Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Maneskin a lansat piesa "If I Can Dream", cover după Elvis pentru filmul cu acelaşi nume

În aceste zile se vorbeşte mult despre Elvis, deoarece avem un nou film biografic de vizionat, chiar despre "Rege" de această dată. Au început să apară şi melodii de pe coloana sonoră a filmului "Elvis" de Baz Luhrmann, la care contribuie şi italienii de la Maneskin cu un cover după piesa "If I Can Dream".

Publicat

pe

Coperta single Maneskin If I Can Dream
Coperta single Maneskin If I Can Dream │ FOTO: Maneskin

"Elvis" este unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului şi îl are pe Austin Butler în rol principal, cel al lui Elvis Presley. A fost o bătălie strânsă la casting între el, Miles Teller, Ansel Elgort şi Harry Styles pentru a obţine acest rol important. Pelicula va debuta pe 24 iunie şi include o sumedenie de coveruri după piese ale superstarului din Memphis dar şi piese originale, realizate de Stevie Nicks, Jack White, Eminem, Tame Impala şi mulţi alţii. "If I Can Dream" se va afla pe soundtrack-ul cu zeci de titluri.

Iată ce a spus solistul Maneskin Damiano David despre acest proiect muzical:

Vorbeam despre asta cu Baz Luhrmann, care a avut această idee cool şi super deşteaptă, pentru că ar fi fost foarte uşor să ne dea o piesă up-tempo şi să o abordăm super rock-ish. Sensul piesei este în ton cu vremurile: pot visa la un tărâm mai bun, unde fraţii mei merg mână în mână. Este despre unitate, despre pace, libertate şi fericire şi iese la momentul potrivit. Suntem mândri de ce am realizat şi să fim parte a acestui proiect. Am o presimţire că va fi uimitor.

Solistul a adăugat că filmul despre Elvis Presley este "nebunesc de bun" şi că e comparabil cu "Bohemian Rhapsody" la nivel de calitate. Între timp Eminem şi CeeLo Green şi-au partajat online propria piesa compusă pentru film, "The King and I". Track-ul este produs de Dr. Dre şi include sample-uri din "Jailhouse Rock" al lui Elvis Presley.

De asemenea Maneskin se pregăteşte să cânte la Reading & Leeds Festival 2022 şi să fie headliner la O2 Arena pe 8 mai în cadrul unui concert special. Formaţia italiană a lansat la final de primăvară piesa "Supermodel", care s-a auzit în premieră la finala Eurovision 2022. Grupul a debutat în 2022 la Saturday Night Live şi a tot crescut în popularitate după ce a câştigat Eurovision 2021 şi SanRemo 2021.

Comentează

Lifestyle

Damiano David (Maneskin) este protagonistul unei reclame la Maserati - VIDEO

Maserati a lansat oficial campania "It Turns You On", ce îl are ca protagonist pe seducătorul muzician și compozitor italian Damiano David. A devenit cunoscut publicului larg datorită trupei Maneskin, din care face parte alături de Victoria De Angelis, Ethan Torchio și Thomas Raggi.

Publicat

pe

Damiano David reclamă Maserati
Damiano David reclamă Maserati │ FOTO: captură YouTube / Maserati

Damiano dezvăluie (dacă mai era nevoie) că italienii au acel ceva care îi face unici:

"Italienii...Oriunde mergem: bum!
Lucrurile se activează. Este despre energia pe care o transmitem. Adică... ai observat vreodată când intri într-un loc... felul în care se uită la noi?
Toată lumea se îndrăgostește de noi. Toți vor să fie ca noi. Poate datorită felului în care arătăm. Felului în care ne mișcăm. Sau probabil că este modul în care trăim.
Aducem optimism peste tot în jurul nostru. Pornim conversații. Noi dăm startul petrecerilor. Îi facem pe oameni să izbucnească în râs. Schimbăm dispoziții.
Cu noi, totul prinde viață.
Entuziasm: pornit.
Pasiune: pornită.
Viață: pornită."

Noua reclamă de la Maserati a fost regizată de Gabriele Mainetti, cu Diego Indraccolo drept DoP. Fotografii Paolo Zerbini și Max Sarotto au realizat o ședință foto care să completeze povestea "It turns you on" și să celebreze tot ceea ce înseamnă Maserati: pasiune, viziune, inovație, spirit italian, intuiție, dăruire și entuziasm. Stilul campaniei încântă și inspiră modul în care arătăm, felul în care ieșim în evidență sau cum pur și simplu ne trăim viața.

Atmosfera clipului încapsulează acea dolce vita, spiritul italian sofisticat, admirat și iubit în întreaga lume. Un tânăr șarmant pleacă cu mașina lui, un Maserati GranTurismo Folgore, prima mașină 100% electrică de la Maserati.

