Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

James Hetfield a divorțat după 25 de ani de căsnicie

Vocalistul trupei Metallica a divorțat de soția sa, Francesca, după mai bine de două decenii împreună. Potrivit unui cunoscut tabloid american, Hetfield a depus actele de divorț anul acesta, în urmă cu ceva timp, însă cei doi au păstrat informația departe de ochii presei.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

James Hetfield și soția sa, Francesca, au pus punct relației după 25 de ani de căsnicie. Dezvăluirea a fost făcută de tabloidul american TMZ, fiind preluată și de publicații precum Consequence of Sound și Blabbermouth.

Surse apropiate cuplului ar fi declarat pentru TMZ că James Hetfield ar fi divorțat de Francesca de ceva timp, actele de divorț fiind depuse în Colorado, acolo unde cei doi și copiii lor locuiesc de aproximativ 6 ani.

James Hetfield și Francesca se cunosc încă din anii '90. S-au căsătorit în 1997, când Hetfield avea 34 de ani, acesta fiind singura căsnicie a vocalistului Metallica. Cei doi au împreună trei copii: Cali, în vârstă de 20 de ani, Marcella, în vârstă de 16 ani, și Castor, în vârstă de 18 ani. Potrivit aceluiași tabloid care a dezvăluit că soții Hetfield au divorțat, cuplul menține în continuare legătura, căzând de acord să împartă custodia copiilor.

Cum au fost ultimii 3 ani pentru James Hetfield

Debutul pandemiei l-a prins pe James Hetfield într-o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional. În septembrie 2019, acesta reîncepea un program special de tratament, care să-l ajute să scape de adicția de alcool. Mai multe concerte programate în Australia şi Noua Zeelandă erau atunci amânate sau anulate, trupa cerând scuze fanilor și promițând că show-urile vor fi reluate imediat ce vocalistul se va simți mai bine. Acesta ar fi trebuit să revină pe scenă în mai 2022, dar pandemia a determinat anularea tuturor concertelor programate.

Un an mai târziu, Hetfield declara, surprinzător, că pandemia l-a ajutat. În octombrie 2020, după aproape un an de la primul lockdown, vocalistul Metallica povestea că s-a bucurat de lunile de pauză, lipsa activității ajutându-l să se reconecteze la comunitatea de prieteni din Colorado. Acesta, dezvăluia, de asemenea, că a avut prilejul de a medita mai mult și de a înțelege mai bine de ce se simte uneori deprimat.

Adicția de alcool, ce a început să-i facă din nou probleme în 2019, părea să fie un capitol încheiat pentru James Hetfield. Acesta mai fusese internat la dezintoxicare la începutul anilor 2000, tratamentul de atunci ținându-l departe de această adicție vreme de ani de zile. Într-un podcast cu Joe Rogan din 2017, Hetfield mărturisea că soția lui l-a ajutat enorm în acea perioadă și că frica de a-și pierde familia l-a motivat să renunțe la alcool.

Concerte & turnee

Metallica a anunțat un nou concert caritabil Helping Hands Concert & Auction

Metallica a oferit primele detalii ale concertului și licitației Helping Hands din acest an, ce vor avea loc pe 13 decembrie la Teatrul YouTube din Los Angeles. Gazda evenimentului va fi Jimmy Kimmel.

Publicat

pe

James Hetfield, solistul Metallica
James Hetfield, solistul Metallica │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica și-a obișnuit fanii cu acte de caritate, concertul și licitația Helping Hands fiind doar un exemplu în acest sens. Trupa păstrează tradiția acestui eveniment și pregătește o nouă ediție pentru acest an. Banii strânși vor merge către Fundația All Within My Hands a trupei, care se concentrează pe educația forței de muncă, stoparea foametei sau ajutorarea în caz de dezastre.

Pentru moment, trupa a dezvăluit doar data, locul și prețul biletelor, care variază între 190 și 765 de dolari. În perioada următoare, ne putem aștepta la anunțul unor invitați speciali și a unor momente muzicale atent pregătite.

Anteriorul eveniment Helping Hands a avut loc în decembrie 2022 și a strâns peste 3 milioane de dolari. A fost găzduit tot de Jimmy Kimmel și a inclus seturi acustice și electrice de la Metallica, împreună cu o reprezentație în deschidere susținută de trupa Gretei Van Fleet. Robert Downey Jr., St. Vincent, Tony Hawk, Tom Morello s-au numărat printre aparițiile surpriză.

În altă ordine de idei, Metallica își continuă turneul "M72 World Tour", cu reprezentații în America de Nord. Când nu urcă pe scene "reale", formația susține concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un recital în Fortnite.

