Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

O melodie românească se aude în trailerul filmului cu supereroi "Black Adam"

În ultimele zile s-a viralizat peste măsură trailerul noului film cu Dwayne Johnson "The Rock", în special în România. Motivul? Dacă ascultaţi cu atenţie, pe fundalul trailerului lui "Black Adam" se aude o piesă... românească. E o melodie din folclor preluată şi adaptată de multe ori.

Publicat

pe

Trailer Black Adam Dwayne Johnson The Rock
Trailer Black Adam Dwayne Johnson The Rock │ FOTO: DC

Pentru a elimina misterul, e vorba despre dansul fetelor de la Căpâlna. Iniţial piesa a fost identificată drept interpretarea Surorilor Osoianu alături de Lupii lui Calancea şi Guz pe piesa "Purtata". De fapt e mult mai veche de atât, fiind un dans al fetelor de la Căpâlna, care a mai fost mixat şi remixat de rapperi din State. Melodia e cunoscută drept "Purtata" şi este gândită pentru un dans feciorelnic al fetelor tinere. Purtata Fetelor de la Căpâlna reprezintă un dans unic şi spectaculos, cu spirale, linii şerpuite şi cercuri. Versurile sunt dedicate dragostei, iar dansul este un brand al judeţului Alba, mai exact al văii Târnavei Mici, de unde provine.

E văzut şi ca un ritual de iniţiere pentru tinere. La un moment dat am avut un viral înainte să cunoaştem acest termen, atunci când Loteria Română a creat spotul "Numai şase-s norocoase" pentru a promova jocul 6 din 49, folosind această melodie. Cât despre utilizarea în SUA, sample-ul "la la la, la la la" a fost introdus în piesa "Murder to Excellence", o super colaborare între Jay-Z şi Kanye West, cu ani buni înainte să apară o rupere între ei.

A sosit pe albumul "Watch the Throne" în 2011, iar porţiunea pe care o auzim în piesă şi acum şi în trailer este cântată de către Gabriela şi Mihaela Modorcea. Ele sunt cunoscute drept trupa Indiggo, creditate în secţiunea dedicată colaboratorilor.

Cât despre "Black Adam", filmul cu Dwayne Johnson va fi lansat pe 21 octombrie 2022. Îl are în distribuţie şi pe fostul James Bond, Pierce Brosnan. Black Adam este un erou DC, iar gurile rele spun că s-ar putea chiar lupta cu Superman jucat de Henry Cavill. Iniţial acest antierou trebuia să fie villain-ul din "Shazam!", dar nu s-a mai concretizat. Ca şi Scorpion King, Black Adam îşi primeşte puterile de la zeii Egiptului. Stă închis apoi 5000 de ani şi iese din mormântul său în epoca modernă.

Concerte & turnee

Află ce concerte în aer liber au loc de Revelion 2024

A început numărătoarea inversă pentru trecerea în noul an, eveniment celebrat cu muzică și dans. Pentru cei care nu vor să stea acasă în noaptea dintre ani, dar nici nu vor să dea o avere pentru o petrecere la restaurant, există și varianta unui concert în aer liber, cu acces gratuit. Îți prezentăm câteva idei în acest sens.

Publicat

pe

Fan filmând cu telefonul concertul
Fan filmând cu telefonul concertul │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tradiția Revelionului în aer liber continuă și în acest an cu spectacole în marile orașe din țară. Românii și străinii, deopotrivă, sunt așteptați să-i asculte live pe cei mai apreciați artiști, să fredoneze piese cunoscute și să își etaleze cele mai bune mișcări de dans. Temperaturile primăvăratice oferă cadrul perfect pentru o distracție în aer liber, ce va fi încununată de spectaculoase focuri de artificii la miezul nopții.

Reverie de iarnă - Revelion 2024 în București

Primăria Sectorului 3 continuă tradiționala petrecere de Revelion din Parcul Titan și organizează pe 31 decembrie un eveniment la care nume sonore din industria muzicală vor participa. Smiley, Irina Rimes, Holograf, Bitză, Cobzality, Alexia și Sasha Lopez vor urca pe scenă și vor bucura spectatorii cu cele mai îndrăgite piese.

Revelion 2024 în Arad

Orașul Arad va găzdui tradiționalul spectacol dedicat trecerii dintre ani pe platoul din fața Primăriei. Pe scenă vor urca Cargo, Dragoș Moldovan, trupa Progresiv A și Springtime Band.

Revelion 2024 în Brașov

Piața Sfatului din Brașov găzduiește o dublă petrecere de Revelion. Pe 30 și 31 decembrie, participanții vor asculta muzică de la Partydul Kiss FM, Cosmin Soare, Lexu, ROA, DJ Dark, MC Marian Maican și Paul Groove.

Revelion 2024 în Cluj-Napoca

În Piața Unirii din Cluj-Napoca a fost pregătită o petrecere cu artificii, concerte și șampanie. Programul ultimei zile a anului 2023 va fi deschis de Ad Libitum Voices care urcă pe scena din Piața Unirii la ora 22:00, urmată de trupa Compact la ora 23:00.

Tot în Piața Unirii va avea loc un impresionant spectacol de artificii la ora 00:00, care va marca trecerea în Noul An. Concertele continuă cu trupa Royal Avenue de la 00:10.

Revelion 2024 în Craiova

Trecerea în noul an va fi celebrată la Craiova printr-un show incendiar, ce se va desfășura pe Strada A.I. Cuza, Zona Universitate. Pe scenă vor urca MIRA, Raluka x Balkanic, DJ Emil Safta, The Southern Coackroachers și MC Cringureanu Tom.

Revelion 2024 în Iași

Primăria Municipiului Iași va organiza în noaptea dintre ani o petrecere de Revelion ce va avea loc în Piața Palatului Culturii. Andra Botez, DJ Line, JO și JUNO vor susține concerte începând cu ora 21:00.

Revelion 2024 în Sibiu

Trecerea dintre ani va fi celebrată la Sibiu printr-un adevărat spectacol organizat în Piața Mare. Pe scenă vor urca Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, împreună cu o orchestră folclorică. Artiștii au conceput un show cu muzică și lumini ce va dura aproximativ 2 ore. De warm-up se va ocupa DJ Funky Drop, care își va începe set-ul o oră mai devreme.

Revelion 2024 în Timișoara

Pe 31 decembrie, timișorenii sunt așteptați în Piața Victoriei la o petrecere de Revelion de neratat, unde vor interpreta The Motans, Pragu' de Sus, Dincolo de Ziduri, Phaser, Blazzaj, TM Groove, Versus, Monokrom.

Citește în continuare

Trending