Tema centrală a campaniei este viața și cum poate ea fi savurată la bordul celor trei creații Folgore Maserati: cea menționată anterior, GranCabrio Folgore, un model decapotabil, și Grecale Folgore, un SUV puternic și luxos, de înaltă performanță, exact ca cei doi frați ai săi electrici.

Maserati Folgore. It Turns You On (Featuring Damiano David)

Citește în continuare

Concerte & turnee

Holograma lui Elvis Presley va susține un show în premieră la Londra

Regele rock'n'roll-ului va ajunge din nou în fața publicului cu ajutorul inteligenței artificiale. O hologramă a lui Elvis Presley urmează să susțină spectacolul "Elvis Evolution" în Londra. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream"
Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream" │ FOTO: captură YouTube

Show-ul va fi realizat de Layered Reality, o companie din Marea Britanie specializată în experiențe imersive, ale cărei credite includ "Jeff Wayne’s The War of The Worlds: The Immersive Experience" și "The Gunpowder Plot".

"Elvis Evolution" promite să fie un spectacol impresionant care va celebra unul dintre cele mai mari staruri din istorie. Estompând granițele dintre realitate și fantezie, show-ul le va oferi fanilor experiența live a unui concert rock'n'roll. Un Elvis digital, în mărime naturală, va împărtăși cu publicul cele mai emblematice melodii și mișcări ale sale. Prin inteligența artificială și tehnologia revoluționară, participanții vor putea fi martorii unei premiere, dar și ai unor etape marcante din viața și cariera artistului.

Spectacolul va avea loc în luna noiembrie a acestui an, în centrul Londrei, într-un spațiu încă nedezvăluit. Va fi completat de un after-party la un bar tematic Elvis Presley, cu DJ-i, muzică și momente live.

Spectacolele marca Layered Reality combină tehnologia, realitatea augmentată, teatrul și efectele multi-senzoriale. Show-ul "Elvis Evolution" intenționează să ajungă și în alte orașe din lume precum Las Vegas, Berlin sau Tokyo.

Cu aproximativ 500 de milioane de discuri vândute în întreaga lume, Elvis Presley este unul dintre cei mai vânduți artiști muzicali din toate timpurile. A murit în 1977, la vârsta de 42 de ani. Show-ul virtual vine într-un moment în care interesul pentru Presley este la cote maxime, după lansarea din 2022 a filmului "Elvis" (Baz Luhrmann), dar și a peliculei "Priscilla", regizată de Sofia Coppola.

Citește în continuare

Industria muzicala

Damiano David face aluzie la o carieră solo, în afara Maneskin

Maneskin a avut un an de foc, între lansarea albumului "Rush", un turneu global şi apoi o relansare a aceluiaşi album cu extra piese. Acum fanii află o veste care i-ar putea îngrijora şi anume că solistul Damiano David se gândeşte la o carieră solo.

Publicat

pe

Videoclip Maneskin Valentine
Videoclip Maneskin Valentine │ FOTO: Maneskin

Proaspăt sosiţi din etapa japoneză a turneului global, cei de la Maneskin au acordat un interviu recent în cadrul "The Allison Hagendorf Show". Acolo solistul a fost întrebat dacă ar face vreodată muzica în afară formaţiei italiene.

Iată răspunsul lui Damiano:

"De ce nu? Cred că ar putea fi un lucru foarte sănătos şi un lucru foarte distructiv. Singurul lucru care contează este cum te înţelegi cu trupa, pentru că trupa, ea e cea care mi-a dat tot ce am. Şi dacă am vreodată şansa să fac un proiect solo, trebuie să mă gândesc că e mulţumită lucrurilor făcute cu grupul.

Aceea este fundaţia mea. De acolo vin. Acolo m-am dezvoltat ca artist. Şi mai ales, sunt cei trei oameni care m-au susţinut întotdeauna şi mi-au ţinut spatele pe scenă. Şi întotdeauna am avut acest scut al trupei mele, al muzicienilor mei. Dacă eu greşesc, ei mă vor salva. Dacă ei greşesc, eu îl salvez.

Deci, asta e o dinamică care mă sperie, gândindu-mă la ea, că dacă într-o zi o să am un proiect solo, voi fi singur. Va fi totul pe umerii mei. "

Damiano a mai explicat şi că el crede că un proiect solo l-ar putea ajuta cu creativitatea în cadrul Maneskin, dar va ajuta şi ca fanii să înţeleagă grupul mai bine. A menţionat şi că vine un moment când fiecare artist trebuie să facă propriul proiect, să îşi definească mai bine personalitatea.

Trupa a lansat în toamna lui 2023 ediţia deluxe a albumului "Rush!", care include 5 piese noi, printre care şi "Honey (Are U Coming?)" sau "Valentine". Maneskin a început deja să fie cunoscută pentru faptul că în fiecare ţară în care merge cântă coveruri după hituri locale. I-am auzit cântând piese de la Dolly Parton, Juanes, Franz Ferdinand şi mulţi alţii.

Citește în continuare

Trending