Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Lacuna Coil a lansat o nouă versiune a piesei "Swamped", alături de un videoclip

Lacuna Coil, poate cea mai respectată trupa heavy din Italia a lansat piesa "Swamped XX", un remake al piesei "Swamped", cu un sound nou şi un videoclip nou. Acesta din urmă este regizat de către Trilathera şi prefaţează un album numit "Comalies XX".

Publicat

pe

Coperta album Lacuna Coil Comalies XX
Coperta album Lacuna Coil Comalies XX │ FOTO: Lacuna Coil

Lacuna Coil a revenit în trecut la albumul sau de acum 20 de ani, "Comalies" şi l-a refăcut de la zero. Rezultatul este "Comalies XX", care va debuta pe 14 octombrie prin Century Media Records. Trupa italiană va sărbători cei 20 de ani de la debutul albumului interpretându-l integral în cadrul unui concert ţinut la Milano la Fabrique, pe 15 octombrie 2022. "Comalies" era lansat pe 29 octombrie 2002 şi era al treilea album din discografia formaţiei.

A inclus mega hitul "Heaven's a Lie", care a vândut 300.000 de unităţi doar în SUA. Piesa "Swamped" a făcut de asemenea senzaţie ca track descarcabil în jocul video "Rock Band" şi a apărut şi în jocul "Vampire: The Masquerade - Bloodlines" din 2004.

Iată cum arată tracklist-ul lui "Comalies XX":

CD 1:

01. Swamped XX
02. Heaven's A Lie XX
03. Daylight Dancer XX
04. Humane XX
05. Self Deception XX
06. Aeon XX
07. Tight Rope XX
08. The Ghost Woman And The Hunter XX
09. Unspoken XX
10. Entwined XX
11. The Prophet Said XX
12. Angel's Punishment XX
13. Comalies XX

CD 2:

01. Swamped
02. Heaven's A Lie
03. Daylight Dancer
04. Humane
05. Self Deception
06. Aeon
07. Tight Rope
08. The Ghost Woman And The Hunter
09. Unspoken
10. Entwined
11. The Prophet Said
12. Angel's Punishment
13. Comalies

Lacuna Coil a ţinut primul său concert cu public după 2 ani de pauză din cauza pandemiei pe 7 aprilie 2022, cântând în deschidere pentru Apocalyptica. Ultimul său album a fost "Black Anima", lansat în toamna lui 2019 şi care nu a mai primit un turneu de promovare potrivit din cauza pandemiei. Piesele de pe acel LP au fost totuşi interpretate live fără public la Alcatraz Club în Milano, într-un eveniment transmis live pe Internet.

Solista Lacuna Coil, Cristina Scabbia este considerată una dintre cele mai mare voci feminine din gothic metal şi din metal în general. Grupul are la activ o nominalizare MTV Europe Music Award în 2006, dar şi premii Metal Hammer. Trupa a fost fondată în 1995 de către solistul Andrea Ferro şi basistul Marco Coti Zelati. A trecut prin câteva nume până să devină Lacuna Coil, precum Sleep of Right şi Ethereal.

Comentează

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare

Trending