Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Sezonul 6 al serialului Peaky Blinders este disponibil pe Netflix în România

Pe 10 iunie Netflix a pus la dispoziţie ultimul sezon al serialului Peaky Blinders în România. E vorba despre sezonul 6, care leagă toate iţele poveştii lui Tommy Shelby, Arthur Shelby, Finn şi restul găştii din Birmingham. Avem detalii despre aceste ultime episoade în articol.

Publicat

pe

Trailer Peaky Blinders sezonul 6
Trailer Peaky Blinders sezonul 6 │ FOTO: captură YouTube / BBC

Sezonul 6 "Peaky Blinders" vine la nu mai puţin de 3 ani distanţă de sezonul 5 şi încheie povestea spusă de Steven Knight pe parcursul a 8 ani. Acţiunea porneşte din 1919 în sezonul 1 cu un Tommy Shelby cu stres post traumatic, proaspăt întors din Primul Război Mondial. În sezonul 6 deja suntem în pragul celui de-al doilea Război Mondial, în 1933. Deja se discută despre ascensiunea fascismului, despre Hitler şi au apărut incidente şi facţiuni de acest tip inclusiv în Marea Britanie şi SUA.

Îl găsim pe Tommy Shelby (jucat de Cylian Murphy) devastat de moartea surorii Polly, un artificiu al scenaristului provocat din păcate de o tragedie reală: actriţa care o juca pe Polly, Helen McCrory şi-a pierdut viaţa. Îl găsim pe Arthur Shelby, cel mai mare dintre fraţi depenent de opiu şi o umbră a omului puternic care era odată. Pe de altă parte Tommy pare că a întinerit şi e mai lucid ca oricând, deşi are parte de tragedii în viaţa personală.

E silit să colaboreze atât cu fasciştii lui Mosley, spionând pentru Winston Churchill, dar şi cu IRA şi cu mafia din Boston. Asta în vreme ce Michael, nepotul său îl vrea mort, picat în iţele Ginei, jucată diabolic de Anya Taylor-Joy. Îl vedem pe Tommy călătorind în SUA şi Canada, revenind în comunitatea pribegilor de unde a pornit şi pregătindu-şi marea retragere. Suntem la finalul prohibiţiei, iar familya Shelby e silită să vândă arme şi narcotice, în loc de băutură.

Avem doar 6 episoade la dispoziţie, dar ele sunt pline de acţiune, răsturnări de situaţie, drame şi o coloană sonoră excelentă. Nu ar fi "Peaky Blinders" dacă nu am avea Idles, Thom Yorke şi tragică voce a Lisei O'Neill. Fanii nu vor trebui să aştepte prea mult pentru o nouă doză de mafie din Birmingham, deoarece Steven Knight lucrează deja la un film "Peaky Blinders".

Comentează

Trending