Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

O melodie românească se aude în trailerul filmului cu supereroi "Black Adam"

În ultimele zile s-a viralizat peste măsură trailerul noului film cu Dwayne Johnson "The Rock", în special în România. Motivul? Dacă ascultaţi cu atenţie, pe fundalul trailerului lui "Black Adam" se aude o piesă... românească. E o melodie din folclor preluată şi adaptată de multe ori.

Publicat

pe

Trailer Black Adam Dwayne Johnson The Rock
Trailer Black Adam Dwayne Johnson The Rock │ FOTO: DC

Pentru a elimina misterul, e vorba despre dansul fetelor de la Căpâlna. Iniţial piesa a fost identificată drept interpretarea Surorilor Osoianu alături de Lupii lui Calancea şi Guz pe piesa "Purtata". De fapt e mult mai veche de atât, fiind un dans al fetelor de la Căpâlna, care a mai fost mixat şi remixat de rapperi din State. Melodia e cunoscută drept "Purtata" şi este gândită pentru un dans feciorelnic al fetelor tinere. Purtata Fetelor de la Căpâlna reprezintă un dans unic şi spectaculos, cu spirale, linii şerpuite şi cercuri. Versurile sunt dedicate dragostei, iar dansul este un brand al judeţului Alba, mai exact al văii Târnavei Mici, de unde provine.

E văzut şi ca un ritual de iniţiere pentru tinere. La un moment dat am avut un viral înainte să cunoaştem acest termen, atunci când Loteria Română a creat spotul "Numai şase-s norocoase" pentru a promova jocul 6 din 49, folosind această melodie. Cât despre utilizarea în SUA, sample-ul "la la la, la la la" a fost introdus în piesa "Murder to Excellence", o super colaborare între Jay-Z şi Kanye West, cu ani buni înainte să apară o rupere între ei.

A sosit pe albumul "Watch the Throne" în 2011, iar porţiunea pe care o auzim în piesă şi acum şi în trailer este cântată de către Gabriela şi Mihaela Modorcea. Ele sunt cunoscute drept trupa Indiggo, creditate în secţiunea dedicată colaboratorilor.

Cât despre "Black Adam", filmul cu Dwayne Johnson va fi lansat pe 21 octombrie 2022. Îl are în distribuţie şi pe fostul James Bond, Pierce Brosnan. Black Adam este un erou DC, iar gurile rele spun că s-ar putea chiar lupta cu Superman jucat de Henry Cavill. Iniţial acest antierou trebuia să fie villain-ul din "Shazam!", dar nu s-a mai concretizat. Ca şi Scorpion King, Black Adam îşi primeşte puterile de la zeii Egiptului. Stă închis apoi 5000 de ani şi iese din mormântul său în epoca modernă.

Comentează

Trending