dată, dar au venit cu tot cu Nane în ele ("Mă sună Nane, zice-auzi, coane") și cu ideea de clip. Ca să înțelegi, îmi ia foarte mult să scriu versuri, nu sunt genul de artist spontan care scuipă într-o secundă rânduri nemuritoare. Aici, însă, a fost fix o extorsiune al unui degajament. Ba chiar am rupt clipul cu un moment live la filmări, pentru că lucrurile mi-au părut prea simple, prea mură în gură.

Cât despre Nane, ce să-ți spun... nu ne cunoșteam, l-am sunat, i-am prezentat ideea, a marșat din prima, ne-am văzut la studio în câteva zile, am făcut draftul și totul a decurs like wow. N-am să mai povestesc despre cum ne-a impresionat cât de profi a fost în toată colaborarea noastră, ci am să-ți spun despre momentul live din clip, piesa lui, "La piept". Nu aveam nimic repetat, am zis "hai să încercăm s-o dăm, dacă iese, fine, dacă nu, also fine". În momentul în care a început să o cânte am fost instantaneu toți cu zâmbetul pe buze, zâmbetul ăla de muzician care aude ceva bun. Amazing voice! Dude, wtf, cum de cânți așa, de unde e vocea asta? E nativ, n-a studiat canto o zi din viață lui. Ne-a dat pe spate, ton, feeling, vibe, tot.

InfoMusic: Cum crezi că ascultătorii voștri vor reacționa la noile piese? Ai anumite așteptări în legătură cu impactul lor muzical?

Adrian Despot: Nu. Nu fac muzică pentru așteptările publicului. Fac asta în mod terapeutic de 28 de ani cu Vița de Vie și sunt cel mai dur critic al meu.

InfoMusic: În perioada următoare aveți programate mai multe show-uri, atât de sine stătătoare, cât și în cadrul unor festivaluri. Cum te pregăteșți înaintea unui concert live și cum îți menții energia și concentrarea pe tot parcursul lui?

Adrian Despot: Pentru asta trăiesc. Mă antrenez, repet, studiez și mă dedic artei mele de 35 de ani. Concertul este bonusul pe care îl primesc pentru toată muncă din spate și mă bucur de fiecare secundă a lui. Următoarea provocare mare este concertul aniversar FENOMENTAL 25 de la Arenele Romane, pe 6 iulie, unde vom sărbători și cânta integral albumul nostru medicament. Hell yeah, abia aștept!

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și îți aminteșți cu drag de ea?

Adrian Despot: Ultima ar fi că am aflat sursa pentru cea mai bună dulceață de cireșe amare ever, în comunitatea noastră de fani. Primisem un borcan în 2022, era pe terminate și nu mai știam de unde îl am, am făcut o simplă postare pe facebook și eroul a apărut! Cluj, noiembrie 2022, concert Vița de Vie în Form Space. În momentul de față are peste 100 de cereri. :)

InfoMusic: Din cealaltă perspectivă, ce concert/festival la care ai participat că spectator și-a lăsat o amprentă asupra ta?

Adrian Despot: Atât de pe scenă, dar și din public, de departe, Electric Castle. De fiecare dată când mergem acolo, pentru 4 zile, am impresia că lumea asta este un loc safe și bun, în care muzică guvernează.

InfoMusic: Acest interviu s-a concentrat pe albumul "Lacrimă și fier" și mă gândeam să încheiem în aceeași notă, vorbind tot despre materiale discografice. Ce discuri muzicale te-au cucerit în ultima perioadă și le-ai recomanda și cititorilor noștri?

Adrian Despot: Am să menționez unul singur, pentru că merită toată atenția și nu vreau să diluez informația. NIDAL. Este un artist pe care l-am produs recent și al cărui album vă va rupe pe genunchi. Stați geană!

Citește în continuare

Trending