Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Actorul Alexandru Arșinel a murit; Avea 83 de ani

Pe 29 septembrie Alexandru Arsinel a încetat din viaţă, la vârsta de 83 de ani. Actorul de comedie a avut o carieră de peste 60 de ani, find actor de teatru, televiziune şi film. A fost de asemenea şi director al Teatrului de Revista Constantin Tanase din Bucureşti.

Publicat

pe

Alexandru Arsinel piesa de teatru
Alexandru Arsinel piesa de teatru │ FOTO: Arhiva TVR

Actorul Alexandru Arșinel era internat la Spitalul Universitar din Capitală, la Terapie Intensivă. Se confruntă cu probleme de sănătate de ceva vreme și a fost internat pe data de 15 septembrie 2022. În anul 2017 artistul a fost internat pentru probleme cardiace, fiindu-i montat un stent pe o arteră a inimii. Suferea de diabet zaharat şi hipertensiune arterială, iar în 2013 a făcut un transplant renal la Cluj-Napoca. A suferit de asemenea 5 intervenţii chirurgicale la coloană.

Născut în 1939 la Dolhasca, actorul a fost activ între 1962 şi 2022. A studiat la Facultatea de Teatru din Bucureşti, iar în 1960 a fost ales să prezinte alături de Cici Dumitrache un spectacol televizat regizat de Valeriu Lazarov. A absolvit facultatea în 1962, iar în 1964 începea se joace la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, împreună cu Mircea Crişan, Puiu Călinescu, Horia Caciulescu, Zizi Şerban, Nicu Constantin, Alexandru Lulescu.

A înregistrat zeci de piese e teatru radiofonic, inclusiv "O Noapte Furtunoasă", "Sărmanul Dionis" şi "Aventurile Baronului Munchausen". A fost de asemenea protagonist a sute de piese de teatru, de divertisment şi musical-uri, lansând şi albume muzicale precum "Evergreen", "Cântece de Crăciun", "Ce faci astă seară tu?", "Ole", "Parfum de romanţă". A fost ales cetăţean de onoare al Municipiului Suceava şi al oraşului natal Dolhasca.

Lista de filme în care joacă include 16 titluri, printre care "Muzica e viaţa mea", "Miss Litoral", "A doua cădere a Constantinopolului", "Colierul de turcoaze". A făcut des cuplu cu Stela Popescu în numeroase sketch-uri, piese de teatru, filme, apariţii televizate. În februarie 2004 actorul primea ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer.

Alexandru Arşinel a jucat alături de Stela Popescu în filme precum "Cine e Didina". Cei doi aveau să apară şi într-o serie de reclame pentru o farmacie şi la emisiuni televizate, pe Antena 1, PRO TV.

Comentează

Trending