Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Serialul "Stranger Things" sezonul 4 a făcut ca piesa lui Kate Bush "Running Up the Hill" să cucerească reţelele de streaming

Kate Bush are un reviriment în carieră mulţumită sezonului 4 al serialului "Stranger Things", care a debutat pe Netflix pe 27 mai. În acel serial publicul tânăr a avut ocazia să descopere un hit al anilor '80 pus într-un context superb de fraţii Duffer. Aflaţi detalii mai jos.

Publicat

pe

Poster Stranger Things sezonul 4
Poster Stranger Things sezonul 4 │ FOTO: Netflix

Cei născuţi poate mai recent ştiu de "Running Up That Hill" în varianta Placebo, care s-a auzit divin la miezul nopţii la Summer Well 2014. Sau poate de versiunea Within Temptation... Ei bine, Kate Bush lansa originalul în 1985, ca single de pe albumul "Hounds of Love". La finalul episodului 4 din sezonul 4 "Stranger Things", piesa devine un element crucial care salvează viaţa unui personaj iubit de public. Nu vă dezvălui mai mult, aflaţi din episod.

Odată cu binging-ul făcut de fani în weekend, stream-urile piesei lui Kate Bush au crescut cu 153% pe Spotify şi mă aştept să crească şi mai mut pe măsură ce trece timpul. Asta şi pentru că respectivul personaj continuă să asculte obsesiv melodia pe parcursul sezonului. Până acum cea mai populară piesa a lui Kate Bush pe Spotify era "Wuthering Heights", dar ea a fost înlocuită de "Running Up That Hill". Aceeaşi melodie a ajuns şi pe locul întâi pe iTunes.

Mesajul piesei a fost des interpretat greşit de fani, iar Bush a explicat că e vorba despre schimbul de suflete dintre un bărbat şi o femeie, pentru a înţelege fiecare perspectiva celuilalt. Eu, ca şi mulţi alţii am înţeles că ar fi vorba despre sacrificiul unei persoane pentru ca cel sau cea dragă să fie bine într-un moment dificil. Iniţial melodia se numea "Deal With God", dar au fost probleme cu casa de discuri, care a văzut asta un motiv de boicot în ţările foarte religioase, ca Italia, Irlanda, Australia.

Coloana sonoră a sezonului 4 "Stranger Things" mai include alte hituri ale anilor '80, de la "California Dreaming" de The Beach Boys la "You Spin Me Round (Like a Record)" de la Dead or Alive. Avem şi piese KISS pe listă, o melodie Jorurney, Taking Heads, Mae Arnette, Ricky Nelson şi Ella Fitzgerald. Cele 7 episoade uriaşe de peste o oră oferite pe 27 mai sunt doar prima parte a sezonului 4, iar restul de două episoade vor sosi pe 1 iulie, cu o lungime şi mai mare, rivalizând cu un film de lung metraj.

Fiecare episod ar fi costat 30 de milioane de dolari să fie produs.

Comentează

Premii muzicale

Missy Elliott a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame; Iată ceilalţi artişti din Panteon

Pe 3 noiembrie 2023 au fost anunţaţi artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2023, iar lista din acest an e plină de nume mari. Printre ele se numără şi Missy Elliott, primul rapper de sex feminin din Hall of Fame.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2023
Rock and Roll Hall of Fame 2023 │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame 2023

Evenimentul de imortalizare a acestor nume în Panteonul Rock and Roll Hall of Fame are loc în seara de 3 noiembrie 2023. 2023 este un an special, marcând aniversarea a 50 de ani de existenţa a genului muzical hip-hop. Ceilalţi artişti introduşi în top sunt Kate Bush, Sheryl Crow, George Michael, Willie Nelson, Rage Against the Machine şi The Spinners.

Ceremonia de pe 3 noiembrie are loc la Barclays Center în Brooklyn şi e transmisă pe Disney+, cel puţin în SUA. Se va putea viziona pe platformă şi după ceremonie. Printre prezentatorii galei se numără Stevie Nicks, Elton John, St. Vincent, Olivia Rodrigo, Brandi Carlile şi Ice-T. Câţiva dintre ei vor ţine şi concerte şi vor mai urca pe scenă şi Adam Levine, LL Cool J şi Sia.

Queen Latifah îi va înmână premiul lui Missy Elliott, iar alţi artişti care ajung în Hall of Fame la categorii diferite sunt Chaka Khan, Al Kooper şi Bernie Taupin, colaboratorul numărul 1 al lui Elton John. E şocantă distanţa în ani între Taupin şi Elton John de introducere în Rock and Roll Hall of Fame: 29 de ani diferenţă. Pentru a putea fi introdus în Panteon trebuie să ai prima înregistrare comercială lansată cu cel puţin 25 de ani în urmă.

Lista se încheie cu DJ Kool Herc, Link Wrap şi Don Cornelius de la Soul Train. Lista de rapperi din Rock and Roll Hall of Fame e destul de mică şi include nume precum Beastie Boys, Jay-Z, Tupac Shakur, The Notorious B.I.G. şi Public Enemy.

Nominalizaţii au fost votaţi de mai bine de 1000 de artişti, istorici şi muzicologi. Kate Bush trebuia să fie introdusă anul trecut şi a reuşit să urce în preferinţe prin piesa sa "Running Up the Hill" inclusă în "Stranger Things".

The Spinners sunt o maşinărie de hituri, cu 4 hituri R&B pe locul întâi în topuri în mai puţin de 18 luni.

Artistii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2022 sunt AICI.

Citește în continuare

Trending