Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

A murit Robbie Coltrane, actorul care l-a jucat pe Hagrid în filmele "Harry Potter"

Universul Harry Potter a mai pierdut un actor remarcabil. Robbie Coltrane s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Robbie Coltrane în "Harry Potter și Piatra Filosofală"
Robbie Coltrane în "Harry Potter și Piatra Filosofală" │ FOTO: captură YouTube

Robbie Coltrane, care l-a interpretat pe îndrăgitul Rubeus Hagrid în seria de filme "Harry Potter", a murit, a confirmat agenția sa WME pentru Variety.  Actorul avea 72 de ani.

Actorul, comedianul și scriitorul scoțian a apărut și în două filme James Bond, "GoldenEye" din 1995 și "The World Is Not Enough" din 1999, în rolul mafiotului rus Valentin Dmitrovich Zukovsky.

Robbie Coltrane a apărut în fiecare film "Harry Potter", de la "Piatra Filosofală" din 2001, la "Talismanele Morții 2" din 2011. Coltrane a fost apreciat de copii și de adulți deopotrivă deoarece a adus la viață personajul lui J.K. Rowling. Hagrid a fost cel care spus lui Harry că este vrăjitor și l-a introdus în lumea magică de la Hogwarts. Hagrid a jucat același rol și pentru fiecare cititor sau telespectator, cu toții am mers alături de el la Școala de Farmece și Vrăjitorii.

Fanii l-au putut vedea pe Robbie Coltrane și în episodul aniversar "Harry Potter", lansat pe HBO Max în ianuarie 2022. Atunci, actorul a avut o replică plină de emoție:

"Moștenirea acestor filme este că generația copiilor mei le va arăta copiilor lor. Așa că ai putea să le urmărești cu ușurință și peste 50 de ani. Eu nu voi fi aici, din păcate, dar Hagrid va fi".

Trending