Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Ghost ajunge în Billboard Hot 100 cu o piesă devenită virală pe TikTok

Formația suedeză Ghost bifează o realizare dorită de orice muzician. Una dintre piesele sale a ajuns în celebrul top Billboard Hot 100. Află despre ce melodie este vorba.

Publicat

pe

Tobias Forge
Tobias Forge │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Mary on a Cross" este piesa care a reușit să se claseze în topul Billboard. Melodia debutează pe locul 90 cu 6 milioane de streamuri în S.U.A. și 1.000 de descărcări vândute în săptămâna 9-15 septembrie. Mai mult, piesa se află pe primul loc în topul Hot Hard Rock Songs.

Cântecul a câștigat în mod constant atenție în ultimele săptămâni datorită unui trend de pe TikTok. Totul a început când un utilizator a folosit o versiune încetinită a cântecului pentru a crea coloana sonoră a unui clip din Stranger Things. Acum hashtag-ul #maryonthecross are aproximativ 800 de milioane de vizualizări, iar cântecul a fost folosit în peste 10.000 de videoclipuri pe TikTok. Recent, Ghost a preluat ideea de slow+reverb și a lansat o versiune oficială, mai "încetinită", a piesei "Marry on a Cross".

În timp ce "Mary on a Cross" este prima piesă marca Ghost ce ajunge în top Hot 100, grupul și-a menținut o prezență constantă în topuri timp de aproape un deceniu. Trupa a apărut pentru prima dată pe un clasament Billboard în mai 2013, cu albumul "Infestissumam". Discul a debutat pe locul 1 în topul albumelor hard rock și a ajuns pe locul 5 la albumele de vinil, pe locul 10 la Top Rock & Alternative Albums și pe locul 28 pe Billboard 200.

Pe lângă "Infestissumam", alte cinci albume Ghost au ajuns în topul Billboard 200. Este vorba de EP-ul "If You Have Ghost" (nr. 87, 2013), "Meliora" (nr. 8, 2015), "Popestar" (nr. 16, 2016), "Prequelle" (nr. 3, 2018) și "IMPERA" (Nr. 2, 2022).

Ghost - Mary On A Cross (Official Audio)

Trending