Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Dirty Shirt reprezintă România la cel mai mare festival de muzică din Europa

Formația Dirty Shirt va participa la Pol'and'Rock Festival 2022, reprezentând România pe scena principală a festivalului. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

După un recital memorabil susținut la ediția din 2022 a festivalului HellFest, în fața a peste 15 mii de spectatori, formația Dirty Shirt urca pe scena unul alt festival mare: Pol'and'Rock. Evenimentul are loc în perioada 4-6 august 2022.

Acest lucru vine în urma unui concurs de voturi, intitulat "Golden Spinning Top", la care au fost înscrise 32 de formații (participante la ediția precedentă de festival, printre care Dubioza Kolektiv, Igorr, Łydka Grubasa) și unde Dirty Shirt a obținut peste 5.000 de voturi în finală. De menționat este faptul că una din tradițiile festivalului este ca publicul să voteze trupa preferată din line-up-ul anterior, iar câștigătorii să susțină un recital în anul următor.

Astfel, Dirty Shirt își alătură numele listei selecte de câștigatori ai acestui concurs de-a lungul timpului: Avatar (2020), Dubioza Kolektiv (2019), Amon Amarth (2018), Bring Me the Horizon (2017), Anthrax (2014), Sabaton (2013), Papa Roach (2011), Clawfinger (2009).

Pol'and'Rock, sau Woodstock Poland cum este supranumit, va avea loc în Czaplinek-Broczyno,(Nord-Vestul Poloniei), aproape de frontiera cu Germania și Marea Baltică și este cel mai mare festival de muzica din Europa, unde în mod obișnuit participă peste 600.000 spectatori (recordul a fost de 750.000).

Recital Dirty Shirt la Pol'and'Rock Festival 2021:

Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock/metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formației maramureșene în ultimii ani, atât în țară cât și în străinătate, este una remarcabilă. Odată cu lansările albumelor "Freak Show" în 2013 și "Dirtylicious" în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului "Best Romanian Act Metal" la Maximum Rock Awards 2014, cât și al titlului de "Best Romanian Rock Ambassador" în cadrul Metalhead Awards 2014.

Comentează

Trending