Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Imagine Dragons a lansat albumul dublu "Mercury Acts 1 & 2"

Imagine Dragons surprindea în toamna lui 2021, odată cu lansarea albumului "Mercury Act 1", cu unele piese depresive şi cu ton întunecat. Acum primim şi "Act 2", iar albumul dublu rezultat se numeşte "Mercury Acts 1 & 2". Include 32 de piese şi este o epopee care explorează trăirile din timpul pandemiei şi tragediile personale ale artiştilor din trupă.

Publicat

pe

Coperta album Imagine Dragons Mercury Acts 1 and 2
Coperta album Imagine Dragons Mercury Acts 1 and 2 │ FOTO: Imagine Dragons

Acest album nou se bucură de talentul producătorului Rick Rubin, omul care şi-a pus amprenta pe LP-uri de la Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers şi alte nume uriaşe. Pe acest album dublu găsim hituri ca "Enemy", "Bones" şi "Sharks", iar "Act 1" explorează teme precum credinţa, dragostea, durere, pasiune. Apoi vine Actul 2, centrat în jurul pierderilor personale, nesiguranţei şi întrebărilor existenţiale.

Imagine Dragons este o trupă a imnurilor optimiste, a arenelor care ţopăie pe piese vesele, dar melodii ca "Dull Knives" exprimă disperare şi un ritm frenetic ce duce cu gândul la Muse mai degrabă. Cu o săptămână înainte de lansarea acestui LP dublu Imagine Dragons ne-a oferit single-ul "Sharks", prezentat publicului din toată lumea printr-un eveniment de tip premieră cu covor roşu în timpul turneului european al grupului. Un live stream global de la Gartenbaukino Cinema din Viena a marcat acest moment special.

Între timp videoclipul "Sharks" se vedea în premieră pe MTV Live şi MTVU. El este regizat de către câştigătorul premiului VMA, Drew Kirsch, cunoscut pentru colaborările cu Taylor Swift. Acţiunea se petrece în Las Vegas şi îi prezintă pe artiştii din trupă în locuri emblematice din "oraşul care nu doarme", de la Bellagio, la Allegiant Stadium, SharkReef Aquarium şi Mandalay Bay.

Single-urile Imagine Dragons de pe acest album stau foarte bine, iar "Bones" a strâns peste 331 de milioane de stream-uri, în vreme ce clipul are peste 31 de milioane de vizualizări pe YouTube. A ajuns şi în Billboard Hot 100. Mai bine a stat piesa "Enemy", cu peste 4.6 miliarde de stream-uri, în cele două versiuni ale sale. La popularizarea pieselor trupei a ajutat şi includerea track-ului "Enemy" în serialul animat League of Legends "Arcane", de pe Netflix, creaţie Riot Games.

Ce urmează pentru Imagine Dragons? Un turneu în Statele Unite, care debutează în luna august şi include opriri în Boston, Toronto, dar şi în Las Vegas, de unde se trag artiştii. Grupul format în 2009 este unul dintre cele mai apreciate din muzica internaţională, cu 60 de milioane de albume vândute şi 55 de milioane de single-uri vândute global. Are 108 miliarde de stream-uri combinate pentru piesele formaţiei. Cele mai mari hituri sunt "Believer", "Thunder" şi "Radioactive".

Comentează

Trending