Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Solistul Van Halen, David Lee Roth a lansat piesa solo "Pointing at the Moon"

Zilele de petrecere nesfârşită ale lui David Lee Roth s-au încheiat, iar solistul priveşte cu nostalgie în urmă pe noua sa baladă, "Pointing at the Moon". Fostul solist Van Halen ne oferă şi un videoclip alături de single, care îi include picturile.

Publicat

pe

Coperta single David Lee Roth Pointing at the Moon
Coperta single David Lee Roth Pointing at the Moon │ FOTO: David Lee Roth

"Pointing At the Moon" este o baladă în stil blues, cu versuri mai mult recitate decât cântate, amintind de Bob Dylan sau Leonard Cohen. Totuşi nu aşa muşcător ca ei, ci mai degrabă cu melancolie şi un stil suav, demn de epoca glam. Chitara aminteşte uşor de muzica country pe alocuri. În 2020 David Lee Roth a inclus 5 piese nemaiauzite până acum pe The Roth Project, o bandă desenată narata de solistul Van Halen.

De instrumental s-a ocupat John 5, chitaristul lui Rob Zombie şi Marilyn Manson, care se aude la chitară şi bas. La tobe era Greg Bissonette, iar la clape Brett Tuggle, plus Luis Conte la percuţie. Piese ca "Giddy-Up!" sau "Somehwere Over the Rainbow Bar and Grill" au fost înregistrate cu un deceniu în urmă la studioul Henson Recording din Hollywood. Aparent din acea sesiune au mai rămas piese nelansate, pe care le vom auzi în următorii ani.

John 5 are istoria personală legată de David Lee Roth, primul său job muzical fiind de a cânta pe albumul solo al lui Roth "DLR Band". Ultimele sesiuni cu legendarul vocalist au avut loc cu 8 ani în urmă, iar o parte din acel album a fost dezvăluită în cadrul show-ului Masters of Shred în mai 2019. Încă nu e clar când vom auzi LP-ul complet totuşi. În 2021 David Lee Roth şi-a anunţat retragerea din muzică, încununată cu o rezidenţă în Las Vegas.

Moartea lui Eddie Van Halen în octombrie 2020 l-a pus pe gânduri pe solist, care a lăsat-o mai moale cu muzica şi a abandonat proiectul reunit Van Halen. Roth s-a concentrat mai mult pe pictură şi pe desene, cu teme sociale şi politice. Ultimul său LP solo a fost "Diamond Dave" în 2003, iar ultimul LP cu Van Halen a fost "A Different Kind of Truth" în 2012. Artistul are 67 de ani şi este activ din 1972.

Comentează

Trending