Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Netflix a pierdut aproape un milion de abonați

După pierderile de abonați anunțate în primul sfert al anului, Netflix continuă trendul descendent. Populara platformă a pierdut în ultimele luni aproape încă un milion de abonați, recentul raport nefiind însă surprinzător pentru cei din management, care estimaseră pierderi și mai mari.

Publicat

pe

Logo Netflix
Logo Netflix

Dacă la începutul anului Netflix anunța primele pierderi de abonați din ultimii 11 ani, perioada aprilie - iunie aduce noi dezabonări. Aproape 970.000 de abonați au renunțat la Netflix, popularitatea platformei scăzând, în primul rând, în Statele Unite și Canada.

Potrivit raportului companiei, Netflix a pierdut 1,3 milioane de abonați în Canada și SUA și 770,000 de abonați în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. În America Latină, numărul abonaților nu s-a schimbat, în vreme ce în Asia a crescut cu un milion. Pierderile anunțate nu sunt surprinzătoare, Netflix estimând încă din luna aprilie că vor mai pierde încă două milioane de abonați în cel de-al doilea sfert al anului.

Potrivit lui Guy Bisson, director executiv la Ampere Analysis, era "inevitabil" ca Netflix să înceapă să piardă abonați.

"Când ești lider, există o singură direcție de mers, mai ales când se lansează un număr mare de competitori, ceva cu care Netflix s-a confruntat în ultimii doi ani", a spus el.

Ce serial aduce încă popularitate Netflix-ului

În prezent, unul dintre cele mai populare seriale de pe Netflix este "Stranger Things", succesul celui de-al patrulea sezon contribuind, cu siguranță, la o scădere mai puțin abruptă a numărului de abonați. Potrivit datelor furnizate de paltformă, "Stranger Things" este cel mai urmărit serial în limba engleză la nivel mondial. Datorită numărului mare de fani ai seriei, piesa de pe soundtrack, "Running Up That Hill", a cucerit platformele de streaming. Videoclipul oficial al versiunii originale, cântate de Kate Bush, a atins, de asemenea pragul de 100 de milioane de vizualizări.

Metallica a beneficiat și ea de o revenire în tendințe a piesei "Master of Puppets" tot printr-o asociere cu îndrăgitul serial. Membrii trupei Metallica au cântat alături de un personaj din "Stranger Things", Eddie Munson. Rezultatul a fost cel scontat: "Master of Puppets" a intrat pentru prima oară în Billboard Hot 100. Trupa a urcat direct pe poziția 40, la 36 de ani de la lansarea piesei.

Trending