Citește în continuare

Muzică nouă

Apocalyptica a păstrat linia de bas a lui Cliff Burton pe "The Call of Ktulu", cover Metallica

Apocalyptica continuă lansările de single-uri de pe albumul "Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2", de această dată cu un nume apreciat mai degrabă de fanii die hard. E vorba despre coverul "The Call of Ktulu", care include de această dată linia de bas originală a lui Cliff Burton.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu
Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu │ FOTO: Apocalyptica

Fostul basist Metallica, Cliff Burton şi-a pierdut viaţa într-un accident de autobuz în 1986. Burton s-a alăturat trupei Metallica în 1982 și a contribuit semnificativ la primele trei albume ale trupei: "Kill 'Em All" (1983), "Ride the Lightning" (1984) și "Master of Puppets" (1986). Stilul său inovator de a cânta la bas și influențele sale muzicale diverse, care includeau muzica clasică și jazz, au avut un impact major asupra sunetului și direcției muzicale a trupei.

"The Call of Ktulu" este al patrulea şi ultimul single de pe noul album, după "The Four Horsemen", "The Unforgiven II" şi "One". Pe aceasta din urmă l-am auzit chiar pe James Hetfield, cu o interpretare proaspătă a legendarei piese. "Ktulu" originalul apărea pe al doilea album Metallica, "Ride the Lightning".

Cum a luat naştere acest cover aflam de la Eicca Toppinen, liderul Apocalyptica:

Am învățat în viață că, dacă ai idei trăznite, merită întotdeauna să întrebi, așa că l-am sunat pe Lars [Ulrich, toboșarul METALLICA]! El a fost de genul: Îmi place că voi întotdeauna gândiți inedit!' James [Hetfield, liderul METALLICA] a iubit ideea, și am întâlnit un apropiat al lui Cliff și ea a fost la fel de entuziasmată. A fost o experiență spirituală să lucrez la asta. Am vrut să tratăm acest proiect cu onoare și respect maxim, și a fost magic să avem oameni atât de apropiați de Cliff spunând că i-ar fi plăcut.

LP-ul a sosit pe 7 iunie prin Throwdown Entertainment şi continuă călătoria începută de Apocalyptica în 1996, atunci când a lansat un album de coveruri Metallica, şocând pe toată lumea. Iată tracklist-ul noului album Apocalyptica:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
10. One (instrumental)

Acum trupa pleacă în turneul de promovare pentru acest disc, care include doua opriri în România, în luna noiembrie, la Cluj şi în Bucureşti.

Citește în continuare

Tehnologie

Metallica va ţine un concert în... Fortnite

Metallica se alătură marilor artişti care au ţinut concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un gig în... Fortnite. Reprezentaţia sa vine după concerte similare ţinute de Lady Gaga, The Weeknd sau Billie Eilish.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica ar putea ţine un concert în Fortnite, conform unei linii de cod găsită în jocul battle royale. Un fan a găsit un fişier text în codul sursă Fortnite, care menţionează "folosit în CH5S3 Metallica Concert". Se pare deci că legendara trupă thrash va ţine un concert în cadrul sezonului 3, capitolul 5 din Fortnite. Noul sezon a început pe 24 mai şi va ţine până pe 16 august. Metallica nu e străină de contribuţia la acest joc.

Fanii săi au putut cumpăra emote-uri, adică reacţii ale personajelor pentru acest joc încă de la final de an 2022. La început de lună iunie 2024 se anunţă şi că "Master of Puppets" urma să fie adăugat în Fornite Festival, fiind cel mai lung "jam track" din joc. Se pare că Metallica ar putea fi headlinerul celui de-al patrulea Fortnite Festival.

Acesta este un joc de ritm în stil Guitar Hero sau Rock Band. Până acum headlineri au fost Lady Gaga, The Weeknd, iar Billie Eilish este actualul cap de afiş. În general colaborările de genul aduc instrumente inspirate de artişti, quest-uri şi personaje, plus anumite piese speciale din catalogul lor. Eilish îşi încheie "rezidenţa" pe 13 iunie, iar Metallica ar urma să vină după.

În ultimii ani am avut totuşi şi alte integrări de artişti în joc. Travis Scott, Marshmello, Diplo şi Ariana Grande au ţinut concerte în faţa a milioane de fani. Pe 4 iunie chitaristul trupei DragonForce, Herman Li a anunţat că vrea să adauge muzica formaţiei sale la jocul de ritm din Fortnite. Anunţul a venit pe Twitch.

A oferit şi opţiunea de a re-înregistra dificila melodie "Through the Fire & Flames" pentru Epic Games. Acela era boss battle-ul suprem din Guitar Hero. Metallica s-a viralizat în ultima vreme, după că James Hetfield a declarat într-un interviu că în ciuda carierei ilustre încă are coşmaruri cu stadioane goale şi instrumente care nu funcţionează înainte de a pleca în turneu.

Citește în continuare

Trending