Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Spike a lansat piesa "Naufragiat", proaspăt venit după victoria de la Red Bull SoundClash

Spike trăieşte gloria battle-ului câştigat de la Red Bull SoundClash 2022 şi lansează o piesă nouă, "Naufragiat". Rapperul lasă deoparte ironia şi satira clasică, în favoarea unei abordări melancolice. Metaforele care înfierează societatea sunt înlocuite cu unele cu privire la sentimente profunde.

Publicat

pe

Coperta single Spike Naufragiat
Coperta single Spike Naufragiat │ FOTO: Spike

"Naufragiat" vine după track-ul "Muguri" lansat la început de an, cu un mesaj anti război. Asta după un an 2021 dominat de piesa "ZEU", care venea după alte două mari hituri, "Paparude" şi "Manele". Acum Spike cântă despre "vesta de salvare", "iubire trecătoare şi înşelătoare". Auzim metafore cu privire la nisipul care se scurge din clepsidră, despre afundarea în abis, în lipsa persoanei dragi.

Pe fundal se aude un beat molatec şi ritmat, iar silabele se rostogolesc catchy din gura artistului, în special la refren.

Pe 13 mai la Romexpo Spike a fost faţă în faţă cu Irina Rimes pentru un SoundClash legendar, care a fost câştigat de Spike. Au deschis show-ul Adrian Despot şi DJ Gojira, iar victoria rapperului a fost decisă la doar un decibel distanţă. Au fost 2 artişti, 2 ore de show, 2 scene, pe care au mai urcat şi David Ciente, Damian Drăghici, Surorile Osoianu, Adrian Minune şi Carla's Dreams. Scorul final a fost 450.2 decibeli la 449.1.

Peste 3500 de spectactori au ovaţionat spectacolul, unul plin de creativitate şi expresivitate muzicală. Formatul acestui battle a inclus 4 runde muzicale, plus una de încălzire, în care fiecare artist şi-a provocat limitele creativităţii şi a ieşit din zona de confort. A fost nevoie de o lună şi jumătate de pregătiri pentru fiecare artist. S-au auzit cele mai mari hituri din "Lumea lui Paul", dar şi single-urile care au consacrat-o pe Irina Rimes.

La runda The Cover s-au auzit "Crazy" de la Gnarls Barkley, interpretată de Irina dansând, în vreme ce Spike a creat o versiune în limba română. La Takeover am auzit piese ale lui Spike cântate de Irina şi invers. Publicul a încins atmosfera pe "În Palme", "Nimic", "Bagă" şi "Paparude". S-a auzit inclusiv piesa nouă "Naufragiat", iar la momentul folcloric al serii a contribuit şi Damian Drăghici la nai, alături de Surorile Osoianu.

Comentează

Trending