Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

BUSH lansează piesa "More Than Machines" şi anunţă albumul "The Art of Survival"

BUSH a lansat pe 27 iulie 2022 piesa "More Than Machines", primul single de pe noul său album "The Art of Survival". Este al nouălea LP al trupei şi va sosi pe 7 octombrie prin casa de discuri BMG. Au trecut doar 2 ani de la ultimul album, "The Kingdom" din 2020.

Publicat

pe

Coperta single Bush More Than Machines
Coperta single Bush More Than Machines │ FOTO: BUSH

"More Than Machines" are sound-ul de piesă de difuzat pe repeat la un radio de rock alternativ. Sună a începutul anilor 2000, a Filter şi include părţi blânde şi catchy, în care Gavin Rossdale exprimă frustrări legate de lumea modernă şi divizarea societăţii. Sunt şi părţi mai heavy, mai degrabă la nivel instrumental, iar chitara electrică îşi face treaba pentru segmentele mai dure. Sunt secvenţe ce amintesc de A Perfect Circle şi mici solo-uri post rock în fundal.

Producţia e una "glitchy", cu un sintetizator discret şi vocea lui Gavin e scoasă în faţă de track. Rossdale pare a nu fi îmbătrânit o secundă din momentul când îşi încerca norocul în actorie cu un rol în filmul "Constantine", alături de Keanu Reeves. Revenind la piesă, sunt şi versuri legate de controlul femeii asupra propriului corp, ceea ce mă face să mă întreb când a fost scrisă melodia, având în vedere scandalul recent cu Roe vs Wade din SUA.

BUSH a promis că va lansa şi un videoclip pentru această piesă. Solistul a explicat într-un interviu că abordează 3 teme vitale pe single: dreptul femeilor asupra propriului corp, distrugerea planetei, evoluţia AI-ului şi a roboţilor care ne vor înlocui şi ne vor lua joburile.

"The Art of Survival" a fost compus şi înregistrat în 2022, alături de Erik Ron, colaborator cu Panic! At the Disco şi Godsmack. Atenţie şi la celălalt producător, Tyler Bates, omul din spatele carierei lui Marilyn Manson în ultimul deceniu, dar şi creatorul coloanelor sonore din filmele "John Wick" şi "Guardians of the Galaxy". Albumul are 12 piese şi se axează pe rezistenţa a spiritului uman în fără adversităţii. Pandemia, războiul, neliniştea socială au fost surse de inspiraţie pentru Gavin and co.

Grupul avea 18 piese pregătite iniţial, iar direcţia păstrată aduce cu cea a LP-ului "The Kingdom" din 2020.

Comentează

Trending