Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

WRS reprezintă România la Eurovision 2022 în cea de-a doua semifinală; Urmărește show-ul online (Link Livestream)

Eurovision 2022 continuă cu un nou show live la Arena Pala Olimpico din Torino. Pe 12 mai are loc cea de-a doua semifinală, în care a fost repartizată și țara noastră. WRS va reprezenta România cu piesa "Llamame", concurând cu alte 17 țări pentru un loc în Marea Finală.

Publicat

pe

WRS la cea de-a doua repetiție pe scena de la Torino / Eurovision 2022
WRS la cea de-a doua repetiție pe scena de la Torino / Eurovision 2022 │ FOTO: EBU / ANDRES PUTTING eurovision.tv

După o primă semifinală în urma căreia s-au decis 10 finaliști, Eurovision 2022 ajunge într-un punct de maximă emoție pentru România. În cea de-a doua semifinală, de pe 12 mai, îl vom putea urmări pe scena de la Torino pe wrs (Andrei Ursu), reprezentantul nostru în cadrul concursului. Acompaniat de echipa sa de dansatori, artistul va cânta piesa "Llamame" și va prezenta publicului o coregrafie similară celei din finala Selecției Naționale. Costumația sa, diferită de cea din selecția internă, a fost creată de la 0 de wrs împreună cu Antonia Nae.

În această a doua semifinală Eurovision 2022 concurează 18 țări. România are numărul de participare 13 și va urca pe scenă în cea de-a doua parte a show-ului, după Estonia.

Eurovision 2022 - Ordinea intrării în concurs (Semifinala 2, de pe 12 mai):

 1. Finlanda: The Rasmus – Jezebel
 2. Israel: Michael Ben David – I.M
 3. Serbia: Konstrakta – In Corpore Sano
 4. Azerbaijan: Nadir Rustamli – Fade To Black
 5. Georgia: Circus Mircus – Lock Me In
 6. Malta: Emma Muscat – I Am What I Am
 7. San Marino: Achille Lauro – Stripper
 8. Australia: Sheldon Riley – Not The Same
 9. Cipru: Andromache – Ela
 10. Irlanda: Brooke – That’s Rich
 11. Macedonia de Nord: Andrea – Circles
 12. Estonia: Stefan – Hope
 13. România: WRS – Llámame
 14. Polonia: Ochman – River
 15. Muntenegru: Vladana – Breathe
 16. Belgia: Jérémie Makiese – Miss You
 17. Suedia: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
 18. Cehia: We Are Domi – Lights Off

Vor vota toate țările care participă în această semifinală. Din cele 5 țări plătitoare (The Big 5), trei vor vota în cea de-a doua semifinală.

Țările din The Big 5 care votează în semifinala 2:

 • Germania
 • Spania
 • Marea Britanie

În finala de pe 14 mai se vor califica țările care vor reuși să se plaseze în top 10 după însumarea punctelor primite de la public și juriul de specialitate. Ponderea public/juriu va fi 50% - 50%. Fiecare țară va acorda punctajul 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12 atât după centralizarea televotingului, cât și a notelor juriului.

Cum a fost evaluat reprezentantul României de către presa de specialitate

wrs a prezentat momentul său în fața juriului pe 11 mai. Notele nu se dezvăluie publicului, pentru a nu înfluența televotingul, însă jurnaliștii acreditați au putut asista, acordând și ei propriul punctaj. Potrivit ESC Xtra, România va rata calificarea la mustață, plasându-se pe locul 11. Aceasta este, însă, doar părerea jurnaliștilor din Torino.

România în topul juriului Eurovision 2022

România în topul presei Eurovision 2022 │ FOTO: Captură ESC Xtra

Spania susține România la Eurovision 2022

O mare susținătoare a reprezentantului nostru în concurs este Spania. Piesa "Llamame" a intrat în topul Spotify din această țară, presa spaniolă cotându-l pe wrs drept unul dintre favoriți. Ne putem aștepta, astfel, la un punctaj ridicat din partea Spaniei.

Cum poți urmări cea de-a doua semifinală Eurovision 2022

Show-ul de pe 12 mai va fi transmis live pe YouTube începând cu ora 22:00 (ora României). Semifinala va putea fi urmărită în direct și pe TVR.

Gazdele evenimentului vor fi și de această dată Mika, Laura Pausini și Alessandro Cattelan. Il Volo este una dintre trupele invitate să cânte în cadrul show-ului. Artiștii Piero Barone, Gianluca Ginoble și Ignazio Boschetto vor interpreta piesa "Grande Amore", single-ul cu care Il Volo a reprezentat Italia la ediția din 2015.

VIDEO: Eurovision Song Contest 2022 - A doua semifinală (Livestream)

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

wrs a lansat albumul de debut - "Fiesta'23"

wrs a lansat "Fiesta'23", o colecție de 11 piese, o călătorie care duce către cea mai apropiată plajă, locul preferat al artistului, unde soarele se pregătește să apună, pentru a lăsa culorile să se dezlănțuie. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Copertă album "Fiesta'23"
Copertă album "Fiesta'23" │ FOTO: wrs

"Fiesta'23" reprezintă o combinație între sound-uri clasice și noi latino, alături de tobe și chitare cu ritmuri palpitante, care îți vor aminti de febra muzicii anilor 2000 și te vor acompania în conturarea celor mai minunate amintiri.

Albumul include colaborarea cu Gran Error pentru "I Like It" și piesa "One Family", un remix special "Llámame" și unicul cântec în limba română, "Simte-mă", o colaborare cu DOMINO.

wrs este principalul compozitor al albumului, iar pentru producție a colaborat cu nume precum DOMINO, Alex Parker și Alexandru Turcu. Mai mult decât atât, fiecare piesă este însoțită de un visualiser special, toate disponibile pe YouTube, în care wrs oferă o serie de look-uri dramatice și memorabile.

"După succesul <<Llámame>> și performance-urile live în fața oamenilor, la cele peste 50 de concerte pe care le-am susținut în Europa în ultimul an, am fost inspirat să scriu un album pe care lumea să danseze și prin care să se simtă atmosfera de festival, vara, libertatea și lipsa de griji. Am scris la acest album pe tot parcursul anului, încă de vara trecută. Fiecare piesă este inspirată atât din experiențele mele personale, cât și gândindu-mă la mesajul pe care vreau să-l transmit către fanii mei: să fie ei înșiși mereu! Albumul conține 10 piese și un remix pentru <<Llámame>>, fiecare având un sound inspirat din muzica de club a anilor 2000", a declarat wrs.

TRACKLIST: Fiesta'23

 1. Vamos Juntos
 2. One Family
 3. Camarero
 4. I Like It
 5. Uno en un Million
 6. Simte-mă
 7. Somewhere in Ibiza
 8. Afterparty
 9. Hoy
 10. Dame Tu Calor
 11. Llámame (remix)
Citește în continuare

Trending