Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Whitesnake îşi anulează concertul din România, anulându-şi de asemenea turneul european de adio

Veşti proaste pentru fanii Whitesnake şi David Coverdale, care nu vor apuca să îşi vadă artiştii preferaţi în 2022. Whitesnake a anunţat pe 2 iulie că îşi anulează turneul european de adio, din cauza unor probleme de sănătate. Artiştii ar fi trebuit să vină la Bucureşti la mijlocul acestei luni, urcând pe aceeaşi scenă cu KISS.

Publicat

pe

Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019
Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Vestea despre anularea turneului european Whitesnake a devenit chiar de la solistul David Coverdale, care a transmis următorul mesaj în social media:

Cu profundă tristeţe trebuie să anunţ că din cauza problemelor de sănătate şi la recomandarea doctorului, dar şi din grijă pentru sănătatea şi siguranţa tuturor, Whitesnake nu poate să îşi continue turneul european de adio.

Îmi cer scuze sincere tuturor fanilor uimitori Whitesnake, care ardeau de nerăbdare să participe la concertele rămase din acest turneu. Tot personalul nostru şi componenţii echipei au lucrat din greu pentru a pune la punct aceste show-uri şi toţi promoterii şi alţi profesionişti care ne-au ajutat să organizăm turneul... vă apreciez şi vă iubesc pe toţi.

Pe final de iunie 2022 Whitesnake a anulat 3 concerte din cadrul turneului de adio din cauza unei infecţii de sinus şi trahee suferită de Coverdale. Solistul a împlinit 70 de ani în septembrie şi nu e singurul membru al trupei care s-a îmbolnăvit pe parcursul turneului european al formaţiei. Chitaristul Reb Beach a ratat câteva show-uri în ultima lună simţindu-se rău. Pe 25 iunie Whitenake şi-a anulat prezentat la Rock Imperium Festival în Spania deoarece toboşarul Tommy Aldridge a avut propriile sale probleme de sănătate, ratând pentru prima dată în cariera un concert.

Whitesnake şi-a pornit turneul de adio pe 10 mai în Irlanda, Dublin, cu un set de 14 piese. În turneu îi aveau pe cei de la Europe ca invitaţi speciali, iar pe Foreigner drept co-headliner. Pentru acest turneu Whitesnake a inaugurat doi noi membri: clăparul, chitaristul şi backing vocal Dino Jelusick şi basistul irlandez Tanya O'Callaghan.

David Coverdale se luptă cu necazuri legate de sănătate de ceva vreme, iar în 2017 şi-a operat genunchii, primind proteze din titaniu din cauza artritei degenerative. Whitesnake a mai fost în România în vara lui 2019, la Arenele Romane, cu o reprezentaţie apreciată de public.

Whitesnake a avut mai multe iteraţii, fiind activă între 1978 şi 1990, apoi în 1994 şi 1997. Actuala versiune e activă din anul 2003. Grupul londonez a fost iniţial catalogat drept blues rock, dar în anii '80 a trecut la hard rock şi a etalat o estetică glam. Iniţial trupa era una de acompaniament pentru David Coverdale, care tocmai părăsise legendarul grupDeep Purple pe final de ani '70. Coverdale rămâne şi acum singurul membru constant prezent în componenţa grupului.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 16 iulie 2022

KISS - ROCK THE CITY 2022

Loc
Romexpo
Comentează

Trending