Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

A murit Olivia Newton-John, starul din "Grease"; actrița avea 73 de ani

Actrița și cântăreața Olivia Newton-John s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, potrivit unui anunț făcut de soțul său. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Olivia Newton-John în "Grease"
Olivia Newton-John în "Grease" │ FOTO: captură YouTube / VideosMusicaVEVO

Olivia Newton-John, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii pop din anii '70, și actriță în filme precum "Grease" și "Xanadu", a murit luni, la vârsta de 73 de ani. Soțul ei, John Easterling, a dezvăluit vestea pe pagina oficială de Facebook, scriind:

"Dame Olivia Newton-John (73 de ani) a murit liniștită la ferma ei din California de Sud în această dimineață, înconjurată de familie și prieteni. Îi rugăm pe toți să respecte intimitatea familiei în această perioadă foarte dificilă".

Deși nu a fost comunicată o cauză oficială a decesului, Olivia Newton-John s-a luptat o perioadă îndelungată cu cancerul la sân. Actrița fusese diagnosticată prima dată în 1992. În 2017, ea a anunțat că boala a revenit, răspândindu-se și în zona inferioară a coloanei. După primul diagnostic de cancer, Newton-John a devenit o activistă în lupta cu această boală, înființând Olivia Newton-John Cancer & Wellness Research Centre.

Olivia Newton-John a cunoscut succesul internațional odată cu filmul "Grease", adaptarea din 1978 a musicalului de pe Broadway. "Grease" a obținut scoruri uriașe la box-office, iar coloana sonoră a peliculei se poziționează în topul celor mai bine vândute din toate timpurile. John Travolta, partenerul Oliviei din "Grease", a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare:

"Draga mea Olivia, ne-ai făcut tuturor viețile mult mai bune. Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult. Ne vom revedea la capătul drumului și vom fi din nou cu toții împreună. Al tău din prima clipă în care te-am văzut și pentru totdeauna! Al tău Danny, al tău John".

Cariera actoricească a fost acompaniată de o îndelungată călătorie muzicală, pe care Olivia a început-o din adolescență. La 15 ani a făcut parte din grupul de fete Sol Four, alături de care a câștigat un concurs de talente. A urmat o serie de turnee în bazele armatei și în cluburi din Europa, a semnat un contract de înregistrare doar câțiva ani mai târziu, în 1966, și a impresionat în 1973 cu "Let Me Be There", câștigând un premiu Grammy pentru "Best Female Country Vocal Performance".

Newton-John a depășit această performanță în 1974 cu "I Honestly Love You", care nu doar că a fost primul ei single nr. 1 în topurile muzicale, dar care i-a adus alte două premii Grammy: "Best Pop Vocal Performance" și "Record of the Year". Tot în acest an, Olivia Newton-John a reprezentat Marea Britanie la concursul Eurovision cu piesa "Long Live Love", și s-a clasat pe locul patru.

Artista a urcat din nou în vârful topurilor în 1975 cu "Have You Never Been Mellow". Ultimul ei hit nr. 1, "Physical", a sosit în 1981 alături de un videoclip ce i-a adus Oliviei al patrulea și ultimul premiu Grammy.

Comentează

Trending