Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

A murit Coolio, rapperul cunoscut pentru piesa "Gangsta's Paradise"

Coolio s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani. Artistul a fost unul dintre cele mai importante nume ale hip-hop-ului anilor '90. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Coolio într-un interviu la Howard Stern
Coolio într-un interviu la Howard Stern │ FOTO: captură YouTube / The Howard Stern Show

La momentul morții, Coolio se afla în casa unui prieten, a declarat managerul său. Rapperul s-a dus la baie și nu s-a mai întors, ca la scurt timp să fie găsit întins pe podea. A fost chemată o ambulanță, iar paramedicii l-au declarat mort la fața locului, cu bănuiala unui stop cardiac. Cauza oficială a morții rămâne să fie stabilită în urma unei autopsii.

Potrivit TMZ, surse din rândul forțelor de ordine au menționat că nu au fost găsite droguri la fața locului. Cu toate acestea, medicii vor efectua și un test toxicologic.

Coolio, pe numele său real Artis Leon Ivey Jr., s-a născut pe 1 august 1963. După ce s-a mutat din orașul natal (Monessen, Pennsylvania) în Compton, California, Coolio a început să-și facă simțită prezența pe scena rap a anilor '80 și '90. În 1987 a lansat primul single - "Whatcha Gonna Do". În 1991, s-a alăturat grupului WC și Maad Circle, apărând pe albumul lor de debut "Ain't a Damn Thang Changed".

În 1994, Coolio a semnat cu Tommy Boy Records. În același an, a lansat albumul de debut -"It Takes a Thief". "Gangsta’s Paradise" a sosit în 1995, ca parte din coloana sonoră a filmului "Dangerous Minds", cu Michelle Pfeiffer în rolul principal. A devenit rapid una dintre cele mai populare melodii rap din toate timpurile, aflându-se în topul Billboard Hot 100 timp de trei săptămâni. În 1996, "Gangsta’s Paradise" a fost nominalizată la Premiile Grammy la categoriile "Record of the Year" și "Best Rap Performance". Coolio a câștigat trofeul pentru cea din urmă nominalizare.

După succesul piesei "Gangsta’s Paradise", Coolio a scris "Aw, Here It Goes!" ca temă muzicală pentru show-ul "Kenan & Kel". De asemenea, s-a alăturat unor nume ca Biz Markie, Wu-Tang Clan și Fat Joe pentru "America Is Dying Slowly", un album compilație pentru Red Hot Organization, dedicată combaterii SIDA.

Pe lângă cariera muzicală, Coolio a avut o serie de roluri în producții ca "Sabrina the Teenage Witch", "Batman & Robin", "The Nanny" (1998), "Futurama" sau "Gravity Falls".

PUBLICITATE
Comentează

Trending