Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Soulfly a lansat piesa "Scouring the Vile", colaborare cu John Tardy de la Obituary

Max Cavalera se pregăteşte pentru lansarea unui nou album cu principala sa trupă, Soulfly şi ne oferă un nou single. Se numeşte "Scouring the Vile" şi este o colaborare cu John Tardy de la Obituary. Se ascultă în articol, unde găsiţi detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album Soulfly Totem
Coperta album Soulfly Totem │ FOTO: Soulfly

Soulfly va lansa pe 5 august albumul "Totem", de pe care am putut deja asculta primul single, "Superstition". Cât despre noul single, "Scouring the Vile" include riff-uri rapide şi nervoase, amintind puţin de Slayer sau de alte nume mari din thrash. Odată cu noul disc, Soulfly ajunge la 12 albume de studio, după ce în 2018 a lansat excelentul "Ritual", de pe care am auzit piese inclusiv la Metalhead Meeting în România.

Piesele noi au fost înregistrate la Platinum Undeground, în Mesa, Arizona cu ajutorul lui John Aquilino şi Arthur Rizk. Pe LP mai apar şi John Powers de la Eternal Champion, Chris Ulsh de la Power Trip şi John Tardy de la Obituary. Rizk a şi cântat la chitară pe LP. "Scouring the Vile" este un mesaj de agresivitate şi ură către cancer. Versurile sunt despre furia celui care îi pierde pe cei dragi în lupta cu această boală. Printre cei care la care s-a gândit Max Cavalera când a scris versurile se numără L.G. Petrov de la Entombed şi Chuck Schuldinger de la Death, care au murit din cauza bolii.

Întregul disc are ca temă şi inspiraţie natura, de aici şi numele "Totem". Pe copertă tronează un totem cu multiple animale integrate, animalele spirituale ale artiştilor din formaţie. Ni se promite şi că piesa "Filth Upon Filth" este influenţată de "Reign In Blood" de la Slayer, ceea ce sună fantastic. Materialul discografic se încheie cu o piesă de 10 minute numită "Spirit Animal", amintind de track-urile cu care Black Sabbath îşi încheia albumele.

Iată tracklist-ul lui "Totem":

01. Superstition
02. Scouring The Vile
03. Filth Upon Filth
04. Rot In Pain
05. The Damage Done
06. Totem
07. Ancestors
08. Ecstasy Of Gold
09. Soulfly XII
10. Spirit Animal

Grosul pieselor provine de la Max Cavalera şi fiul său Zyon, din jam session-uri create în pandemie. Percuţia e foarte puternică, amintind de "Primitive" şi chitările sunt groovy, amintind de hitul "Boom". Soulfly vine cu o nouă componenţă, despărţindu-se de chitaristul Marc Rizzo, după o lungă colaborare.

Comentează

Trending