Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Serialul "Stranger Things" sezonul 4 a făcut ca piesa lui Kate Bush "Running Up the Hill" să cucerească reţelele de streaming

Kate Bush are un reviriment în carieră mulţumită sezonului 4 al serialului "Stranger Things", care a debutat pe Netflix pe 27 mai. În acel serial publicul tânăr a avut ocazia să descopere un hit al anilor '80 pus într-un context superb de fraţii Duffer. Aflaţi detalii mai jos.

Publicat

pe

Poster Stranger Things sezonul 4
Poster Stranger Things sezonul 4 │ FOTO: Netflix

Cei născuţi poate mai recent ştiu de "Running Up That Hill" în varianta Placebo, care s-a auzit divin la miezul nopţii la Summer Well 2014. Sau poate de versiunea Within Temptation... Ei bine, Kate Bush lansa originalul în 1985, ca single de pe albumul "Hounds of Love". La finalul episodului 4 din sezonul 4 "Stranger Things", piesa devine un element crucial care salvează viaţa unui personaj iubit de public. Nu vă dezvălui mai mult, aflaţi din episod.

Odată cu binging-ul făcut de fani în weekend, stream-urile piesei lui Kate Bush au crescut cu 153% pe Spotify şi mă aştept să crească şi mai mut pe măsură ce trece timpul. Asta şi pentru că respectivul personaj continuă să asculte obsesiv melodia pe parcursul sezonului. Până acum cea mai populară piesa a lui Kate Bush pe Spotify era "Wuthering Heights", dar ea a fost înlocuită de "Running Up That Hill". Aceeaşi melodie a ajuns şi pe locul întâi pe iTunes.

Mesajul piesei a fost des interpretat greşit de fani, iar Bush a explicat că e vorba despre schimbul de suflete dintre un bărbat şi o femeie, pentru a înţelege fiecare perspectiva celuilalt. Eu, ca şi mulţi alţii am înţeles că ar fi vorba despre sacrificiul unei persoane pentru ca cel sau cea dragă să fie bine într-un moment dificil. Iniţial melodia se numea "Deal With God", dar au fost probleme cu casa de discuri, care a văzut asta un motiv de boicot în ţările foarte religioase, ca Italia, Irlanda, Australia.

Coloana sonoră a sezonului 4 "Stranger Things" mai include alte hituri ale anilor '80, de la "California Dreaming" de The Beach Boys la "You Spin Me Round (Like a Record)" de la Dead or Alive. Avem şi piese KISS pe listă, o melodie Jorurney, Taking Heads, Mae Arnette, Ricky Nelson şi Ella Fitzgerald. Cele 7 episoade uriaşe de peste o oră oferite pe 27 mai sunt doar prima parte a sezonului 4, iar restul de două episoade vor sosi pe 1 iulie, cu o lungime şi mai mare, rivalizând cu un film de lung metraj.

Fiecare episod ar fi costat 30 de milioane de dolari să fie produs.

PUBLICITATE
Comentează

Premii muzicale

Rock & Roll Hall of Fame 2023 are nominalizările dezvăluite

Parcă mai devreme ca oricând aflăm lista cu artişti care compun lista de nominalizaţi la introducerea în Rock & Roll Hall of Fame 2023. Capete de afiş sunt Kate Bush, Missy Elliott, Cyndi Lauper, Rage Against the Machine, George Michael şi The White Stripes.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2023
Rock and Roll Hall of Fame 2023 │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame 2023

Lista e mult mai lungă de atât şi include şi giganţi ca Iron Maiden sau Soundgarden şi Willie Nelson. Dacă unele dintre aceste nume le-am mai văzut gata de a fi introduse în panteonul rock, avem şi două trupe care sunt pentru prima dată nominalizate: Joy Divison şi New Order. De pe listă avem şi veterani care au fost nominalizaţi de multe ori, precum Rage Against the Machine, care se află la a cincea încercare de imortalizare.

Kate Bush este la a patra. Soundgarden, Iron Maiden, A Tribe Called Quest şi The Spinners sunt toţi la a doua nominalizare. Missy Elliott şi The White Stripes se află în primul an de eligibilitate. Cum devine o trupă sau artist eligibil? În primul rând trebuie să aibă 25 de ani trecuţi de la lansarea albumului de debut. "Promoţia 2023" va fi anunţată în format complet în luna mai, iar ceremonia de introducere în panteon are loc la toamnă.

Artiştii au fost aleşi pentru modul în care sunetul lor a avut impact asupra generaţiilor ce au venit după şi a artiştilor care s-au inspirat de la aceşti monştri sacri. În 2022 au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame Eminem, Duran Duran, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simion, Eurythmics, Judas Priest şi Pat Benatar. A avut loc recent şi o campanie realizată de fanii artistei Aaliyah, care a încetat din viaţă cu două decenii în urmă. Fanii doresc introducerea sa în Hall of Fame.

Rock and Roll Hall of Fame are o clădire-muzeu dedicată în Cleveland, Ohio, SUA. Acolo se află documente şi cărţi vitale pentru istoria muzicii rock, a artiştilor, producătorilor, inginerilor şi altor figuri notabile din industrie. Fundaţia Rock and Roll Hall of Fame a fost înfiinţată pe 20 aprilie 1983 de către Ahmet Ertegun, directorul Atlantic Records. Echipa sa iniţială includea oameni de la revista Rolling Stone, avocaţi şi directori ai caselor de discuri.

Detalii despre nominalizaţii din 2023 aveţi aici.

Citește în continuare

Trending