Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Pantera se reuneşte după 20 de ani, organizând un turneu în 2023 cu cei 2 componenţi rămaşi

Dacă v-a surprins reuniunea Rage Against the Machine de acum câţiva ani sau cea My Chemical Romance, ei bine acum un alt nume uriaş din istoria rock-ului dă semne de revenire. E drept în formulă incompletă... Pantera va ţine primul turneu din ultimii 20 de ani în 2023. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Pantera Phil Anselmo Rex Brown reuniune 2023
Pantera Phil Anselmo Rex Brown reuniune 2023 │ FOTO: Pantera

Membrii Pantera rămaşi în viaţă, solistul Philip Anselmo şi basistul Rex Brown au confirmat că vor face parte din acest proiect de reunire plus turneu. Au semnat o înţelegere cu Artist Grup International pentru o serie de concerte ţinute în SUA În 2023. Pantera lua fiinţă în 1981 şi se destrăma în 2003. În 2004 chitaristul Dimebag Darrell a fost împuşcat fatal la Alrosa Villa în Ohio. În 2018 fratele lui Darrell, toboşarul Vinnie Paul a murit la vârsta de 54 de ani din cauza unei probleme cardiace.

Vincent Paul Abbott, cunoscut şi ca Vinnie Paul a fost un producător muzical apreciat, cofondator al trupei Pantera şi al formaţiei Damageplan. Revenind la această semi-reuniune, solistul Phil Anselmo oferise indicii că am putea vedea un turneu tribut în cadrul unui interviu din 2019. Pe atunci menţiona că noua formulă Pantera se vor afla Rex Brown la bas şi Zakk Wylde la chitară. Wylde e considerat un apropiat şi prieten al trupei şi o forţă de neoprit la chitară, fiind om de bază pentru Ozzy Osbourne, dar şi geniul creativ al formaţiei Black Label Society.

Pantera a lansat 9 albume în timpul carierei sale, începând cu o abordare mai degrabă glam în anii '80, până a rupt norii în 1990 cu legendarul album "Cowboys From Hell" şi apoi în 1992 cu "Vulgar Display of Power", de pe care s-a remarcat mega hitul "Walk". Cel mai de succes album la nivel de poziţie în topuri a fost "Far Beyond Driven", lansat în 1994, care a debutat pe locul întâi în US Billboard 200.

Phil şi-a petrecut ultimii ani cântând cu trupa sa "solo", The Illegals, care a inclus mereu hituri Pantera în setlist. Discuţiile despre o colaborare cu Zakk Wylde s-au înteţit, după ce Anselmo apărea des pe scenă alături de Black Label Society pentru a cânta un cover după piesa Pantera "I'm Broken" în timpul turneului Revolver Golden Gods Tour din 2014. Trebuie spus că existau tensiuni între toboşarul Vinnie şi Anselmo în ultimul deceniu, solistul considerându-l pe toboşar indirect vinovat de moartea lui Dimebag.

Comentează

Trending