Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Filmul "Imaculat" este propunerea României pentru Premiile Oscar în 2023

Centrul Naţional al Cinematografiei a anunţat propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin: filmul "Imaculat". Este regizat de către Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, concurând la categoria "Cel mai bun scurtmetraj internaţional", distincţia urmând să fie acordată în 2023.

Publicat

pe

Film Imaculat propunere Romania Oscar 2023
Film Imaculat propunere Romania Oscar 2023

Comitetul de selecţie care a ales această producţie este format din cinci critici de film: Dana Duma, Ionuţ Mareş, Irina Trocan, Cătălin Olaru şi Cristina Corciovescu. Aceştia au fost selectaţi de către Consiliul de Administrație a Centrului Naţional al Cinematografiei. A fost o cursă între 6 producţii româneşti, printre care şi "Copacul Dorinţelor. Amintiri din Copilărie", în regia lui Andrei Huţuleac,omul care ne-a adus "#dogpoopgirl".

Au mai candidat la propunerile României pentru Premiile Oscar în 2023 şi "Metronom" de Alexandru Belc, "Miracol" de Bogdan George Apetri, "Crai Nou", regizat de Alina Grigore şi "R.M.N" în regia lui Cristian Mungiu. Revenind totuşi la "Imaculat", peliculă este o dramă psihologică bazată pe fapte reale, o poveste de supravieţuire a tinerei Daria, interpretată de Ana Dumitraşcu. Ea se confruntă cu dependenţa de heroină şi încearcă să supravieţuiască într-o clinică de dezintoxicare.

Personajul principal are doar 18 ani, este naiv şi innocent, agăţându-se încă de puritatea şi educaţia bună cu care a crescut. Vrea doar să ia examenul de Bacalaureat, dar realitatea cruntă şi murdară o loveşte odată cu adicţia şi dezintoxicarea. În rolurile principale apar Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu. În distribuţie îi găsim pe Rareş Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaș, Ionuţ Niculae, Florin Hriţcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă, Cristina Buburuz.

Trailer "Imaculat":

"Imaculat" este o producţie Axel Film, fiind distribuit în România de către Follow Art Distribution. Filmul a fost premiat în 2021 la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia cu 3 premii: premiul pentru regizori debutanţi, premiul principal al secţiunii "Giornate degli Autori Director's Award" şi premium "Autrici under 40". A fost acordată şi distincţia pentru cel mai bun scenariu Monicăi Stan. În 2022 "Imaculat" primea un trofeu Golden Lynx la FEST - New Directors New Films Festival Portugalia şi un premiu la TIFF Cluj-Napoca.

Nominalizările la Premiile Oscar 2023 vor fi anunţate pe 21 decembrie 2022, iar ceremonia va avea loc pe 12 martie 2023, la Los Angeles.

Comentează

Trending