Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

In Flames anunţă albumul "Foregone" şi lansează single-ul cu acelaşi nume

In Flames revine la origini odată cu lansarea single-ului "Foregone Pt. 1", care prefaţează albumul "Foregone". Este LP-ul cu numărul 14 din discografia legendei melodic death metal şi va sosi pe 10 februarie 2023 prin Nuclear Blast. Primul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

Videoclip In Flames Foregone
Videoclip In Flames Foregone │ FOTO: In Flames

Până acum am putut asculta alte două single-uri de pe noul album, "State of Slow Decay" şi "The Great Deceiver". Solistul şi liderul formaţiei, Andres Friden a declarat că a dorit să înregistreze un album care se bazează pe chitară heavy şi cu "o fundaţie solidă între bas şi tobe". Versurile şi compoziţia s-au realizat cu gândul la agresiune combinată cu melodicitate, practic definiţia lui melodic death metal. Versurile sunt inspirate de trecerea şi conceptul timpului.

Timpul a fost motiv de inspiraţie, deoarece pandemia a făcut întreaga umanitate să încetinească şi să respire puţin. În acea pauză mulţi au reevaluat şi reprioritizat viaţa aşa cum o ştiau. In Flames a partajat şi un videoclip visualizer pentru "Foregone Pt. 1", un clip semnat Oleg Rooz, un designer şi grafician ucrainian, care a folosit tehnologie AI. Trupa suedezo-americană a fost de altfel una dintre primele care au folosit AI-ul pentru a crea un videoclip cu ani în urmă.

"Foregone" are artwork creat de către Blake Armstrong. Iată tracklist-ul acestui album:

01. The Beginning Of All Things That Will End
02. State Of Slow Decay
03. Meet Your Maker
04. Bleeding Out
05. Foregone Pt. 1
06. Foregone Pt. 2
07. Pure Light Of Mind
08. The Great Deceiver
09. In The Dark
10. A Dialogue In B Flat Minor
11. Cynosure
12. End The Transmission

Acest album a fost înregistrat alături de chitaristul Bjorn Gelotte, care a confirmat că LP-ul a fost creat cu ajutorul producătorului nominalizat la premiile Grammy Howard Benson. Bjorn şi Friden locuiesc în zone opuse ale Suediei şi s-au văzut doar de 2 ori pe durata întregii pandemii. S-a creat astfel o distanţă, dar cei doi s-au conectat din nou odată cu o călătorie în SUA. 3 săptămâni petrecute în LA au legat din nou chimia în trupă.

In Flames are şi 3 membri americani: toboşarul Tanner Wayne, basistul Bryce Paul şi chitaristul Chris Broderick. Ultimul album lansat de In Flames a fost "I, The Mask", cu un videoclip pentru unul dintre single-uri în care apare o vedetă din serialul "I, Robot".

Comentează

Trending