Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa înălţătoare "Don't Pray for Me" - AUDIO

Within Temptation a lansat o nouă piesă înălţătoare intitulată "Don't Pray for Me", care sună de parcă ar fi gata să îşi găsească loc într-un episod din "Stranger Things". Este foarte dramatică şi cinematică şi îmbină vocea unică a lui Sharon den Adel cu un mixaj perfect de rock alternativ şi elemente orchestrale şi electronice.

Publicat

pe

Coperta Single Within Temptation Don't Pray for Me
Coperta Single Within Temptation Don't Pray for Me │ FOTO: Within Temptation

Acesta este al doilea single Within Temptation din 2022, după "Faded Out", colaborare cu Asking Alexandria. E drept că în 2021 am auzit şi hitul "Shed My Skin", care a primit un videoclip cu tentă SF. Cumva se alinia cu precedentul clip, "The Purge". "Don't Pray for Me" este o piesă despre religie şi modul în care o interpretăm, ce idei şi concepte luăm din spiritualism şi cum le asumăm ca decizii de viaţă. Fanii de pe YouTube sunt încântaţi de acest track şi afirmă că le aminteşte de perioada "Heart of Everything" a formaţiei.

Corul, vocea lui Sharon şi instrumentalul metal alternativ au fost apreciate în mod deosebit. Acesta este al patrulea single din release-urile independente ale trupei, care a promis că va aborda muzica axându-se pe single-uri mai mult decât pe albume. Ultimele single-uri au intrat în top 20 al US Billboard Mainstream Rock Indicator şi au fost şi în topuri în Germania.

Solista Sharon Den Adel afirma că suntem într-un moment al existenţei umane în care credinţele şi culturile se îmbină, iar intoleranţa şi nedreptatea domină lumea. Noul single doreşte să lupte cu cei care îşi impun credinţele şi fricile asupra altora, un imn despre faptul că o credinţă şi o convingere poate fi fluidă. Within Temptation a fost ocupată în ultimii ani în studio, înregistrând piese pe un nou album şi pregătindu-se de turnee.

În restul anului 2022 îi aşteptăm într-un turneu european de vară, care îi va aduce şi la Bistriţa la festivalul WTF. Festivalul are loc între 26 şi 28 august şi include în lineup şi Katatonia, Alternosfera, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz şi mulţi alţii. Grupul va susţine şi un turneu în SUA alături de Iron Maiden, plus va relua mult amânatul turneu cu Evanescence în Europa, din postura de co-headliner.

Ultimul album Within Temptation a fost "Resist" şi a debutat în februarie 2019 prin Spinefarm Records. Pe acel LP au fost incluse colaborări cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, Anders Friden de la In Flames şi Jasper Steverlinck de la ARID.

Comentează

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

Trending